:

Hvordan bruges wartner Vortepen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan bruges wartner Vortepen?
 2. Hvad betyder high risk HPV påvist?
 3. Hvorfor giver HPV kræft?
 4. Kan man få celleforandringer uden HPV?
 5. Hvornår går vorter væk?
 6. Hvor ofte skal man bruge VorteFri?
 7. Hvilke typer HPV giver kræft?
 8. Hvad betyder HPV positiv?
 9. Hvorfor får man HPV virus?
 10. Kan kronisk HPV forsvinde?
 11. Hvad er Pladeepitelceller?
 12. Hvor hurtigt kan celleforandringer udvikle sig?
 13. Hvordan får man en vorte væk?
 14. Hvordan ser en fodvorte ud når den er død?

Hvordan bruges wartner Vortepen?

Sådan anvender du Wartner Vortepen Placer spidsen af pennen på vorten. Klik nu 1 gang på den blå knap, og hold spidsen af pennen på vorten i 10 sekunder. I tilfælde af større vorter ( > 6 mm) kan det være nødvendigt med ekstra påføring. Gentag påføringen 1 gang om ugen, indtil vorten er væk, eller i højst 6 uger.

Hvad betyder high risk HPV påvist?

I forbindelse med en undersøgelse for celleforandringer kan man supplere med en undersøgelse for høj-risiko-HPV, da det kan give lægen yderligere oplysninger om valg af behandling. Høj-risiko-HPV omfatter de HPV typer, der er ansvarlige for størstedelen af tilfælde af livmoderhalskræft. Se også celleforandringer.

Hvorfor giver HPV kræft?

HPV-infektion kan også give kræft i munden, mandlerne og svælget. Forskerne kender ikke den præcise årsag til, at HPV-infektionen hos nogle bliver kronisk, ligesom det heller ikke vides nøjagtigt, hvorfor den kroniske infektion i visse tilfælde kan føre til kræft.

Kan man få celleforandringer uden HPV?

Man kan ikke få celleforandringer uden først at have en infektion med HPV. Derfor tilbyder man i dag yngre kvinder vaccination mod de mest alvorlige type. På den måde kan man begrænse antallet af smittede kvinder, forekomsten af celleforandringer og livmoderhalskræft.

Hvornår går vorter væk?

Vorter er helt ufarlige, men kan være generende. Hos nogle går vorterne væk uden behandling efter 2-3 måneder, og hos de fleste svinder de efter 1-2 år.

Hvor ofte skal man bruge VorteFri?

Hvor ofte skal jeg bruge VorteFri FLASKE? De bedste resultater kommer ved brug én gang om ugen. Ved behandling af vorter på tynd hud kan det sommetider være tilstrækkeligt med en mindre mængde. Tør overskydende opløsning af på et stykke papir inden behandlingen.

Hvilke typer HPV giver kræft?

Fakta: HPV type 16 og 18 forårsager mindst 70% af alle tilfælde af livmoderhalskræft. ​ HPV-typerne 6 og 11 er årsag til mere end 90% af alle kønsvorter (kondylomer)

Hvad betyder HPV positiv?

Human papillomavirus (HPV) er et virus, der hovedsagligt smitter ved hud/slimhinde-kontakt. Der findes over 120 forskellige typer af HPV. De fleste HPV-typer giver vorter, typisk på hænder og fødder. Disse infektioner går som oftest over af sig selv, og vorterne forsvinder efter et stykke tid.

Hvorfor får man HPV virus?

Man bliver nemt smittet, når man har sex med en person, der har virus. HPV smitter ikke kun ved samleje, men også ved hud mod hud kontakt omkring kønsorganerne. Man er derfor ikke fuldstændigt beskyttet, selv om man bruger kondom.

Kan kronisk HPV forsvinde?

Hos de fleste forsvinder HPV-infektionen af sig selv. Men hvis HPV-infektionen bliver kronisk, kan det føre til celleforandringer (forstadier til livmoderhalskræft), som uden behandling senere kan udvikle sig til livmoderhalskræft.

Hvad er Pladeepitelceller?

Den ydre del af livmoderhalsen befinder sig i skeden og er beklædt med et fladt lag af celler, pladeepitelceller, mens den indre del af livmoderhalsen er beklædt med cylinderceller. I overgangen mellem de to celletyper kan der opstå unormal cellevækst, såkaldt cervikal dysplasi.

Hvor hurtigt kan celleforandringer udvikle sig?

Man ved ikke præcis, hvor lang tid der går, før ubehandlede forstadier udvikler sig til kræft. Oftest er der tale om en periode på år, men det kan variere fra kvinde til kvinde.

Hvordan får man en vorte væk?

Lægen kan behandle med ætsende midler, som sammen med flydende plaster kan dryppes på vorterne. Efterfølgende er det nødvendigt et par gange om ugen med en kniv eller skraber at fjerne resterne af vorten, til den er helt væk.

Hvordan ser en fodvorte ud når den er død?

De er ofte lysere eller mørkere end den omgivende hud, og farven kan variere fra hvid til grå-brun. Sommetider kan man se små, sorte prikker midt i vorten. Disse prikker er bittesmå blodkar, der forsyner vorten med blod, og de er typisk et tegn på, at vorten er ved at forsvinde.