:

Kan egern lide mandler?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan egern lide mandler?
 2. Hvordan ser egernets rede ud?
 3. Hvad kan egern ikke tåle?
 4. Hvor højt skal en Egernkasse sidde?
 5. Hvor sover egernet om natten?
 6. Kan man spise mandler der er for gamle?
 7. Er der blåsyre i alle mandler?
 8. Hvordan kan man se forskel på han og hun egern?
 9. Hvornår er egern mest aktive?
 10. Hvad kan man give egern?
 11. Hvornår har egern unger?
 12. Hvordan laver man et egern kasser?
 13. Hvornår sover et egern?
 14. Hvornår er der egernunger?

Kan egern lide mandler?

Egern. Alle ved, at egern elsker nødder, men spørgsmålet er, om man kan give dem alle slags nødder. - Egern skal ikke have saltede peanuts, men andre nødder eller kerner er fint nok, fortæller Anders Kofoed.

Hvordan ser egernets rede ud?

Egern bygger typisk deres reder i nåletræer, helt inde ved stammen. Reden er på størrelse med en badebold, og er godt gemt væk. Reden består af smågrene, kviste eller andet let materiale. Egern har flere forskellige reder.

Hvad kan egern ikke tåle?

Hvad du ikke skal gøre: Kun fodre dem jordnødder. Hvis de kun spiser jordnødder, kan egern udvikle en mangel på kalcium. (Du kan se i tippet ovenover, hvordan du kan give dem mere kalcium i deres kost).

Hvor højt skal en Egernkasse sidde?

Vi anbefaler, at egernkassen opsættes minimum 2 meter over jorden. Kassen kan monteres med et solidt tov (medfølger ikke), der føres gennem de forborede huller på hver side af kassen (se billede) og bindes fast omkring stammen på et træ.

Hvor sover egernet om natten?

Ofte gemmer egernet nemlig små forråd af føde i skovbunden, i jorden eller i revner og huller i træer. Den rede, egernet skjuler og hviler sig i, er næsten kugleformet og placeret højt i et træ. Reden er lavet af kviste og plantemateriale.

Kan man spise mandler der er for gamle?

Men mandlers holdbarhed er kort, og på grund af det høje fedtindhold, kan de blive harske og mugne. Derfor forlænger du holdbarheden ved at sætte dem i køleskabet eller sågar i fryseren i en mørk lufttæt beholder. I køkkenskabet kan de holde sig i ca. to måneder. I fryseren og køleskab kan de holde sig i op til et år.

Er der blåsyre i alle mandler?

4. De bitre mandler indeholder små mængder af giftstoffet amygdalin, der kemisk er et forstadie til blåsyre. I de mængder, som man almindeligvis spiser mandler i, skulle det dog ikke være sundhedsskadeligt.

Hvordan kan man se forskel på han og hun egern?

Ja da, man kan sagtens se forskel på han og hun, men så skal man have dem tæt på og i den rigtige position. Hannen har - som de fleste landlevende pattedyr-- udvendige kønsorganer. Herudover er der ingen synlig kønsforskel.

Hvornår er egern mest aktive?

Vægten ligger oftest mellem på 250-450 gram. Dyret har et skarpt syn, en god hørelse og en udmærket lugtesans. Modsat mange andre vilde dyr sover egernet om natten og er aktivt om dagen. Størstedelen af den vågne tid går med fødesøgning, dertil kommer pelspleje, redebygning, forsvar af reden osv.

Hvad kan man give egern?

Du kan godt fodre egern, men vær opmærksom på, at fodringen ikke tiltrækker rotter. Hvis du vil fodre egern, så skal du sørge for at gøre det hele året, og du skal fodre med varieret kost, fx en god blanding af solsikkefrø, kerner og nødder. Suppler eventuelt med friske skiver af æbler og gulerødder.

Hvornår har egern unger?

Parringen finder sted i februar-marts og hunnen er drægtig i 38 dage. Egernet føder 1-2 kuld unger fra midt på vinteren og frem til august. Kuldstørrelse normalt 3-7.

Hvordan laver man et egern kasser?

Hvis du vil lave en kasse til egernet, skal du bruge forskellige ting:

 1. Brædder eller plader af ikke-imprægneret fyr eller gran.
 2. Galvaniseret søm eller skruer. (hvis du bruger skruer, så bor for, så træet ikke flækker)

Hvornår sover et egern?

Egern. Hvis det er meget koldt og blæsende, sover egernet flere dage i træk. Det sover dog ikke rigtig vintersøvn, men vågner op efter nogle få dage. På milde vinterdage kan du derfor sagtens se egern, der snuser sig frem til et af sine forråd.

Hvornår er der egernunger?

De første egernunger dukker op i løbet af marts. Jo bedre fødesituation, der er for egerne jo tidligere i marts, kommer ungerne. De bliver født i reder højt oppe i træerne, men de kan havne på jorden af flere årsager. Reden kan enten blæse ned, eller egernungen kan falde ud af andre grunde som for eksempel træfældning.