:

Hvilket vandsøjletryk er vandtæt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilket vandsøjletryk er vandtæt?
 2. Hvad er regntæt?
 3. Hvad er det bedste regntøj?
 4. Hvor meget vandsøjletryk skal regntøj have?
 5. Hvornår er noget vandtæt?
 6. Hvordan måles vandtæthed?
 7. Hvad betyder det når noget er vandtæt?
 8. Hvad er en regnjakke lavet af?
 9. Hvilken regnjakke?
 10. Hvilken skaljakke skal jeg vælge?
 11. Hvordan måler man vandsøjletryk?
 12. Hvordan måles vandsøjletryk?
 13. Hvordan ved man om en jakke er vandtæt?
 14. Hvornår er et ur vandtæt?
 15. Hvornår er regntøj vandtæt?

Hvilket vandsøjletryk er vandtæt?

Tommelfingerreglen. Ved et vandsøjletryk på over 1.500mm anser man materialet for at være vandtæt. Hvis oversejlet har et vandsøjletryk på 3.000mm, kan det klare næsten alt regn.

Hvad er regntæt?

Et vandsøjletryk på 1.500 mm anses for den nedre grænse for, hvornår et materiale kan kaldes vandtæt. Her er som oftest også blot tale om, at tøjet er vandafvisende og ikke decideret vandtæt.

Hvad er det bedste regntøj?

 • Reima Tihku regntøj til børn – bedst i test.
 • Wings Classic fra Tretorn – godt bud på regntøj til herre, bedst i test.
 • Patagonia Torrentshell 3L RE – godt bud på regntøj til dame, bedst i test.
 • Innergy Softshell 300 Cykeljakke – fremhævet i cykel regntøj test.

Hvor meget vandsøjletryk skal regntøj have?

Hvad betyder vandsøjletryk i regntøj? Vandsøjletryk bliver målt i millimeter, og jo højere vandsøjletrykket er, desto mere vandtæt er det. Skal dit regntøj være egnet til arbejdsbrug en hel dag, råder vi dig til et vandsøjletryk på minimum 8.000 mm samtidig med, at sømmene er svejsede eller tapede.

Hvornår er noget vandtæt?

JAMEN HVORNÅR ER DET SÅ VANDTÆT? Er vandsøjletrykket over 2.000 mm. anses et materiale at være vandtæt, men der er stor forskel på, hvordan og i hvilket miljø tekstilet anvendes. Det meste regntøj med vandsøjletryk op til 5.000 m.m. er fint til korte tur i stræk regn eller mellemkorte ture i mellemstærk regn.

Hvordan måles vandtæthed?

Vandtætheden af et materiale bliver målt på den højde som en given vandsøjle skal have for at vandtrykket presser igennem materialet. Fx vil man tit beskrive vandtætheden af et produkt som 3.000mm. Dette betyder at højden af vandsøjlen som presser ned på materialet er 3.000 millimeter eller 3 meter høj.

Hvad betyder det når noget er vandtæt?

Vandtætte materialer har egenskaber, der forhindrer vand i at trænge igennem. Vandtæt stof fremstilles typisk ved at påføre materialet med en vandtæt membran. Et materiales vandtæthed måles i den mængde af vand (målt i mm), der kan presses på materialet, før der kommer vand igennem.

Hvad er en regnjakke lavet af?

Der findes som udgangspunkt to typer af regnsæt. Dem som er lavet i polyester og dem hvor ydersiden er polyurethan, som er det man kalder PU også kaldet ”gummi-regntøj”. Når man finder en regnjakke eller et par regnbukser på nettet, vil man kunne se i vareteksten, hvilket materiale det er.

Hvilken regnjakke?

Når man finder en regnjakke eller et par regnbukser på nettet, vil man kunne se i vareteksten, hvilket materiale det er. Forskellen på de to er, at et polyester sæt er meget åndbart men mindre vandtæt, hvorimod et regnsæt med en PU (polyurethan) overflade er mere vandtæt men mindre åndbart.

Hvilken skaljakke skal jeg vælge?

Derfor skal du tænke over, at jakken skal have højtsiddende lommer, som ikke komme i karambolage med hoftebæltet. Skaljakken skal helst være en kraftig 3-lags jakke, som både kan holde til turen gennem skoven, over fjeldet, ned af skrænter og som samtidig yder din krop beskyttelse mod vægten af din rygsæk.

Hvordan måler man vandsøjletryk?

Vandsøjletrykket er det du ofte ser angivet som mm og det angiver hvor meget vandtryk et materiale kan holde til inden vandet begynder at trænge igennem, oftest nedrundet til nærmeste tusinde. Det tester man ved at spænde stoffet ud og putte en cylinder ovenpå.

Hvordan måles vandsøjletryk?

Vandsøjletrykkes findes ved, at stoffet spændes ud over et rør, der fyldes med vand. Højden på røret (også kaldet vandsøjlen) afgør vandsøjletrykket. Dvs. at tekstiler med et vandsøjletryk på 4.000 mm skal holde vandet tilbage i et rør, der er 4.000 mm højt.

Hvordan ved man om en jakke er vandtæt?

Vandtæthed måles i den mængde af vand, målt i mm, der kan presses på materialet før der kommer vand igennem. Vandtæt stof fremstilles ved at laminere eller dække materialet med en vandtæt membran.

Hvornår er et ur vandtæt?

Ønsker du et ur der er vandtæt nok til snorkling og svømning bør du gå efter 10 ATM, mens et ur med en vandtæthed på 20 ATM og op efter kan bruges til dykning på dybere vand.

Hvornår er regntøj vandtæt?

JAMEN HVORNÅR ER DET SÅ VANDTÆT? Er vandsøjletrykket over 2.000 mm. anses et materiale at være vandtæt, men der er stor forskel på, hvordan og i hvilket miljø tekstilet anvendes. Det meste regntøj med vandsøjletryk op til 5.000 m.m. er fint til korte tur i stræk regn eller mellemkorte ture i mellemstærk regn.