:

Hvor mange stjerner kan man se med det blotte øje?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange stjerner kan man se med det blotte øje?
 2. Hvad er vores galakse?
 3. Hvad er den største stjerne i Mælkevejen?
 4. Hvor mange planeter kan man se fra Jorden?
 5. Kan man se de samme stjerner i hele verden?
 6. Hvad er en galakse dansk?
 7. Hvor langt er Jorden fra Mælkevejens centrum?
 8. Hvor stor er universets største stjerne?
 9. Hvad er forskellen på galakser og solsystemer?
 10. Hvor mange planeter kan man se med det blotte øje?
 11. Hvor ligger planeterne?
 12. Kan man se stjerner i aften?
 13. Hvad hedder den mest lysende stjerne?
 14. Hvor mange milliarder stjerner har en galakse?
 15. Hvad er afstanden mellem stjernerne i en galakse?
 16. Hvad er en galakse?

Hvor mange stjerner kan man se med det blotte øje?

Hvor mange stjerner man kan se, afhænger i første omgang af hvor mørkt der er. Det totale antal stjerner der er synligt for øjet fra Jorden, er små 10.000 stykker. Da du kun kan se halvdelen af stjernehimlen fra et givet sted på Jorden, kan du altså, altså efter hvor mørkt der er, se mellem stjerner.

Hvad er vores galakse?

Jorden befinder sig i en stor galakse, som vi kalder Mælkevejen, som menes at indeholde ca. 100 milliarder stjerner.

Hvad er den største stjerne i Mælkevejen?

Det viser observationer foretaget af Gemini South og Blanco teleskoperne. Ifølge Nathan Smith fra Californiens Universitet Berkeley, er Eta Carina, som er Mælkevejens største og klareste stjerne, prototypen på denne nye og ukendte type af stjerneeksplosioner.

Hvor mange planeter kan man se fra Jorden?

Og aftenhimlen vrimler med planeter disse dage, hvor man både kan se Jupiter,Saturn, Mars, Uranus og lidt ud på natten også Venus! Lige efter mørket er faldet på ved 23 tiden,står Jupiter som en klar stjerne der dominerer himlen lavt i syd. Selv i den mindste håndkikkert, kan man se dens måner.

Kan man se de samme stjerner i hele verden?

Antallet af synlige stjerner på den sydlige himmel er dog nogenlunde det samme som på den nordlige himmel. Men der er forskel, hvis man ser mod himlens poler. Himlens nordpol er markeret af den klare stjerne Polaris, og i nærheden af den findes forholdsvis mange klare stjerner.

Hvad er en galakse dansk?

En galakse, (af græsk:γαλαξίας som betyder mælkeagtig), er et komplekst system af stjerner, mørkt stof og interstellart stof, bundet sammen af tyngdekraften. Solen er blot én af mange stjerner i Mælkevejsgalaksen. Solsystemet indeholder Jorden og alle de andre himmellegemer, der kredser om Solen.

Hvor langt er Jorden fra Mælkevejens centrum?

Mælkevejen er en almindelig spiralgalakse, og Jorden befinder sig ca. 25.000 lysår fra Mælkevejens centrum. I midten af Mælkevejen findes det sorte hul Sagittarius A*. Set fra Jorden befinder det sorte hul sig i stjernebilledet Skytten, eller Sagittarius, og deraf kommer navnet.

Hvor stor er universets største stjerne?

Universets største stjerne kaldes VY Canis Majoris. Den er 5000 lysår fra Jorden og estimeret til en diameter på næsten tre tusinde milliarder kilometer. Det betyder, at den kan indeholde vores sol otte tusinde milliarder gange. VY Canis Majoris betegnes af New Science som en rød hypergigant.

Hvad er forskellen på galakser og solsystemer?

En galakse, (af græsk:γαλαξίας som betyder mælkeagtig), er et komplekst system af stjerner, mørkt stof og interstellart stof, bundet sammen af tyngdekraften. Solen er blot én af mange stjerner i Mælkevejsgalaksen. Solsystemet indeholder Jorden og alle de andre himmellegemer, der kredser om Solen.

Hvor mange planeter kan man se med det blotte øje?

Merkur er længst fra Solen nu Merkur vil kunne ses om morgenen i den næste uges tid. Samtidig har Merkur i disse dage selskab af den røde planet Mars og solsystemets største planet, Jupiter. Det er nemmest at se de tre planeter, hvis man bruger en kikkert, men alle tre planeter kan ses med det blotte øje.

Hvor ligger planeterne?

Alle planeter i solsystemet kredser om vores egen stjerne Solen. Solen – stjernen, der er centrum for vores solsystem – befinder sig i en af Mælkevejens arme, og udgør 99,8 procent af Solsystemets masse – planeterne udgør altså kun 0,2 procent af massen i vores solsystem.

Kan man se stjerner i aften?

Det kan du se på stjernehimlen lige nu På en klar nat kan du se omkring 5000 stjerner med det blotte øje. Uden noget som helst udstyr vil du også kunne se de fleste af Solsystemets planeter. Du kan se lavasletter og meteorkratere på Månen.

Hvad hedder den mest lysende stjerne?

Sirius (eller Alfa Canis Majoris) er himlens klareste stjerne og hovedstjernen i stjernebilledet Store Hund. Af den grund kendes den også som Hundestjernen.

Hvor mange milliarder stjerner har en galakse?

 • Mellem dem er der så godt som ingenting – omtrent ét atom per kubikmeter. De mindste galakser har nogle millioner stjerner, mens de største har flere billioner. Mælkevejen, som kan betragtes som en typisk galakse, har nogle hundrede milliarder stjerner.

Hvad er afstanden mellem stjernerne i en galakse?

 • Hvor der typisk er nogle få lysår mellem stjernerne inde i en galakse, måles afstandene mellem galakserne nærmere i millioner af lysår. Mellem dem er der så godt som ingenting – omtrent ét atom per kubikmeter. De mindste galakser har nogle millioner stjerner, mens de største har flere billioner.

Hvad er en galakse?

 • Mælkevejen, som kan betragtes som en typisk galakse, har nogle hundrede milliarder stjerner. I denne artikel vil jeg forklare, hvad en galakse er, hvad den består af, og hvilke slags der findes. I en kommende Forskerzonen-artikel ser vi så nærmere på, hvordan de er blevet skabt.