:

Hvad koster en Thymølle?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster en Thymølle?
 2. Hvor meget strøm producerer en lille vindmølle?
 3. Hvad koster en privat vindmølle?
 4. Hvilken vindmølle skal jeg vælge?
 5. Hvor meget koster det at opsætte en vindmølle?
 6. Hvor meget producerer en husstandsvindmølle?
 7. Hvad koster en 25 kW vindmølle?
 8. Hvor meget strøm producerer en husstandsvindmølle?
 9. Hvad koster en mindre vindmølle?
 10. Hvad koster Middelgrundens vindmøllelaug?
 11. Er tre ødelagte minivindmøller ødelagte?
 12. Hvad er den dårligste minivindmølle?

Hvad koster en Thymølle?

Priserne starter som regel fra 30.000 kr. for de helt små modeller, mens en stor og meget effektiv vindmølle kan koste op imod 800.000 kr. Her er prisen dog inklusive fundament og opsætning.

Hvor meget strøm producerer en lille vindmølle?

Minivindmøller. En minivindmølle er større end en micro vindmølle og har en størrelse på omkring 1 m2 og 5 m2. Denne vindmølle kan derfor generere omkring 1-10 kW i nominel effekt. Det betyder imidlertid, at den kan give et fornuftigt tilskud el på omkring til din bolig.

Hvad koster en privat vindmølle?

En privat vindmølle svinger meget i pris afhængigt af effekt og størrelse. De fås normalt fra mellem 30.0.000 kr. De største og mest effektive kan i vindrige områder genere mere end halvdelen af dit elforbrug.

Hvilken vindmølle skal jeg vælge?

Generelt står det klart at, den vertikale vindmølle er god når det blæser meget, også hvis vi sammenligner med den horisontale vindmølle. Men vigtigt at vide er, at hvis der er for meget vind og turbulens, så er ingen af de to husstandsvindmøller specielt effektive.

Hvor meget koster det at opsætte en vindmølle?

Den gennemsnitlige pris for store, moderne vindmølleparker ligger omkring 7000 kroner pr. kilowatt installeret effekt. (Bemærk, at vi ikke taler om årlig energiproduktion endnu.

Hvor meget producerer en husstandsvindmølle?

Det eksakte tal afhænger som tidligere nævnt af størrelsen på henholdsvis din husstandsvindmølle og dit elforbrug. Hvor de største husstandsvindmøller let kan runde en årlig produktion på 40.000 kWh eller derover, vil de mindre modeller typisk producere mellem 6.000 og 16.000 kWh om året.

Hvad koster en 25 kW vindmølle?

25 kW er en større investering Vikingmøllen på 25 kW koster 615.000 kr. inkl. alt, ekskl. moms, mens 10 kw møllen fra Gaia koster 445.000 kr.

Hvor meget strøm producerer en husstandsvindmølle?

Det eksakte tal afhænger som tidligere nævnt af størrelsen på henholdsvis din husstandsvindmølle og dit elforbrug. Hvor de største husstandsvindmøller let kan runde en årlig produktion på 40.000 kWh eller derover, vil de mindre modeller typisk producere mellem 6.000 og 16.000 kWh om året.

Hvad koster en mindre vindmølle?

 • En mindre vindmølle, der er beregnet til at skabe energi til en enkelt (men stor) husstand, koster normalt lidt over 500.000 kroner at sætte op. Store vindmøller, for eksempel kommercielle eller statsejede vindmøller, koster mindst 20 millioner at sætte op, men priserne kan faktisk komme helt over 100 millioner kroner per vindkraftværk.

Hvad koster Middelgrundens vindmøllelaug?

 • Middelgrundens vindmøllelaugs ti møller: kWh, pris i 2009 kr: ca kr. 5 kr/kWh. Der er selvfølgelig en masse ekstraregninger, tilslutningen til elnettet, både den ene store fra Middelgrunden og de små fra 15000 møller, men mon ikke de i sidste ende også taler for de støre møller?

Er tre ødelagte minivindmøller ødelagte?

 • Tre ødelagte minivindmøller - og ni resterende vindmøller med et meget begrænset energioutput, som ligger langt under, hvad leverandørerne ellers lover. Det er det ikke specielt opmuntrende resultatet af en større test, som er blevet gennemført igennem det seneste år i den hollandske provins Zeeland af et hollandsk konsortium.

Hvad er den dårligste minivindmølle?

 • Den dårligste af minivindmøllerne, en Energy Ball v100 til 4.300 euro, leverede kun 73 kilowatttimer om året.