:

Hvad kendetegner en Bordeaux vin?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kendetegner en Bordeaux vin?
 2. Hvad betyder Grand vin de Bordeaux?
 3. Kan pludselig ikke tåle vin?
 4. Hvad er Bordeaux kendt for?
 5. Hvad er forskellen på bordeaux rødvin og Bourgogne rødvin?
 6. Hvad betyder bordeaux?
 7. Hvad betyder Saint Emilion Grand Cru?
 8. Hvad betyder Bordeaux?
 9. Hvorfor kan man pludselig ikke tåle alkohol?
 10. Kan man tåle mindre alkohol med alderen?
 11. Hvilken drue er Saint Emilion kendt for?
 12. Hvad er et Bourgogne glas?
 13. Hvordan smager Bourgogne?
 14. Hvad er forskellen på Bordeaux rødvin og Bourgogne rødvin?
 15. Hvad er bedst Grand Cru eller 1 Cru?

Hvad kendetegner en Bordeaux vin?

Karakteristisk for rødvine fra Bordeaux er deres mørke røde farve: bordeaux. I slutningen af 1800-tallet blev Bordeaux ramt af vinlus også kendt som vinpest, som åd vinstokkenes rødder og næsten stoppede vinproduktionen i distriktet, da næsten alle vingårde blev ødelagte.

Hvad betyder Grand vin de Bordeaux?

Grand betyder stor og Cru betyder høst, udtrykket kan således oversættes til stor høst. I andre tilfælde betyder det, at vinen kommer fra en enkelt mark og har altså ikke noget med kvalitet at gøre.

Kan pludselig ikke tåle vin?

Årsagen kendes ikke med sikkerhed. En sandsynlig årsag er, at nogle vine har et særlig højt indhold af bestemte tanniner, der hos følsomme mennesker kan give hovedpine. Du kan derfor prøve at drikke vine med lavt indhold af tanniner.

Hvad er Bordeaux kendt for?

Bordeaux er kendt for 2 vigtige druer, som hver især spiller hovedrollen på sin flodbred. 2 arketyper inden for rødvinsdruer er ubestrideligt Bordeauxs hoveddruer, cabernet sauvignon og merlot.

Hvad er forskellen på bordeaux rødvin og Bourgogne rødvin?

Den røde Bourgogne er sammen med de bedste vine fra Bordeaux for mange højdepunktet af rødvin. Vinen laves 100 % af druen Pinot Noir på en række østvendte højdedrag mellem Dijon i nord for Mâcon i syd. Produktionen er dog begrænset.

Hvad betyder bordeaux?

bordeaux, adj. af dybrød farve som bordeauxvin.

Hvad betyder Saint Emilion Grand Cru?

Grand Cru er fransk for “Stor vingård eller vinmark”, idet Cru er fransk for vinmark eller vingods. Grand Cru betyder dog noget forskelligt, alt efter hvor vinen kommer fra. I St. Émilion kan alle vine kaldes Grand Cru, blot de godkendes ved smagning samt opfylder visse mindstekrav.

Hvad betyder Bordeaux?

bordeaux, adj. af dybrød farve som bordeauxvin.

Hvorfor kan man pludselig ikke tåle alkohol?

Hvorfor er der nogle der ikke kan tåle alkohol? Nogle har en genetisk mutation, så deres lever ikke kan nedbryde de skadelige biprodukter af alkohol hurtigt nok. Det vil give dem en allergisk reaktion på alkohol, som minder meget om den man oplever, hvis man forsøger at drikke alkohol mens man er på antabus.

Kan man tåle mindre alkohol med alderen?

Når du bliver ældre, kan du ikke tåle lige så meget alkohol. Det samme antal genstande har en større effekt på et ældre menneske end på et yngre menneske. Som ældre bør du derfor være opmærksom på dit alkoholforbrug.

Hvilken drue er Saint Emilion kendt for?

Særligt for Saint-Émilion er, at cabernet franc trives og modnes flot her, derfor er den ofte benyttet på bekostning af cabernet sauvignon. Derfor er det er merlot og cabernet franc, der giver Saint-Émilion-vinene deres distinkte profil, som repræsenterer den mest bløde og imødekommende vinstil i Bordeaux.

Hvad er et Bourgogne glas?

Bourgogneglasset eller magnumglasset er det helt store rødvinsglas. Det er især velegnet til rødvine med lavt indhold af garvesyre, som dem der kommer fra netop Bourgogne-distriktet. Glassets størrelse giver en meget større overfalde på vinen.

Hvordan smager Bourgogne?

Rødvin fra Bourgogne er fremstillet udelukkende af Pinot Noir druer. En rig Bourgogne Pinot Noir lagres på fad af fransk egetræ, som giver vinen en udsøgt og kompleks smag af bær, svampe, skovbund og vanilje.

Hvad er forskellen på Bordeaux rødvin og Bourgogne rødvin?

Den røde Bourgogne er sammen med de bedste vine fra Bordeaux for mange højdepunktet af rødvin. Vinen laves 100 % af druen Pinot Noir på en række østvendte højdedrag mellem Dijon i nord for Mâcon i syd. Produktionen er dog begrænset.

Hvad er bedst Grand Cru eller 1 Cru?

Cru i Gevrey-Chambertin, og marken ligger på den ganske stejle bakke helt oppe mod skovkanten noget nordvest for kommunens centrale Grand Cru marker. Arealet er på 8.5 hektar og et pænt antal forskellige producenter ejer en bid af denne 1. Cru, der anses for at være blandt de bedste i Gevrey-Chambertin.