:

Hvor mange gynækologer er der i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange gynækologer er der i Danmark?
 2. Hvad er gynækologisk afdeling?
 3. Hvad laver en obstetriker?
 4. Hvor mange speciallæger er der i Danmark?
 5. Kan mænd gå til gynækolog?
 6. Hvordan foregår en gynækologisk undersøgelse?
 7. Hvad er gynækologisk ambulatorium?
 8. Hvad er kvindesygdomme?
 9. Hvad er en urogynækolog?
 10. Hvad hedder en Lungelæge?
 11. Hvor mange uddannede læger er der i Danmark?
 12. Kan man komme til gynækolog uden henvisning?
 13. Hvordan kommer jeg til gynækolog?
 14. Hvor lang tid varer en gynækologisk undersøgelse?
 15. Hvordan forbereder man sig til gynækolog?

Hvor mange gynækologer er der i Danmark?

Der er 28 gynækologisk/obstetriske afdelinger. Herudover varetages nogle gynækologiske funktioner på 2 kirurgiske afdelinger (Bornholm og Samsø) af speciallæger i gynækologi og obstetrik. Antallet af fødesteder er gennem en årrække blevet reduceret, og tilsvarende er antallet af fødsler pr.

Hvad er gynækologisk afdeling?

Undersøgelse og behandling af kvinder med sygdomme i underlivet, samt undersøgelser og behandling i graviditeten, trygge rammer for fødslen og gode råd til barselsperioden.

Hvad laver en obstetriker?

Obstetrikeren kaldes på almindelig dansk fødselslægen. Gynækologi er læren om sygdomme i de kvindelige kønsorganer. Det er et medicinsk speciale, som omfatter sygdomstegn og sygdomme i æggestokke, æggeledere, livmoderen, livmoderhalsen, skeden og området omkring skedeåbningen.

Hvor mange speciallæger er der i Danmark?

3.1 Antallet og fordelingen af speciallæger i Danmark Heraf var 15.100 speciallæger. Det svarer til i alt 4,3 læger, heraf 2,7 speciallæger, pr. 1.000 ind- byggere. Antallet af læger og speciallæger har været stigende de seneste godt ti år.

Kan mænd gå til gynækolog?

»Vi må ikke lave kønskvotering – hverken ved optag på studiet eller når vi skal udvælge kandidater til speciallægeuddannelsen i gynækologi og obstetrik – hvor man siger, at 50 pct. skal være mænd, men vi skal turde diskutere det, fordi det ville være godt for os allesammen. Det ville også være godt for patienterne.

Hvordan foregår en gynækologisk undersøgelse?

Det foregår ved, at lægen fører to fingre ind i skeden, mens den anden hånd føler på maven. Lægen føler på livmoderen og vurderer, om den har normal form, beliggenhed, størrelse og bevægelighed. Lægen føler på æggestokkene og vævet omkring livmoderen - er der ømhed, udfyldninger eller svulster?

Hvad er gynækologisk ambulatorium?

I Gynækologisk Ambulatorium modtager vi kvinder, som skal undersøges for sygdomme i underlivet. I Gynækologisk Ambulatorium modtager vi kvinder til udredning af sygdomme i underlivet. Derudover laver vi forundersøgelser til gynækologiske operationer.

Hvad er kvindesygdomme?

Gynækologiske sygdomme Gynækologi omfatter sygdomstegn og sygdomme i de kvindelige kønsorganer: Æggestokke, æggeledere, livmoderen, livmoderhalsen, skeden og området omkring skedeåbningen.

Hvad er en urogynækolog?

Undersøgelse og behandling af kvinder med sygdomme i underlivet. For eksempel ufrivillig vandladning eller ufrivillig afføring og gener fra nedsynkning af livmoder, blære eller tarm.

Hvad hedder en Lungelæge?

I nogle tilfælde vil din læge dog henvise dig til en lungemedicinsk speciallæge. Lungemedicinske speciallæger har ekspertise i lungemedicin, og selvom nogle har en privat praksis, er de allerfleste ansat på sygehusene. De fleste lungemedicinske udredninger finder derfor sted på sygehusene.

Hvor mange uddannede læger er der i Danmark?

Vi har 24.000 læger i Danmark, og ud af dem er 15.100 speciallæger. Det er det højeste antal læger nogensinde, viser en rapport lavet af lægedækningsudvalget. Alligevel bliver der færre og færre praktiserende læger. - Internationalt set, så har Danmark et pænt antal læger i forhold til mange andre steder.

Kan man komme til gynækolog uden henvisning?

I dag skal kvinder forbi egen læge for at få en henvisning til en gynækolog hvis hun mistænker, at noget er anderledes eller galt i underlivet, meget ofte med en gynækologisk undersøgelse inden henvisningen udstedes.

Hvordan kommer jeg til gynækolog?

Selv om en del gynækologer arbejder i privat praksis, er de fleste ansat på sygehus. En stor del af udredning og behandling af sygdomme i kvindens kønsorganer foregår derfor ved sygehusenes ambulante klinikker eller under indlæggelse.

Hvor lang tid varer en gynækologisk undersøgelse?

En gynækologisk undersøgelse tager omkring 10 minutter i alt. Prøv at slappe af, så godt du kan undervejs. Jo mindre du spænder i underlivet, jo mindre ubehageligt er det at få foretaget en gynækologisk undersøgelse. Sig til, hvis du er nervøs, eller hvis der er noget, der er ubehageligt undervejs.

Hvordan forbereder man sig til gynækolog?

Inden den gynækologiske undersøgelse vil lægen spørge til, om du har symptomer fra underlivet samt forklare dig, hvordan undersøgelsen foregår. Man skal have sine trusser af, men det er ikke nødvendigt at tage tøjet af overkroppen. Det er en god idé at tage en lang bluse på hjemmefra for ikke at føle sig så bar.