:

Hvad er en kagedåse lavet af?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er en kagedåse lavet af?
 2. Hvem samler dåseringe?
 3. Hvornår opfandt man konservesdåser?
 4. Hvad gør man med tyske dåser?
 5. Hvordan genanvender man dåser?
 6. Hvad sker der med tomme dåser?
 7. Hvem køber dåseringe?
 8. Er dåser farlige?
 9. Hvornår kom konserves til Danmark?
 10. Hvad gør man med dåser uden pant?
 11. Kan man pante dåser fra Tyskland?
 12. Hvad kan dåser genbruges til?
 13. Hvor mange gange kan en dåse genbruges?
 14. Hvad sker der når tomme sodavands og øldåser smides i containeren på genbrugspladsen?

Hvad er en kagedåse lavet af?

De fleste dåser er lavet af hvidblik. Det er en slags jern med tin på indersiden og tit en lak eller et tyndt lag plastik på ydersiden. Nogle kemiske stoffer – blandt andet bisphenol-A – fra det tynde lag plastik kan slippe over i vores mad, og man mistænker dem for at være hormonforstyrrende.

Hvem samler dåseringe?

Projekt Dåseringe er en landsdækkende non-profit organisation med hovedsæde i Skanderborg. Organisationen er støttet af frivillige privatpersoner og af flere organisationer, hovedsageligt i Danmark og Norge. I Skanderborg samles dåseringe fra det meste af landet, fra Norge, Sverige og nu også Tyskland.

Hvornår opfandt man konservesdåser?

De første konservesdåser blev taget i anvendelse omkring år 1810. Deres popularitet var dog til at starte med begrænset - primært fordi dåseåbneren først blev opfundet i 1858.

Hvad gør man med tyske dåser?

Hvad skal jeg gøre med de dåser uden pant, jeg har købt i Tyskland? Der er ikke pant på de dåser, du køber i grænsebutikkerne i Tyskland. Men hvis du vil gøre noget godt for miljøet, kan du godt aflevere dem alligevel. Du får ingen penge for dem, men de bliver genanvendt.

Hvordan genanvender man dåser?

Aluminium kan blive til nye dåser igen og igen Der er ingen anlæg i Danmark, som kan smelte dåser om til nye. Når dåserne er presset til store baller på vores fabrikker, sendes de derfor til genanvendelse på specialanlæg i Europa.

Hvad sker der med tomme dåser?

Hvor skal det hen? Tomme dåser kan du smide i din genbrugsbeholder som Metal eller aflevere på genbrugspladsen i containeren til Metal eller Drikkedåser.

Hvem køber dåseringe?

Miljø- og EnergiCentret har gennem flere år taget imod dåseringe og efterfølgende solgt dem for materialeværdien. Det begrænser vi nu, idet vi er indstillet på at sælge dåseringene videre til kunsthåndværkere, der kan bruge dem til at lave unikke og smukke ting.

Er dåser farlige?

Så er det en rigtig god idé, hvis du ikke bare hiver tilfældige dåser ned i indkøbskurven, for så risikerer du nemlig at få tilsat en grim ingrediens til din aftensmad: Bisphenol A. Det er et hormonforstyrende stof, der især er skadeligt for babyer og gravide. Men det findes en vej til mad uden farlig kemi.

Hvornår kom konserves til Danmark?

Da første verdenskrig brød ud i 1914 fik konservesdåsen sit helt store gennembrud. Dåserne med billig, kalorierig mad kunne nemt transporteres til fronten og opbevares i de fugtige skyttegrave uden at blive dårlig.

Hvad gør man med dåser uden pant?

Du kan også aflevere dåser uden pant i nogle danske butikker, men det er noget, butikken selv bestemmer, så du må spørge dig for. Hvis emballagen er mast og pantmærket ikke længere kan læses, udbetales der ikke pant. Butikker uden flaskeautomat skal tage imod dåser og flasker med pant af samme materiale, som de sælger.

Kan man pante dåser fra Tyskland?

Vær med til at beskytte naturen og klimaet for affald - Det er lovpligtigt for alle tyske butikker at opkræve pantdåser – og den lov gælder i hele Tyskland. Så det er absurd, at det overhovedet finder sted og har gjort det i 18 år.

Hvad kan dåser genbruges til?

19 kreative måder at genbruge dåser

 1. Du kan genbruge dåser ved at lave dem om til lysestager. ...
 2. Juletræ af genbrugte dåser. ...
 3. Lanterner til haven. ...
 4. Blomsterkrukker af genbrugte dåser. ...
 5. Bestikholdere. ...
 6. Opbevaring. ...
 7. Fuglefoderbræt. ...
 8. Pen- og farveblyants-holdere.

Hvor mange gange kan en dåse genbruges?

Hver eneste genanvendte dåse gør en forskel for klimaet Når 10 brugte dåser smeltes om til nye, spares energi i en mængde, der svarer til at oplade batteriet på en el-cykle, så den kan køre næsten 100 km. Enhver dåse, der kommer retur og genanvendes på højeste niveau, gør derfor en forskel.

Hvad sker der når tomme sodavands og øldåser smides i containeren på genbrugspladsen?

Hvor skal det hen? Tomme dåser kan du smide i din genbrugsbeholder som Metal eller aflevere på genbrugspladsen i containeren til Metal eller Drikkedåser.