:

Hvad betyder Y på spansk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder Y på spansk?
 2. Hvornår er et D blødt?
 3. Hvordan udtaler man Rioja?
 4. Hvor skal man lægge trykket på spansk?
 5. Hvad kendetegner udtalen af de spanske vokaler?
 6. Kan ikke udtale blødt d?
 7. Hvordan udtaler man s?
 8. Hvor ligger vindistriktet Rioja?
 9. Hvordan udtaler man g på spansk?
 10. Hvad er Trykstreger?
 11. Hvor lægger man trykket på spansk?
 12. Hvad er et stumt d?
 13. Hvordan udtales fatigue?
 14. Hvornår udtaler man s på fransk?
 15. Hvordan udtaler man unik?

Hvad betyder Y på spansk?

betydningen og, udtales det som et [i]. Står y alene foran et ord, der begynder med hi eller i, ændres det til et e, fordi man ikke må have to i-lyde lige efter hinanden.

Hvornår er et D blødt?

I dansk udtales d "hårdt" som [d] eller "blødt" som [ð], eller det skrevne bogstav er stumt, dvs. uden lydværdi. Dansk [d] er en ustemt alveolær klusil, mens [ð] er en stemt dental approksimant. Hovedreglen er, at d udtales [d] i forlyd, men [ð] efter vokal i indlyd og udlyd.

Hvordan udtaler man Rioja?

Navnet stammer fra en lille flod (río på spansk) som hedder Oja, - Rio-Oja , som så er blevet til Rioja. Det udtales noget i retning af »Ri-å-ka«. Logroño er samtidig også navnet på regionens hovedby.

Hvor skal man lægge trykket på spansk?

Hvor ligger man trykket? Der er 3 regler på spansk, i forhold til hvor man ligger trykket henne. Ord der ender på vokal, -n eller -s har tryk på næstsidste stavelse. Ord som ender på konsonant (undtagen -s og -n) har tryk på sidste stavelse.

Hvad kendetegner udtalen af de spanske vokaler?

G udtales blødt foran a, o og u. G udtales som det spanske J foran e og i. A udtales som det danske a. E udtales som det danske æ.

Kan ikke udtale blødt d?

"D" er et af de svære bogstaver, fordi det kan udtales på flere måder, og fordi man ikke altid kan høre d'et. D kan udtales ”hårdt” (fx dame) eller ”blødt” (som fx Nøddeknækkeren). Det kan også være ”stumt”, dvs. det udtales slet ikke (fx mand).

Hvordan udtaler man s?

Den engelske s-lyd ligner den danske, men udtales dog lidt kraftigere. Det giver ikke problemer. Det gør derimod den engelske z-lyd, som vi slet ikke har på dansk. Danskere erstatter derfor tit /z/ med /s/.

Hvor ligger vindistriktet Rioja?

Den mest betydningsfulde vinregion i Spanien beliggende ca. to timers kørsel nordøst for Madrid. Rioja er opkaldt efter floden Oja og strækker sig fra Navarra til Baskerlandet.

Hvordan udtaler man g på spansk?

J Udtales som hakkelyd ligesom det tyske ch i Bach. G udtales blødt foran a, o og u. G udtales som det spanske J foran e og i. A udtales som det danske a.

Hvad er Trykstreger?

Trykstreg Tryk-streg, en. (fagl.) kraftig, tyk linie (nedstreg) i skrevne ell. trykte bogstaver.

Hvor lægger man trykket på spansk?

Tryk: Ord der ender på vokal, n eller s har tryk på næstsidste stavelse: Foto, ministro, clima, elegante. Andre ord har tryk på sidste stavelse: Gibraltar, hotel, doctor, español. Afvigelser fra ovennævnte regler markers med accent: Sofá, nación, número, música, Andalucía.

Hvad er et stumt d?

Bogstavet d er i mange tilfælde stumt når det kommer til sidst i et ord, f. eks. jord, bord, skind, blind og en række andre. Stumt d står tit lige efter l, n eller r f.

Hvordan udtales fatigue?

Begrebet fatigue, som udtales [f∂ti:g], bliver nu også mere og mere anvendt i dansk litteratur.

Hvornår udtaler man s på fransk?

De øvrige konsonanter på fransk udtales som udgangspunkt altid i slutningen af et ord....Hvornår er lyde stumme på fransk?

Franske bogstaver, der normalt er stummeEksempler
Dgrand, froid
Ptrop, un loup
Sje sais, trois
Tminuit, petit

Hvordan udtaler man unik?

Unikudtales ofte 'junik', hvilket ikke er forkert Påvirkning fra det engelske sprog har betydet, at nogle danskere udtaler ordet 'unik', lidt som de gør på engelsk – nemlig 'junik'. Det er derfor en nyere variant af ordets udtalemåde og ikke en decideret fejl.