:

Er det normalt at have ondt i kroppen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er det normalt at have ondt i kroppen?
 2. Hvad er diffuse symptomer?
 3. Hvorfor har jeg ondt i alle mine muskler?
 4. Hvorfor har jeg ondt i den nederste del af maven?
 5. Hvorfor har jeg det mærkeligt?
 6. Kan næsten ikke gå?
 7. Hvordan føles en nerveskade?
 8. Kan man se fibromyalgi i blodet?
 9. Hvad er en muskelsygdom?
 10. Hvad er muskelstivhed?
 11. Hvornår er mavesmerter alvorlige?
 12. Hvad kan skyldes smerter i underlivet?
 13. Kan ikke gå på højre ben?

Er det normalt at have ondt i kroppen?

Det vil sige, at du oplever smerte i alt væv og fra alle muskler, senetilhæftninger og led. Du kan have en følelse af at "have ondt over det hele". Andre sygdomme giver lignende smerter i kroppen – blandt andet stofskiftesygdomme, leverbetændelse, hypermobilitet, andre gigtsygdomme og depression.

Hvad er diffuse symptomer?

Det er det diffuse symptombillede, der skal lede lægens tanker hen på diagnosen funktionel lidelse. En funktionel lidelse er karakteriseret ved mange symptomer, der kommer fra forskellige kropsdele og organer – maven, hjertet, ryggen mv.

Hvorfor har jeg ondt i alle mine muskler?

Fibromyalgi er kendetegnet ved, at personen har smerter i knogler, led og muskler, der har varet i mere end 3 måneder. Personen har smerteområder på størstedelen af kroppen. Smerten opstår ofte på et bestemt sted i kroppen, hvorfra den siden har spredt sig. Tilstanden betegnes som et smertesyndrom.

Hvorfor har jeg ondt i den nederste del af maven?

Mavesmerter skyldes som regel en irritabel tyktarm. Ofte følges mavesmerterne af maverumlen, oppustethed og afgang af tarmluft. Der kan også være diarré eller forstoppelse. Under fordøjelsen dannes luft i tarmene.

Hvorfor har jeg det mærkeligt?

Det kan være tegn på stress, men kan også være tegn på noget neurologisk. Det er almindeligt, at vi bliver bange for stresssymptomer og tror, der er noget alvorligt i vejen. Som fx et hjerteanfald, en hjernetumor, demens eller noget andet.

Kan næsten ikke gå?

Claudicatio intermittens er en tilstand, hvor man har smerter i et eller begge ben på grund af åreforkalkning, som begrænser tilførslen af blod til benet. Man får ondt i benet, når man går. Musklen syrer til, den kramper, og man kan ikke gå meget længere.

Hvordan føles en nerveskade?

En nerveskade kan også give ændringer andre steder i nervesystemet, for eksempel i rygmarven og hjernen, og disse ændringer kan bidrage til smerte og øget smertefølsomhed. Smerten føles i områder, hvor der er ændret følesans som følge af den underliggende sygdom eller skade.

Kan man se fibromyalgi i blodet?

Inden diagnosen fibromyalgi kan blive stillet, vil sygdommen som regel have været til stede i årevis. Det skyldes dels, at diagnosen ikke kan stilles ved røntgenbilleder, blodprøver eller vævsprøver. Dels kan lignende symptomer forekomme ved andre sygdomme.

Hvad er en muskelsygdom?

Muskelsygdomme, sygdomme karakteriseret ved muskelsvind, kraftnedsættelse eller funktionsforstyrrelser, fx hurtig udtrætning, abnormt forlænget sammentrækningstid (myotoni) eller kramper i skeletmuskulaturen. Muskelsygdomme inddeles i arvelige og erhvervede tilstande.

Hvad er muskelstivhed?

Muskelstivheden ledsages ofte af samtidige kramper i musklerne. Både muskelstivhed og muskelkrampe kan udløses i forbindelse med bevægelser og følelsesmæssige påvirkninger. Ofte begynder tilstanden med , at man bliver stiv i ryg og nakke.

Hvornår er mavesmerter alvorlige?

Man bør søge læge, hvis der er et eller flere af følgende faresignaler: Synkebesvær, især for fast føde. Smerter bag brystbenet, når maden er sunket. Opkastninger med frisk blod (rødt) eller gammelt blod (ligner kaffegrums)

Hvad kan skyldes smerter i underlivet?

De hyppigste årsager til smerter i underlivet er betændelsestilstande i underlivet (blærebetændelse, blindtarmsbetændelse, betændelse mellem blære, livmoder og endetarm), smerter relateret til menstruation (cykliske smerter), graviditet udenfor livmoderen eller abort, inkontinens, spændinger i skeden, smerter i ...

Kan ikke gå på højre ben?

Hvad er claudicatio? Claudicatio intermittens er en tilstand, hvor man har smerter i et eller begge ben på grund af åreforkalkning, som begrænser tilførslen af blod til benet. Man får ondt i benet, når man går. Musklen syrer til, den kramper, og man kan ikke gå meget længere.