:

Kan veggfliser brukes på gulv?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan veggfliser brukes på gulv?
 2. Hvordan behandle gulvfliser?
 3. Hva er fliser laget av?
 4. Hva er glasert flis?
 5. Hva er selvklebende fliser?
 6. Kan fliser med epoxy fuger brukes som membran?
 7. Hvordan få blankere fliser?
 8. Hvordan vaske steingulv?
 9. Er det fliser overalt i Spania?
 10. Hva er en keramisk flis?
 11. Hvordan velge fliser på bad?
 12. Hva er keramiske fliser spesielt egnet til?
 13. Hvordan fjerne selvklebende fliser?
 14. Kan man male fliser på kjøkken?
 15. Er fliser vanntette?

Kan veggfliser brukes på gulv?

Gulvfliser kan fint benyttes på vegg, men veggfliser kan ikke benyttes på gulv.

Hvordan behandle gulvfliser?

Fliser og fuger kan med fordel impregneres, så de avviser vann, olje, hudfett og såperester, som kalk og skitt setter seg fast i.

 1. Påfør DeSalin C væsken ufortynnet på underlaget med en rulle, svamp eller lavtrykssprøyte.
 2. La væsken virke i 5-10 min. ...
 3. Underlaget skal være helt rent og tørt før påføring av impregnering.

Hva er fliser laget av?

De fleste flisene som du finner på privat markedet er tørrpressede, mens våtpressede fliser brukes til andre spesialformål (for eksempel bassenger, trappeneser, osv). Tørrpressede fliser består av leire som presses sammen ved hjelp av en hydraulisk presse som gir formen til flisene.

Hva er glasert flis?

Keramiske fliser er glaserte og kommer i ulike farger og mønstre. Disse skal ikke impregneres. Naturstein gir et ekte uttrykk og passer til absolutt alle rom. Bruk den ute som inne, men sørg for å gi den rett behandling for å ta vare på farge og struktur.

Hva er selvklebende fliser?

Disse PVC-flisene er perfekte om du vil ha en enkel oppgradering av hjem, hytte, utleiebolig, campingvogn, eller hvor du måtte ønske. Alt du trenger er å fjerne beskyttelsespapiret på baksiden og feste rett på vegg. Flisene er laget med et ekstra sterkt lim slik at de sitter godt og ikke løsner over tid.

Kan fliser med epoxy fuger brukes som membran?

Til fugefri vanntetting under keramiske fliser og klinker i basseng, barfotsarealer m.v.

Hvordan få blankere fliser?

Påfør olje på kun et lite felt av gangen, og tørk av overskuddet med en tørr, lofri klut. Oljen skal trekke ned i steinen og ikke ligge som et sjikt oppå. Det er viktig å tørke godt av, slik at ikke overskuddsolje herder på overflaten. Påføres i tynt lag, slik at oljen får tørket.

Hvordan vaske steingulv?

Som en tommelfingerregel bør du velge vaskemidler med pH på mellom 5-9. Grønnsåpe eller andre fettholdige vaskemidler. Disse kan trenge ned i steinen og kapsle inn smuss og skitt og misfarge steinen.

Er det fliser overalt i Spania?

I Spania er det fliser over alt. Men da Stein Indahl (68) skulle restaurere feriehuset sitt, måtte han til hjembyen Lillehammer for å finne en håndverker som var villig til å påta seg oppdraget. Det vil si, håndtverkeren – keramiker Johan Mæhlum – tilbød verkstedplass og gode råd.

Hva er en keramisk flis?

Keramiske fliser er helt naturlig! Keramikk lages av råleire og mineraler som blir knust til et fint pulver. Etter en nøye komponert oppskrift blandes disse råvarene med vann til en røre som danner grunnlaget for den keramiske flisen. Vannet trekkes så ut gjennom en tørkeprosess til du sitter igjen med en tørr masse.

Hvordan velge fliser på bad?

Valget av flis kan påvirke romfølelsen Formen og størrelsen på flisen er med på å fremheve rommets egenskaper. Ta for eksempel et lite bad, hvis du velger samme farge på flis både på vegg og gulv og i tillegg går for store fliser vil badet se mye større ut, enn om du hadde valgt små og ulike fliser på vegg og gulv.

Hva er keramiske fliser spesielt egnet til?

Keramiske fliser har i alle år blitt sett på som et egnet materiale til overflater i rom hvor det er viktig med høy hygienisk standard. Keramiske fliser brukes i dag i stor grad på innvendige flater, men også for utvendig bruk ser vi økende interesse for byggkeramikk.

Hvordan fjerne selvklebende fliser?

Hvis underlaget under er sprøtt/skadet fra før av kan det bli skader ved fjerning av flisene. Limrester kan fjernes med f. eks klistermerkerfjerner eller limfjerner som Tec7 cleaner (finnes hos en byggevareforhandler).

Kan man male fliser på kjøkken?

Endre kjøkkenet: Også kjøkkenfronter og fliser kan males. Det krever imidlertid en del grunnarbeid.

Er fliser vanntette?

Keramiske fliser er ikke vanntette! Skal du bruke fliser på steder som er utsatt for direkte vannsprut/fukt, må området påføres en membran før flisene settes opp. Områder hvor direkte vannsprut ikke forekommer, påføres en fuktsperre.