:

Hvor stor er en billardkugle?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor stor er en billardkugle?
 2. Hvad hedder bolden i pool?
 3. Hvilket hul skal den sorte kugle i pool?
 4. Er der forskel på billard og pool?
 5. Hvor stort er et snooker bord?
 6. Hvor mange kugler er der i billard?
 7. Hvordan taber man i pool?
 8. Hvad sker der hvis man skyder den hvide kugle i?
 9. Hvilket hul skal den sorte i?
 10. Hvor stort skal et poolbord være?
 11. Hvor meget fylder et poolbord?
 12. Hvornår er der fri hånd i pool?
 13. Hvordan vinder man i pool?

Hvor stor er en billardkugle?

Fransk billard - 61,5 mm. Amerikansk billard - 57 mm. Snooker - 52,5 mm.

Hvad hedder bolden i pool?

En bal er en kugle, der anvendes til billard.

Hvilket hul skal den sorte kugle i pool?

Baller skal ikke stødes i hul i nummerorden, men man skal melde (annoncere) hvilken bal der stødes i hvilket hul. Som navnet antyder, går eight-ball ud på at støde otteren i hul. Men inden en spiller gør det, må man have stødt alle ballerne i sin egen balgruppe i hul.

Er der forskel på billard og pool?

Pool er fællesbetegnelsen for en række billard-discipliner, alle spilbare på et poolbord. Det er den nok mest kendte disciplin, med borde opstillet i både billardklubber, beværtninger og ungdomsklubber i hele landet.

Hvor stort er et snooker bord?

Snooker er en variant af billard, der spilles på et stort bord, 12×6 fod, med huller i hvert af de fire hjørner samt på midten af hver langside. Det spilles med en kø, en hvid stødbal, 15 røde baller (1 point) og seks farvede baller med point fra to til syv.

Hvor mange kugler er der i billard?

Som noget nyt kræves det nu i turneringspool, at der bruges 9 og 10 ball skabeloner under pool tours, turneringer, holdkampe osv.

Hvordan taber man i pool?

Breaket er tabt, hvis en ball: ikke når op til modsat kortbande. rammer langbanden på tilbagevejen eller går i hul. ruller ind på modstanderens banehalvdel. Der spiller, der lægger ud , placerer stødballen (hvid bal) et vilkårligt sted i ud lægfeltet.

Hvad sker der hvis man skyder den hvide kugle i?

Kuglerne hedder i pool baller. Der findes to forskellige typer baller – stribede og helfarvede. Den hvide ball er break ballen. Det er det hvide ball, som du skal bruge til at skyde de andre baller i hul med.

Hvilket hul skal den sorte i?

Når en spiller har skudt alle baller fra sin gruppe i hul, skal den sorte (8-ball) skydes i hul.

Hvor stort skal et poolbord være?

Ideen var dengang, at spilleoverfladen på et 9 fods billardbord ville være præcis 100x50 tommer (254x127cm). I dag produceres der også små borde, 7 og 8 fod, men skal du have et bord, der svarer til konkurrencestørrelsen, skal bordet være 9 fod!

Hvor meget fylder et poolbord?

Professionelt poolbord – Sardi Hawk Bordet findes i fire forskellige størrelser: 6, 7, 8 og 9 fod. Udgaven i 9 fod måler hele 160×287 cm, og stiller således store krav til lokalets størrelse. Her anbefales det at opstille bordet i et lokale på minimum 407×534 cm.

Hvornår er der fri hånd i pool?

Den første lovligt sænkede bal efter breaket afgør gruppen. En spillers indgang fortsætter, så længe han lovligt sænker baller i sin egen gruppe. Efter at spiller lovligt har sænket alle baller i sin gruppe, skal han sænke 8'eren. Modstanderen får bal i hånd.

Hvordan vinder man i pool?

En spiller skal sænke ballerne i gruppen nummereret 1-7 (de hele), mens den anden skal sænke ballerne 9-15 (de halve). Den spiller som først sænker alle baller i sin gruppe og derefterer sænker 8-ballen med et lovligt stød, har vundet.