:

Hvad er et glas lavet af?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er et glas lavet af?
 2. Hvad er et vindue lavet af?
 3. Hvor bliver glasflasker produceret?
 4. Kan sand blive til glas?
 5. Hvornår blev drikkeglas opfundet?
 6. Hvordan går hærdet glas i stykker?
 7. Hvad er Vinduessprosser?
 8. Hvad er forskellen på klasse 1 og 2 vinduer?
 9. Hvem producerer glas?
 10. Hvem laver glas?

Hvad er et glas lavet af?

Fremstilling af glas foregår ved smeltning af forskellige mineraler, som kisel og kvarts tilsat et flydemiddel i form af potaske og/eller soda, kalk tilsættes som stabilisator. Når der tilsættes potaske/soda, får det den effekt at smeltepunktet nedsættes fra 1700 grader til 1500 grader.

Hvad er et vindue lavet af?

I dag fremstilles vinduesrammer i forskellige materialer:

 • Træ
 • Træ/aluminium.
 • Plast.
 • Aluminium.

Hvor bliver glasflasker produceret?

Ardagh Glass Holmegaard Der produceres 160.000 tons emballageglas hvert år, svarende til 2 millioner flasker og krukker i døgnet. Læs artiklen "Der produceres stadig glas på Ardagh Glass Holmegaard". Virksomheden forsøger at producere miljørigtigt og har en høj andel af genbrugsglas i fremstilling.

Kan sand blive til glas?

Kan sand blive til helt klart glas?” “Ja,” siger Professor Skrald. “Glas er faktisk lavet af sand. Og sand er bitte-små sten!

Hvornår blev drikkeglas opfundet?

Glas blev først dannet naturligt i ødemarker for millioner af år siden, når sand blev ekstrem kraftigt opvarmet. Glas kan også blive dannet naturligt af lava. Mennesket opdagede glasset ca. 5.000 år før vores tidsregning.

Hvordan går hærdet glas i stykker?

Hærdet glas går i stykker, hvis man slår på det med en spids genstand, fx som de hammere, der er ved ruderne i busserne eller toget. Styrken af hærdet glas er 3-5 gange større end almindeligt glas i samme tykkelse. Lamineret glas består af mindst to lag glas, der er "klæbet" sammen med en folie i midten.

Hvad er Vinduessprosser?

Sprosser er de små opdelere, du kan se på rigtig mange danske vinduer. Det er ikke ligesom frederiksbergvinduer, hvor der er flere forskellige ruder i samme enhed. Det skal nærmere ses som en opdeling af vinduer indenfor rammen af ét enkelt vindue.

Hvad er forskellen på klasse 1 og 2 vinduer?

Døre og vinduer i energiklasse 1 kan opnå 25% i tilskud. Energiklasse 2 omfatter vinduer og døre med en U-værdi på mindre en 0,76. Da døre og vinduer i energiklasse 2 er mere energivenlige, kan der ved udskiftning af disse gives det største energitilskud.

Hvem producerer glas?

Ardagh Glass Europe er en del af Ardagh Group, en af verdens største producenter af glas- og metalemballager med 33 glasværker, der fremstiller prisvindende og bæredygtige glas og flasker til verdens førende varemærker. Ardagh er den eneste glasproducent i Norden.

Hvem laver glas?

Kastrup Glasværk som bestod af De forenede Glasværker, Kastrup Glasværk og Hellerup Glasværk. 1908 Aalborg Glasværk kommer med i fusionen samlet under Kastrup Glasværk og nu findes der kun to selvstændige glasværker i Danmark Kastrup Glasværk og Holmegaard Glasværk.