:

Er der syre i tomat?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der syre i tomat?
 2. Hvilke tomater smager af mest?
 3. Hvad er en tomat lavet af?
 4. Hvornår er det sæson for tomater?
 5. Hvilke madvarer er der syre i?
 6. Er bananer syredannende?
 7. Hvilke tomatplanter skal jeg vælge?
 8. Hvad er forskellen på cocktailtomater og cherrytomater?
 9. Er dåsetomater sunde?
 10. Hvor mange tomater må man spise om dagen?
 11. Hvornår kan man købe tomatplanter?
 12. Hvor høje bliver cherrytomater?
 13. Hvad er basiske fødevarer?
 14. Er en banan basisk?

Er der syre i tomat?

Gødning spiller en central rolle i tomatens smag. Flere dyrkningsforsøg viser, at der et større indhold af syrer og sukker i tomater gødet med kunstgødning fremfor økologisk dyrket tomater.

Hvilke tomater smager af mest?

Miniblomme. Miniblomme er en meget smagsfuld tomat, som har vundet flere priser for at være den tomat, der smager bedst. Det er en lille blommetomat, som kun bliver op til 3 cm lang. Den har en mere syrlig smag end cherrytomater, og den har det knasende, sprøde skind, som de fleste blommetomater har.

Hvad er en tomat lavet af?

Tomat har et højt indhold af vitaminerne A, K, C og folat, som styrker dit immunforsvar, dine øjne, røde blodceller, hud og DNA, og kan desuden bidrage til din indtagelse af flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi.

Hvornår er det sæson for tomater?

Tomater er i sæson fra april til november, men importeres året rundt.

Hvilke madvarer er der syre i?

Syredannende er:

 • Kød (kalv, okse, svin)
 • Fisk, skaldyr.
 • Fjerkræ, æg.
 • Mejeriprodukter (mælk, smør, ost, fløde)
 • Kornprodukter (mel, brød, pasta, spaghetti, kiks, knækbrød m.m.)
 • Alkohol, kaffe, te, sodavand, vin, saft fra karton og flaske.
 • Slik, is, chokolade, pizza.
 • Tobak, stress, medicin.

Er bananer syredannende?

oplyses en banans ph-værdi til 4,5-4,7. Værdien varierer lidt efter hvor moden bananen er, og det forklares,at ung/frisk frugt fra starten har en ph-værdi meget tæt på moderplantens, men at værdien falder i takt med at syreindholdet tiltager.

Hvilke tomatplanter skal jeg vælge?

Hvis du vil have tomater med en rigtig god smag, så er det kun cherrytomaterne, der dur. 'Gartenfreude' havde jeg ikke med, den ved vi jo allerede er rigtig god. Den tidligste røde cherrytomat er efter mine erfaringer 'Tumbler F1', som bare smager afsindigt godt.

Hvad er forskellen på cocktailtomater og cherrytomater?

De mindste cherrytomater er på størrelse med spidsen af en tommeltot, de største er på størrelse med en golfbold. I Danmark har man en typer tomater som kaldes Cocktailtomater, disse er således en undergruppe at cherrytomaterne. Cherrytomaterne er taknemmelige at dyrke, da de som regel giver et godt udbytte.

Er dåsetomater sunde?

Et af de stoffer, som din krop bedre kan udnytte fra dåsen end fra de friske tomater, er det kraftfulde antioxidant lycopene. Derudover er tomaterne på dåse ligesom deres friske variant proppet med store mængder vitamin K, der giver stærke knogler. Flere studier forbinder også tomater med forbedret hjertesundhed.

Hvor mange tomater må man spise om dagen?

I så fald er det tilrådeligt at spise en eller to tomater om dagen. To af de vigtigste komponenter i denne fantastiske mad er coumarsyre og chlorogen syre.

Hvornår kan man købe tomatplanter?

Det gælder både tomatplanter, du selv har dyrket, og købte tomatplanter. Hvis tomatplanterne skal plantes ud på friland i fx krukker eller kapillærkasser på terrassen, skal du vente ind til, der ikke er længere er risiko for nattefrost. Ifølge en tommelfingerregel er det efter Grundlovsdag den 5. juni.

Hvor høje bliver cherrytomater?

Blomme-, cherry- og dadeltomater Det er planter der bliver ved at vokse til oktober, de kan bliver 3 m høje, hvis man bare lader dem vokse. En enkelt plante kan fylde flere m², hvis den får lov, og de skal tugtes for at give mange tomater, og især for ikke at fylde hele drivhuset helt tætpakket med tomatblade.

Hvad er basiske fødevarer?

Du skal spise en kost, der indeholder cirka en femtedel syredannende og fire femtedele basedannende. BASEDANNEDE FØDEVARER: Rå frugter, rå og varmebehandlede grøntsager, kartofler, mandler, syrnede mejeriprodukter (f. eks. surmælk, kærnemælk, yoghurt naturel, cultura, ymer m.m.) og urter, salat, spirer og avocado.

Er en banan basisk?

- [Viby J.] : Bio-information, 1984. oplyses en banans ph-værdi til 4,5-4,7. Værdien varierer lidt efter hvor moden bananen er, og det forklares,at ung/frisk frugt fra starten har en ph-værdi meget tæt på moderplantens, men at værdien falder i takt med at syreindholdet tiltager.