:

Hvorfor sidder radiatoren under vinduet?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor sidder radiatoren under vinduet?
  2. Hvad koster en radiator?
  3. Hvad er en lavkonvektor radiator?
  4. Hvad skal radiatoren stå på når man lufter ud?
  5. Hvad koster en radiator inkl montering?
  6. Hvad koster en radiator i timen?
  7. Hvor meget koster det at bruge en elradiator?

Hvorfor sidder radiatoren under vinduet?

Hvis man derimod, som de fleste, ønsker en tålelig komfort i huset, placerer man radiatorene der hvor de dårligst isolerede dele af klimaskærmen er, typisk vinduer, for derved at minimere varmegradienten i huset.

Hvad koster en radiator?

Hvis du ikke har mod på at skifte radiatoren selv, så koster det omkring 1.000 kr. at få en autoriseret vvs'er til det. Oven i kommer så prisen på en ny radiator. Store radiatorer koster fra 1.500 kr op opefter.

Hvad er en lavkonvektor radiator?

En lavkonvektor er det perfekte valg, hvis man ønsker, at kombinere høj varmeydelse med en varmekilde der fylder mindste muligt i rummet. En lavkonvektor kan eksempelvis placeres ved vinduespartier, under lofter eller i varmekanaler i gulvet eller andre steder hvor pladsen er begrænset.

Hvad skal radiatoren stå på når man lufter ud?

Radiatorerne skal slukkes, når der luftes ud, fordi der er termostat på. Ergo bliver de drønvarme, når vinduerne er åbne – og det er jo faktisk penge ud ad vinduet.

Hvad koster en radiator inkl montering?

Hvis du vælger at hyre en professionel og autoriseret VVS'er til arbejdet, ligger prisen omkring de 1000 kr. for selve udskiftningen. Derudover skal du forvente en merpris på selve radiatoren, som kan koste fra 1.500 kr. og op, hvis du køber en stor radiator.

Hvad koster en radiator i timen?

Som tommelfingerregel koster 1 kWh 5 kr. I dette eksempel vil det altså koste 7,5 kr. per time at have radiatoren tændt (inklusiv moms og afgifter). Nogle radiatorer har flere indstillinger, så du fx kan vælge mellem 750 watt og 1500 watt.

Hvor meget koster det at bruge en elradiator?

Hvis du vil regne ud hvad det koster at bruge en elradiator, skal du kende radiatorens elforbrug og prisen per kilowattime. Lad os fx sige at du har en radiator med 1500 watt. Det betyder at hvis du lader den være tændt i 1 time, forbruger den 1,5 kWh (). Som tommelfingerregel koster 1 kWh 2,25 kr.