:

Hvilken pande er sundest?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken pande er sundest?
 2. Hvornår skal en pande smides ud?
 3. Hvordan smider man en pande ud?
 4. Hvad er en Aluminiumsgryde?
 5. Hvilket metal er en gryde lavet af?
 6. Er det farligt at drikke af tinkrus?
 7. Hvilken pande skal jeg vælge?

Hvilken pande er sundest?

Køkkengrej i rustfrit stål er det sundeste valg. Rustfrit stål er et fantastisk alternativ til slip-let-pander og gryder. De fleste kokke synes, at rustfrit stål bruner maden bedre end slip-let-overflader.

Hvornår skal en pande smides ud?

Morten Farvin anbefaler at udskifte en pande der begynder at ”flosse”. Hvad man steger med er ikke ligegyldigt. – Smør er ikke altid heldigt, fordi det har lav temperaturtolerance. Ved temperaturer over 150 grader vil smørret blive brunt, noget som betyder at det forkulles og omdannes til tjære.

Hvordan smider man en pande ud?

Hvor skal det hen? Stegepander kan du smide i din genbrugsbeholder i rummet til Metal eller aflevere på genbrugspladsen i containeren til Metal – og det gør ikke noget, hvis panden har et håndtag af f. eks. plast eller træ.

Hvad er en Aluminiumsgryde?

den evnen til at lede varme er aluminiums produkter er at foretrække, når man skal tilberede mad, der er let til at brænde på -mælkeprodukter mm. De er også gode, hvis man skal opvarme mad. Det kan være næsten umuligt i en stålgryde. Naturligvis kan man også koge sine grøntsager i en aluminiums gryde.

Hvilket metal er en gryde lavet af?

Bunden laves ofte som en "sandwichbund", der består af aluminium der er indkapslet i stål. Alternativt kan bunden være lavet af kobber. Den indvendige belægning kan være af keramik eller teflon. Ældre gryder kan være emaljeret.

Er det farligt at drikke af tinkrus?

Tinvarer må ikke benyttes til fødevarer og andre levnedsmidler, da de indeholder en betydelig mængde bly og antimon. Er de af en sådan udformning, at de vil kunne bruges som tallerkner, krus el. lign., skal tinvarerne præges med en advarsel, beskriver Forbrugerombudsmanden i sine retningslinjer.

Hvilken pande skal jeg vælge?

 • Scanpan CTX – BEDST I TEST STEGEPANDER. Dyr, men overlegen stegepande. ...
 • Tefal Jamie Oliver Everyday SS – BEDSTE LAVPRISVALG. ...
 • Ronneby Bruk Ultra Light – BEDSTE MILJØVALG. ...
 • Kockums Jernverk Stegepande. ...
 • Jamie Oliver Premium SS. ...
 • Skeppshult støbejernspande. ...
 • Tefal Ceramic Control. ...
 • De Buyer Lyonnaise Mineral.