:

Hvornår er et telt vandtæt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er et telt vandtæt?
 2. Hvad er et godt vandsøjletryk?
 3. Hvad er et telt lavet af?
 4. Kan man imprægnere et telt?
 5. Hvor højt skal Vandsøjletrykket være?
 6. Hvorfor Bomuldstelt?
 7. Hvad betyder Søjletryk?
 8. Hvad er en vandsøjle?
 9. Hvad er et luft telt?
 10. Hvor tit skal et fortelt imprægneres?
 11. Hvor ofte skal man imprægnere telt?

Hvornår er et telt vandtæt?

Ved et vandsøjletryk på over 1.500mm anser man materialet for at være vandtæt. Hvis oversejlet har et vandsøjletryk på 3.000mm, kan det klare næsten alt regn. I bunden af teltet skal vandsøjletrykket helst nærme sig de 10.000mm, da man har kontakt med jorden og presser direkte ned på det.

Hvad er et godt vandsøjletryk?

Hvis oversejlets vandsøjletryk er på 3.000 mm, så klarer det stort set al slags regn. Derfor skal du ikke blive overrasket, når du ikke kan få telte, som har et højere vandsøjletryk. For bunden må vandsøjletrykket meget gerne nærme sig de 10.000 mm.

Hvad er et telt lavet af?

Materialer. De fleste moderne teltduge er lavet af nylon og polyester, mens teltstængerne er lavet af enten glasfiber eller aluminium for fleksibilitet. Pløkker kan være lavet af vidt forskellige materialer (alt efter underlaget; jord, fjeldgrund, sne og så videre) som træ, bambus, plastik, aluminium eller titanium.

Kan man imprægnere et telt?

Imprægnering af telt kan med fordel gøres på indersiden af teltdugen for at få det absolut bedste resultat. Grundet imprægneringen trænger bedre ned gennem stoffet. Det er oftest mest beskidt udenpå, hvilket kan gøre det svært for imprægneringen at trænge igennem den vej.

Hvor højt skal Vandsøjletrykket være?

Vi anbefaler et vandsøjletryk på minimum 3.000 mm, og er der tale om regntøj eller skitøj, anbefaler vi et vandsøjletryk på mellem 5.000-10.000 mm.

Hvorfor Bomuldstelt?

Når det er varmt, er bomuldsteltet utroligt åndbart. Det betyder at det ikke bliver overhedt, og heller ikke fugtigt. På de helt varme dage, kan du tilmed slå siderne på teltet op, så det kommer til at fungere mere som en parasol end et telt.

Hvad betyder Søjletryk?

Vandsøjletryk er udtryk for den mængde vand i millimeter, som én kvadratcentimeter af et materiale kan modstå i 24 timer. Vandsøjletrykket er altså en god rettesnor for, hvor vandtæt dit tøj er. Jo højere tallet er, jo mere vandtæt er tøjet.

Hvad er en vandsøjle?

ell. fagl.) søjleformet vandmasse. den trykkende Vandsøiles Høide.

Hvad er et luft telt?

Et lufttelt - eller et oppusteligt telt - er egentlig det fuldstændig samme som et ”almindeligt telt”. Den eneste forskel her er, at stængerne er erstattet af luftkanaler, som det, der giver teltet struktur. Det kan være fremstillet på flere forskellige måder og selvfølgelig i forskellige størrelser.

Hvor tit skal et fortelt imprægneres?

Men hvor tit skal man imprægnere, og hvordan ser man om det er nødvendigt? - Ofte så kan man se på teltet, at der ligesom kommer våde pletter på teltdugen, som kan ses indefra. Eller der kommer vand ind, fx ved syninger osv. Når man imprægnerer sit telt, så gør man det ikke kun for at gøre det tæt.

Hvor ofte skal man imprægnere telt?

Selvom mange telte har en vandafvisende materiale ved køb, så kan det alligevel være en god idé at imprægnere teltet før brug, eller hvis du har haft teltet i mange år. Hvis teltet er helt nyt, så behøver du ikke at rengøre det før teltimprægneringen.