:

Hvad betyder 10x25 på en kikkert?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad betyder 10x25 på en kikkert?
  2. Hvad består en kikkert af?
  3. Hvor kan man købe en kikkert?
  4. Hvad betyder tallene på en kikkert?
  5. Hvem konstruerede den første kikkert?

Hvad betyder 10x25 på en kikkert?

Det første tal der betegner kikkerten, f. eks. 10x, er forstørrelsen. I praksis betyder det at man ser et objekt der er 100 m væk, som det ses på 10 m med det blotte øje.

Hvad består en kikkert af?

En kikkert består af et objektiv, som modtager lyset fra objektet og danner et billede, som betragtes gennem et okular, der virker som lup. Objektivet kan være et linsesystem (refraktor) eller et spejlsystem (reflektor). De første kikkerter menes at være fremstillet af brillemagere i Nederlandene ca. 1600.

Hvor kan man købe en kikkert?

Hos Kikkert Shoppen har vi over 30 års erfaring, derfor kan vi hjælpe dig med det helt rigtige valg af god kikkert. Du er altid velkommen til at kontakte os på 70 60 55 01 hvor vi står klar til at hjælpe dig.

Hvad betyder tallene på en kikkert?

7x, 8x, 10x angiver kikkertens forstørrelse. I praksis betyder det, at man ved 8x ser et objekt på 100 meters afstand gennem kikkerten, som om man så det med det blotte øje på 12,5 meters afstand. Med andre ord – en kikkert med 8x forstørrelse viser objektet 8 gange tættere på.

Hvem konstruerede den første kikkert?

Kikkerten er opfundet i Nederlandene. Normalt tilskrives æren brillemageren Hans Lippershey (), da hans patentansøgning fra oktober 1608 på et instrument til at »se fjerne ting, som om de var tæt på«, er det første skriftlige vidnesbyrd om opfindelsen.