:

Hvilke lande er det gamle Jugoslavien?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke lande er det gamle Jugoslavien?
 2. Hvor stor er Bosnien?
 3. Hvilke konsekvenser fik krigen i Jugoslavien?
 4. Hvor stor var Jugoslavien?
 5. Hvor mange lande bestod Jugoslavien af?
 6. Hvad skete der i Srebrenica?
 7. Kan man bruge euro i Bosnien?
 8. Er Bosnien fattigt?
 9. Hvad Slobodan Milosevic's rolle var under krigene i det tidligere Jugoslavien?
 10. Hvor mange flygtede fra Jugoslavien?
 11. Hvad hed Serbien før?
 12. Hvornår faldt Jugoslavien?
 13. Hvad skete der i Srebrenica i 1995?

Hvilke lande er det gamle Jugoslavien?

Det socialistiske Jugoslavien var en føderation af seks forskellige delrepublikker: Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina (ofte blot benævnt ”Bosnien”), Serbien, Montenegro og Makedonien.

Hvor stor er Bosnien?

51.209 km²Bosnien-Hercegovina / Areal

Hvilke konsekvenser fik krigen i Jugoslavien?

Krigene førte til løsrivelsen af Kosovo fra Serbien og førte til en udvidet autonomi i Vojvodina, der fortsat er en del af Serbien. Krigene var præget af bitre etniske konflikter mellem befolkningsgrupper i det tidligere Jugoslavien.

Hvor stor var Jugoslavien?

Jugoslavien eksisterede som et land fra 19. Geografisk lå det på den nordvestlige del af halvøen Balkan, hvor Bulgarien, Ungarn, Albanien, Grækenland og den europæiske del af Tyrkiet også ligger. Jugoslavien betyder ”sydslavernes land”.

Hvor mange lande bestod Jugoslavien af?

Landet bestod af seks republikker, som ifølge grundloven var defineret som stater: Serbien (Srbija) (uden de autonome områder 5.754.000 indbyggere), inklusive 2 autonome områder: Vojvodina (2.013.000 indbyggere) og Kosovo og Metohija (Kosovo i Metohija) til daglig kaldt Kosovo (1.955.000 indbyggere), Kroatien (Hrvatska ...

Hvad skete der i Srebrenica?

Srebrenica-massakren kostede i juli 1995 mere end 7.000 bosniske muslimer livet. I dag er massakren blevet et symbol på de uhyrligheder, der fandt sted overalt i Bosnien, og særligt på de bosniske serberes overgreb mod den muslimske befolkning i landet.

Kan man bruge euro i Bosnien?

Valuta og kreditkort Valutaen i Bosnien-Hercegovina er konvertible mark (BAM). Der findes hæveautomater i de større byer, og ofte er det også muligt at betale i euro. Visa og MasterCard kan også anvendes, men det er altid en god idé at have kontanter på sig.

Er Bosnien fattigt?

I dag er Bosnien-Hercegovina fortsat et af Europas aller fattigste lande. Bosnien-Hercegovina præges af tungt bureaukrati, svag centralmagt, korruption og politisk ustabilitet.

Hvad Slobodan Milosevic's rolle var under krigene i det tidligere Jugoslavien?

Slobodan Milošević, -, Serbiens præsident 1987-97, forbundspræsident for Jugoslavien . Slobodan Milošević tiltrådte som chef for det serbiske kommunistparti i 1986, da den forrige partichef, Ivan Stambolić, var blevet Serbiens præsident.

Hvor mange flygtede fra Jugoslavien?

Den danske flygtningepolitik i forhold til de bosniske flygtninge. Krigene i det tidligere Jugoslavien i begyndelsen af 1990'erne medførte, at mere end to millioner mennesker blev drevet på flugt.

Hvad hed Serbien før?

Jugoslavien var et land på Balkanhalvøen, der eksisterede i forskellige konfigurationer fra 19. Først som kongerige fra 19, siden som socialistisk republik fra 19, og føderalrepublik fra 19 (Fra 2003 også kendt som Serbien og Montenegro).

Hvornår faldt Jugoslavien?

I 1992 løsrev også Bosnien og Makedonien sig, og Jugoslavien faldt endegyldigt fra hinanden. Til trods for at der ikke længere var et samlet rige at forsvare, blussede urolighederne voldsomt op til borgerkrig i Kroatien og Bosnien-Hercegovina.

Hvad skete der i Srebrenica i 1995?

Srebrenica-massakren kostede i juli 1995 mere end 7.000 bosniske muslimer livet. I dag er massakren blevet et symbol på de uhyrligheder, der fandt sted overalt i Bosnien, og særligt på de bosniske serberes overgreb mod den muslimske befolkning i landet.