:

Hvem er de rigtige vikinger?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem er de rigtige vikinger?
 2. Hvor tog vikingerne hen på deres togter?
 3. Hvor store er vikingeskibe?
 4. Er der danske skuespillere med i Vikings?
 5. Hvilke vikinger var mest barske danske eller norske?
 6. Hvad kalder man perioden fra 793 til 1066 i resten af Europa?
 7. Hvad er plyndringstogter?
 8. Hvor sejlede vikingerne fra?
 9. Hvor lange var vikingeskibene?
 10. Hvad skete der i år 793?
 11. Hvilke danske skuespillere er med i Vikings Valhalla?
 12. Er der dansker med i Vikings Valhalla?
 13. Hvad betyder mit navn ifølge vikingerne?
 14. Hvor kom Normannerne fra?
 15. Hvorfor starter vikingetiden i 793?

Hvem er de rigtige vikinger?

Blandt vikingerne var mange stærke og mægtige mænd, som udførte store bedrifter, der har sat spor gennem historien....Top 10: Historiens mægtigste vikinger

 • Harald Blåtand. ...
 • Gorm den Gamle. ...
 • Harald Hårfager. ...
 • Erik den Røde Thorvaldsson. ...
 • Bjørn Jernside. ...
 • Svend Tveskæg. ...
 • Ragnar Lodbrog. ...
 • Leif den Lykkelige.

Hvor tog vikingerne hen på deres togter?

Vikingeskibene førte vikingerne så langt som til Grønland og det amerikanske kontinent i vest og på vej til Kalifatet i Bagdad og Konstantinopel i det byzantinske rige i øst. I anden halvdel af 800-årene blev det mere og mere almindeligt, at vikingerne bosatte sig i de lande, de havde hærget.

Hvor store er vikingeskibe?

Til sammenligning har Skuldelev 2 (Havhingsten) med sin længde på 30 m 'kun' 30 ro-tofter, mens de kendte, norske vikingeskibe, Oseberg og Gokstad skibene, fra den ældste del af vikingetiden er henholdsvis 21,5 m og 23,8 m lange og har haft plads til 15 og 16 roere.

Er der danske skuespillere med i Vikings?

Kenneth M. Christensen er vikingen Olof Skötkonung (han kan ses på billedet øverst), Asbjørn Krogh Andersen spiller en karakter ved navn Jarl Kåre og Søren Pilmark har rollen som Svend Tveskæg. Det oplyser det amerikanske medie Collider.

Hvilke vikinger var mest barske danske eller norske?

Den betragtning er den norske professor ved Kulturhistorisk Museum i Oslo Dagfinn Skre ret så enig i. Så når det kommer til at være barsk på havet, tager nordmændene stikket.

Hvad kalder man perioden fra 793 til 1066 i resten af Europa?

Vikingetiden udgør en markant periode i skandinavisk historie, men satte også sine præg på resten af Europa – og herunder især England. De rige engelske klostre og byer var yndede mål for de første vikingetogter, der rystede det angelsaksiske samfund.

Hvad er plyndringstogter?

Formålet med vikingetidens plyndringer og bosættelser udenlands må, sagt i korthed, være erhvervelse af rigdom, ære og berømmelse samt tilfredsstillelse af bondehunger efter godt land at dyrke og bo på. Sociale forhold må også have spillet en stor rolle.

Hvor sejlede vikingerne fra?

Vikingernes ekspansion var en proces, hvor vikinger fra Skandinavien sejlede over det meste af Nordatlanten, rundt i hele Europa og nåede så langt syd som Nordafrika, mod øst til Rusland, Konstantinopel og Mellemøsten.

Hvor lange var vikingeskibene?

Konstruktionen af vikingeskibene Riggen bestod af et stort rektangulært sejl – et såkaldt råsejl. Under gunstige forhold kunne skibene sejle op i mod 10 knob, ca. 18 km.

Hvad skete der i år 793?

De første vikingeangreb juni 793 mod klostret på øen Lindisfarne ud for den nordengelske kyst, og ifølge Den angelsaksiske Krønike blev der både plyndret og myrdet. Allerede i 789 var tre danske skibe dog ankommet til Portland i det sydlige England, hvor de havde dræbt den lokale foged.

Hvilke danske skuespillere er med i Vikings Valhalla?

Hun har indspillet scener med Kenneth M. Christensen, som også har spillet med i "Den som dræber - Fanget af mørket", og Asbjørn Krogh Nissen, som tidligere har begået sig i vikingeuniverset som Odin i spillefilmen "Valhalla". Også skuespillerveteranen Søren Pilmark er at finde på rollelisten som Svend Tveskæg.

Er der dansker med i Vikings Valhalla?

Netflix-serien "Vikings: Valhalla" har offentliggjort en række af de medvirkende, og traditionen tro byder rollelisten på skandinaviske skueskuespillere.

Hvad betyder mit navn ifølge vikingerne?

Nogle vikinger bar et tilnavn. Det kunne for eksempel angive et slægtskabsforhold (søn af, datter af) eller det sted, man kom fra (fx Bjarke den Norske, han boede i Danmark). Navnet kunne også være karakteriserende i forhold til en særlig egenskab eller et særligt udseende (fx Toke Hagelang eller Asbjørn Næb).

Hvor kom Normannerne fra?

Normannerne ("mændene fra nord") var skandinaver, specielt danske vikinger fra Danelagen, som mod slutning af det 9. århundrede begyndte at etablere sig i den nordlige del af Frankrig, som fik navnet Normandiet efter dem.

Hvorfor starter vikingetiden i 793?

Begyndelsen defineres af det først kendte af den serie nordiske togter i Vesteuropa, der begyndte kort før år 800: plyndringen af det berømte Lindisfarne Kloster på en lille ø ved Nordenglands kyst den 8. juni 793. Det var utvivlsomt nordmænd, som var aktive her.