:

Hvad må man ikke vaske sammen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad må man ikke vaske sammen?
 2. Hvad er symbolet for tørretumbler?
 3. Hvad krymper i vask?
 4. Kan man krympe tøj i tørretumbler?
 5. Kan man vaske undertøj og tøj sammen?
 6. Kan man vaske 30 og 40 grader sammen?
 7. Hvordan ser tørretumbler mærket ud?
 8. Hvad betyder de forskellige tegn på vaskemaskinen?
 9. Hvad kan man putte i Tørketrommel?
 10. Hvad sker der hvis man tørretumbler tøj der ikke kan tåle det?
 11. Kan polyester komme i tørretumbler?
 12. Hvordan får jeg mit tøj til at krympe?

Hvad må man ikke vaske sammen?

Du bør altid sortere dit vasketøj efter farve.

 • Hvide og lyse genstande kan vaskes sammen.
 • Mørke, sorte og brogede farver kan vaskes sammen.
 • Ensfarvet, farverigt tøj bør vaskes separat første gang. ...
 • Flerfarvede genstande bør vaskes sammen med andre flerfarvede genstande.

Hvad er symbolet for tørretumbler?

Tørretumbling er symboliseret ved en firkant med en cirkel i. Krydset over symbolet betyder, at du ikke bør tørre tøjet i tørretumbler. Antallet af prikker angiver temperatur. En prik er lav temperatur osv.

Hvad krymper i vask?

Bomuld krymper normalt 3-5 %. Den totale krympning er ens efter ca. 5 vaske, uanset om temperaturen i vasken er høj eller lav. Bomuld tåler normal centrifugering, strygefrit bomuld centrifugeres skånsomt for at undgå krøl.

Kan man krympe tøj i tørretumbler?

Tøj kan både krympe i vaskemaskinen og i tørretumbleren, og ofte skyldes det, at de naturlige fibre har trukket sig sammen, eller at fibrene er blevet kortere.

Kan man vaske undertøj og tøj sammen?

Det er god idé, da du sparer på energien og dermed skåner klimaet, siger Thomas Bjarnsholt. Derfor skal du som udgangspunkt ikke blande andet tøj med undertøj, da det vil kræve, at du giver det 60 grader. Vasker du omvendt undertøjet med dine t-shirts i en 30-graders vask, risikerer du at sprede bakterierne.

Kan man vaske 30 og 40 grader sammen?

Hvis du vasker med højere temperaturer, end det er nødvendigt, så kan tøjet enten krympe, falme eller smitte af på det andet tøj i vasken. Omvendt kan du risikere ikke at få tøjet rent, hvis du vasker det for koldt.

Hvordan ser tørretumbler mærket ud?

Symbolerne for tørring i din tørretumbler er firkantede med en cirkel i. Er cirklen tom, er tøjet egnet til normal tørretumbling. Antallet af prikker indikerer, hvilken temperatur du må tørretumble tøjet ved. Én prik er lav temperatur, to prikker mellem, og tre prikker høj.

Hvad betyder de forskellige tegn på vaskemaskinen?

Én streg under skålen med vand betyder, at tøjet skal vaskes på et skånsomt program i vaskemaskinen. Skånsomt betyder mere vand og færre tromlebevægelser. To streger under symbolet betyder, at tøjet skal vaskes ekstra skånsomt – for eksempel på uldprogram. En hånd ned i vandet betyder, at tøjet skal håndvaskes.

Hvad kan man putte i Tørketrommel?

Sådan bruger du din tørretumbler optimalt

 • Put ikke tøj lavet af uld, polyester eller silke i tørretumbleren. Polyester kan gå, hvis det tørres ved laveste varme.
 • Fold dit tøj ud, hvis det har slået knuder. ...
 • Rens begge filtre på din tørretumbler, så du sparer energi. ...
 • Tør så meget tøj som muligt under åben himmel.
17. nov. 2016

Hvad sker der hvis man tørretumbler tøj der ikke kan tåle det?

- Man kan blive snydt, hvis man bare putter tøjet i tørretumbleren i den tro, at det er en bomuldstrøje. Så er skaden sket, siger Vibeke Riisberg. Hun fortæller, at tøjet kan risikere at blive krøllet, og disse krøller kan man ikke stryge ud igen, fordi polyesteren har taget skade.

Kan polyester komme i tørretumbler?

Polyester må gerne tørretumbles på lav varme. Hvis du vælger at tørretumble polyester, kan du med fordel tage tøjet ud af tørretumbleren, imens det stadig er en smule fugtigt. Dette modvirker statisk elektricitet samt krøller i tøjet.

Hvordan får jeg mit tøj til at krympe?

Som nævnt ovenfor kan tøj blandt andet krympe, når de naturlige fibre trækker sig sammen. Dette er altså noget, der sker som følge af forarbejdningen af tøjet under produktionen. Når dette sker, vil tøjet typisk krybe op til 1%. Der kan også ske det, at fibrene bliver kortere.