:

Kan kusine og fætter gifte seg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan kusine og fætter gifte seg?
 2. Hvornår er man kusine?
 3. Kan halvsøskende gifte sig?
 4. Kan man gifte sig med sin kusine i Danmark?
 5. Hvad er jeg til min grandniece?
 6. Hvad er min kusine til mit barn?
 7. Hvad er en fætter kusine fest?
 8. Hvad sker der hvis to søskende får børn?
 9. Kan onkel og niece gifte sig?
 10. Kan man gifte sig til opholdstilladelse?
 11. Kan man blive gift uden vielse?

Kan kusine og fætter gifte seg?

Ægteskabslovens §6 siger, at der ikke må indgås ægteskab mellem slægtninge i ret op- og nedstigende linje eller mellem søskende. Det betyder med andre ord, at børn ikke må blive gift med deres forældre, og at søskende ikke må blive gift. Fætre og kusiner må derimod gerne indgå ægteskab med hinanden.

Hvornår er man kusine?

En fætter er et drengebarn af en forælders søskende, mens en kusine tilsvarende er et pigebarn. Personer, der er fætre og kusiner til hinanden kaldes samlet søskendebørn.

Kan halvsøskende gifte sig?

Det er forbudt at gifte sig med slægtninge i ret op- og nedstigende linje og med søskende. Forbuddet mod ægteskab mellem søskende gælder også halvsøskende, men ikke sammenbragte børn, der er vokset op sammen og ej heller adoptivsøskende.

Kan man gifte sig med sin kusine i Danmark?

Ægteskab mellem fætter og kusine er tilladt i danmark.

Hvad er jeg til min grandniece?

En grandfætter/grandkusine er i daglig tale det samme som det (af de fleste mennesker glemte) udtryk halvfæller/halvkusine - ens "næstsøskendebørn". Hvad så med grandnevø? En grandnevø/grandniece er barn af din nevø/niece.

Hvad er min kusine til mit barn?

Men i moderne sprogbrug bruges ordene grandfætter og grandkusine ofte om ens mors/fars fætters/kusines børn, altså et niveau neden under. Dette svarer til ens halvfætter/halvkusine eller den ældre betegnelse næstsøskendebørn. I denne forstand svarer det til det engelske ord "Second Cousin".

Hvad er en fætter kusine fest?

En fætter/kusine fest er en festlig lejlighed hvor alle levende organismer i stamtræet SKAL deltage for at opretholde traditionen.

Hvad sker der hvis to søskende får børn?

Risikoen for misdannelser hos barnet bliver markant forhøjet, når forældrene er søskende, fortæller en overlæge. Søskende, der får børn sammen, har dobbelt så stor risiko for at et barn med misdannelser, som hos forældre, der ikke er beslægtede.

Kan onkel og niece gifte sig?

Svar: Ifølge ægteskabslovens § 6 må ægteskab ikke indgås mellem slægtninge i ret op- og nedstigende linje eller mellem søskende. Bestemmelsen skal læses helt bogstaveligt, og man må derfor godt gifte sig med sin niece/morbror.

Kan man gifte sig til opholdstilladelse?

1) Ægteskabet skal kunne anerkendes under dansk ret. 2) Det må ikke anses for tvivlsomt, om ægteskabet er indgået efter begge parters ønske. 3) Der må ikke være bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med ægteskabet er at opnå opholdstilladelse. 4) Begge ægtefæller skal være mindst 24 år.

Kan man blive gift uden vielse?

Ægteskabserklæring og prøvelsesattest for danske par Hvis I ikke skal vies på rådhuset, får I en prøvelsesattest. Den er et bevis på, at I har ret til at gifte jer med hinanden. Attesten er gyldig i fire måneder efter udstedelsen.