:

Hvornår virker solcreme?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår virker solcreme?
  2. Hvad tid er solen skarpest?
  3. Er solcreme godt for uren hud?
  4. Er faktor 50 bedre end 30?
  5. Hvornår bruner solen?
  6. Hvornår på året er solen farligst?
  7. Hvornår skal man bruge solcreme i ansigtet?

Hvornår virker solcreme?

Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Hvad tid er solen skarpest?

Solens uv-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen.

Er solcreme godt for uren hud?

Huden i ansigtet er langt mere sensitiv end huden på kroppen, og derfor giver det oftest bedst mening at bruge solcremer ʻdesignet' specifikt til ansigtet. Især hvis du døjer med uren hud. Når du så skal vælge en god ansigtssolcreme, er der derudover visse ting, du bør kigge efter, hvis du har tendens til uren hud.

Er faktor 50 bedre end 30?

Og solfaktor handler egentligt ikke om den beskyttelse du får. Solfaktor 30 beskytter mod 97% af solens stråler – og en solfaktor 50 beskytter mod 97% af solens stråler. Beskyttelsen er altså den samme. Forskellen på faktor 30 og faktor 50 er hvor lang tid du kan opholde dig i sollys.

Hvornår bruner solen?

Om sommeren rammer 20-30 % af den samlede daglige mængde UV-stråling jorden mellem kl. 11.00 og 13.00, og 75 % mellem kl. 9.00 og 15.00 (soltid, ikke lokaltid).

Hvornår på året er solen farligst?

Paul Eriksen, seniorforsker på Danmarks Klimacenter, DMI, har gennem 25 år beskæftiget sig med måling af UV stråling og ozonlag: "Virkningen af solens ultraviolette stråling på huden er størst i foråret, fordi vi alle har vinterbleg hud, og altså endnu ikke har opbygget noget naturligt forsvar.

Hvornår skal man bruge solcreme i ansigtet?

Desuden skal du være opmærksom på, at der også kommer UV-stråler igennem skylaget selv på overskyede dage og, at det derfor fra april til oktober ofte er nødvendigt at bruge SPF – særligt på udsatte områder som ansigtet, uanset om solen er fremme eller ej.