:

Er mit hus hulmursisoleret?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er mit hus hulmursisoleret?
 2. Hvor tyk er en ydermur?
 3. Hvor godt er mit hus isoleret?
 4. Hvad koster det at hulmursisolere et hus?
 5. Hvad er bedst til hulmursisolering?
 6. Er hulmursisolering nok?
 7. Hvad består tung ydervæg af?
 8. Hvor meget hjælper 100 mm isolering?
 9. Er papirisolering godt?
 10. Kan det betale sig at isolere hulmur?
 11. Hvad er det bedste materiale til hulmursisolering?
 12. Hvad er bedst at isolere med?
 13. Hvad er bedst glasuld eller papiruld?
 14. Hvad er det bedste isoleringsmateriale?
 15. Hvordan isolerer du husets ydervægge?
 16. Hvordan kan du isolere gulvet i et hus?
 17. Hvor meget koster det at isolere ydervægge?
 18. Hvordan isolerer du krybekælderen?

Er mit hus hulmursisoleret?

Du kan ved at måle tykkelsen af husets ydervægge og se på de oprindelige tegninger af huset normalt selv afgøre, om huset har hule mure. Du kan også bore et hul i en fuge i ydermuren og måle afstanden ind til bagmuren. Ved den inspektion vil du også kunne se, om der er ligger isoleringsmateriale i muren.

Hvor tyk er en ydermur?

Husets ydervæg er typisk omkring 30-35 cm tyk i traditionelle huse og helt op til 60-65 cm tykke i huse, der er højisolerede eller opført i utraditionelle materialer fx halm.

Hvor godt er mit hus isoleret?

Ved at gennemgå husets konstruktioner (fx tag, skunkrum, ydervægge) kan du tjekke, om der er isoleret og i så fald hvor meget og med hvilket materiale. Måske har du også tegninger over huset, der viser, hvor og hvor meget der er isoleret.

Hvad koster det at hulmursisolere et hus?

Derfor er det meget svært at give en endegyldig pris, men generelt ligger prisen på en hulmursisolering et sted mellem 1 kr. pr. m2 inklusiv moms. Det kan dog også gøres både billigere og dyrere alt efter den specifikke opgave.

Hvad er bedst til hulmursisolering?

Stenuld. Stenuld, også kendt som Rockwool, består af spundet stenmateriale og anvendes til hulmursisolering i en smuldret udgave som granulat. Stenuld har gode isolerende egenskaber, bliver ikke påvirket af vand og kan ikke brænde.

Er hulmursisolering nok?

Hulmursisolering er en nem og effektiv måde at spare på varmeregningen – hvis det altså er nødvendigt i dit hus. Isoleringen bliver blæst ind i det hulrum, der findes mellem ydermuren og indermuren i ældre huse.

Hvad består tung ydervæg af?

De kan bestå af murværk udvendigt og gasbeton indvendigt – en såkaldt tung ydervæg. De kan også bestå af et træskelet indvendigt med enten træ eller eternitplader eller en skalmur på ydersiden – en såkaldt let ydervæg. Endelig kan ydervæggene være udført massive i letbeton.

Hvor meget hjælper 100 mm isolering?

Pris for ny isolering, 100 mm, samt nyt loft = 6.000 kr. Årlig besparelse i varme = 750 kr. Investeringen har tjent sig hjem efter ca. 8 år.

Er papirisolering godt?

Papirisolering belaster miljøet betydeligt mindre end de mere kendte isoleringsmaterialer i selve produktionen af materialet. Papirisolering varmeisolerer lige så godt som traditionelle isoleringsmaterialer. Grundet de tilsatte salte vil skadedyr, fx rotter og mus, sjældent opholde sig i isoleringen.

Kan det betale sig at isolere hulmur?

På trods af at hulmursisolering er meget fornuftigt, og oftest ses som en god investering, er det ikke i alle boligtyper, at det kan betale sig. At benytte sig af hulmursisolering kræver selvfølgelig, at ens hus har en hulmur. Hvis huset er bygget efter 1920 er det næsten sikkert, at dit hus har en hulmur.

Hvad er det bedste materiale til hulmursisolering?

Stenuld. Stenuld, også kendt som Rockwool, består af spundet stenmateriale og anvendes til hulmursisolering i en smuldret udgave som granulat. Stenuld har gode isolerende egenskaber, bliver ikke påvirket af vand og kan ikke brænde.

Hvad er bedst at isolere med?

PIR isolerer fremragende Med en lambda-værdi på 0,022 w/mK giver PIR den bedste isolering på markedet i dag. Kun Resol-isolering scorer højere for isoleringsevne, men denne klarer sig dårligere mht tryk- og fugtbestandighed samt montering.

Hvad er bedst glasuld eller papiruld?

Glasuld er lavet på stort set samme måde, men med udgangspunkt i glas i stedet for sten. Papiruld er lavet af træfibre, men det tilsættes i højere grad kemikalier for blandt andet at styre, hvor meget fugt der optages og for at øge brandsikkerheden.

Hvad er det bedste isoleringsmateriale?

PIR isolerer fremragende Med en lambda-værdi på 0,022 w/mK giver PIR den bedste isolering på markedet i dag. Kun Resol-isolering scorer højere for isoleringsevne, men denne klarer sig dårligere mht tryk- og fugtbestandighed samt montering.

Hvordan isolerer du husets ydervægge?

 • Hvordan isolerer du husets ydervægge indvendigt? 1 Fremgangsmåden, hvor dampspærren ligger inde i væggen, er først at bygge et skelet af træ eller stålskinner på indersiden af ydervæggen af reglar fx i en tykkelse på 100 mm. ... 2 Isoleringen monteres inde imellem reglarne. 3 Så monteres dampspærren, som skal være hel tæt. Det er vigtigt, at alle samlinger tapes, og der ligeledes sluttes helt tæt til ved vinduer, gennemføringer mv. ...

Hvordan kan du isolere gulvet i et hus?

 • Der er overordnet set 3 forskellige måder at isolere gulvet i et hus, der ikke har kælder: 1 Du kan isolere under stuegulvet. 2 Du kan etablere et nyt isoleret terrændæk. 3 Du kan isolere udefra ved at isolere husets fundament og sokkel. More ...

Hvor meget koster det at isolere ydervægge?

 • Det er bedst at isolere både ydervæggen og soklen på samme tid, når du efterisolerer udefra. Du skal regne med minimum 1.200-1.500 kr. pr. m2 ydervæg, og det koster ofte minimum 100.000 kr. at isolere alle husets ydervægge udefra alt efter, hvor stort dit hus er.

Hvordan isolerer du krybekælderen?

 • Hvis gulvet over din uopvarmede kælder er isoleret med mindre end 100 mm bør du efterisolere det. Du sparer penge på din varmeregning og får et bedre indeklima. Det kan være en god idé at nedlægge krybekælderen og etablere et velisoleret terrændæk, hvis du oplever at det er fodkoldt og trækker.