:

Hvad er Blærehalsen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Blærehalsen?
 2. Hvad er Infravesikal obstruktion?
 3. Hvorfor Sjattisser jeg?
 4. Hvad er residualurin?
 5. Hvad betyder vandladning?
 6. Hvad er dobbelt vandladning?
 7. Hvad er en urodynamisk undersøgelse?
 8. Hvilke undersøgelser og behandlinger er der til patienter med urinretention?
 9. Hvad er Solatum?
 10. Hvad kan irritere blæren?
 11. Hvor meget urin må der være tilbage i blæren?
 12. Hvad er Detrusormusklen?
 13. Hvad er blærens funktion?
 14. Hvad er årsagen til hyppig vandladning?
 15. Hvad er hyppig vandladning tegn på?

Hvad er Blærehalsen?

Symptomer på forstørret prostata Prostata – på dansk blærehalskirtlen – sidder lige under urinblæren ved blærehalsen, hvor den omslutter urinrøret. Med alderen er der risiko for, at prostata kommer til at trykke på urinrøret og gøre vandladningen besværlig. De hyppigste symptomer er derfor: Slap stråle.

Hvad er Infravesikal obstruktion?

Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS) udgør en samlet betegnelse for en række vandladningssymptomer på baggrund af forskellige patologiske forhold i og uden for de nedre urinveje (tabel 1). Symptombilledet er typisk forårsaget af infravesikal obstruktion og kan manifestere sig hos begge køn.

Hvorfor Sjattisser jeg?

Hvis nyrerne er syge, kan der produceres mere urin end de normale 1,5 til 2 liter. Hvis personen drikker meget, kan man se det samme, og det kan forårsage overaktiv blære. Store doser vanddrivende medicin vil give lignende gener.

Hvad er residualurin?

Hvad er resturin (residualurin)? Resturin er den urin, der hos nogle står tilbage efter endt vandladning. Årsagen til at man ikke kan tømme blæren fuldstændigt kan f. eks. skyldes en dårlig blæremuskel eller hos mænd en forstørret blærehalskirtel (prostata), som klemmer på urinrøret.

Hvad betyder vandladning?

det at lade vandet (II. 5.3), urinere, pisse. Urinen var farveløs som Vand, og Vandladningen ofte forbunden med Besværlighed.

Hvad er dobbelt vandladning?

Det er konstateret, at du har en mangelfuld blæretømning. Der er efter vandladning stadig så meget urin tilbage i blæren, at det kræver ændrede vandladningsvaner for at undgå blærebetændelse, hyppige vandladninger, nyrepåvirkning og slap blære.

Hvad er en urodynamisk undersøgelse?

En urodynamisk undersøgelse er en undersøgelse af de nedre urinveje - blæren og urinrøret. Formålet er at måle: Trykket i blæren under opfyldning og i forbindelse med blæretømning. Hvor meget blæren kan rumme.

Hvilke undersøgelser og behandlinger er der til patienter med urinretention?

Objektiv undersøgelse Palpabel udfyldning suprapubisk. Rektal eksploration: Prostata vil synes større end den reelt er, da den presses ned mod perineum af retentionen. Evt. ultralydsskanning.

Hvad er Solatum?

Præparatet Solatum hjælper blæren med at gen- danne sit inderste, beskyttende lag. Som udgangspunkt får du 4 behandlinger med 1 uges mellemrum. Det er ikke sikkert, at du straks mærker virkningen af Solatum. Oftest vil du først mærke effekten efter 2-4 skylninger.

Hvad kan irritere blæren?

Irritation på indersiden af blæren kan føre til følelsen af vandladningstrang. En årsag kan være en urinvejsinfektion, hvor bakterier irriterer slimhinden på blærens inderside. Nogle drikke, såsom kaffe og energidrikke, indeholder stoffer, der også kan forårsage irritation. Blæresten er en anden faktor.

Hvor meget urin må der være tilbage i blæren?

Hos en voksen kan blæren indeholde omkring 300-500 ml urin ad gangen. Hos et barn indeholder blæren mindre. Man kan regne ud, hvor meget blæren ca. skal kunne indeholde ud fra barnets alder.

Hvad er Detrusormusklen?

De nedre urinveje omfatter urinblæren med blæremuskulatur (detrusormusklen), urinrør (urethra) og lukkemusklen (sphincter), som lukker urinrøret. Urinblærens funktion er at oplagre og udtømme urin. Muskulaturen i bækkenbunden har en vigtig funktion for kontinensen.

Hvad er blærens funktion?

Blæren er en muskel, der er afslappet og udvider sig, når den fyldes op med urin. Når vi skal tisse, trækker den sig sammen og bliver igen lille og tom. Man kan sige, at blæren ligner en ballon. Hos en voksen kan blæren indeholde omkring 300-500 ml urin ad gangen.

Hvad er årsagen til hyppig vandladning?

Har du besvær med at lade vandet, eller har du hyppig vandladning, blod i urinen eller tilbagevendende blærebetændelse, bør du blive undersøgt nærmere. Problemer med urinvejene kan skyldes mange sygdomme, f. eks. forstørret prostata, blærebetændelse eller nyresten.

Hvad er hyppig vandladning tegn på?

Har du besvær med at lade vandet, eller har du hyppig vandladning, blod i urinen eller tilbagevendende blærebetændelse, bør du blive undersøgt nærmere. Problemer med urinvejene kan skyldes mange sygdomme, f. eks. forstørret prostata, blærebetændelse eller nyresten.