:

Hvor bred skal fælgen være?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor bred skal fælgen være?
  2. Er større fælge bedre?
  3. Hvilke dæk skal jeg vælge?
  4. Hvilken størrelse hjul?
  5. Hvor brede dæk på fælge cykel?
  6. Hvor meget må man øge Hjulstørrelsen med i omkreds?
  7. Hvad gør større fælge?
  8. Hvilke dæk larmer mindst?

Hvor bred skal fælgen være?

Tabel over dæk / fælg størrelser

FælgbreddeMinimum dækbreddeAnbefalet dækredde
51551
5.51651
61751
6.51851

Er større fælge bedre?

Jo større fælge du har jo større er sandsynligheden for, at du skader dem hvis du rammer kantstenen, da det er fælgen der støder mod kantstenen og ikke selve dækket. Jo større dine fælge er jo større vil skaderne være, hvis du rammer kantstenen, og jo dyrere bliver det derfor også i reparationsregninger.

Hvilke dæk skal jeg vælge?

Hvis du hovedsageligt kører i byen, hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren, er helårsdæk et godt valg. Især hvis dit kørselsbehov er under 10.000 km om året. Fordelen ved helårsdæk er, at du slipper for besværet med at skifte fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt.

Hvilken størrelse hjul?

Bredde angives i tommer ofte med bogstavet J eller med ” bagved tallet. Det angiver, at bredden er otte tommer. Ofte vil det stå som fx 8x16 – det betyder, at fælgen er otte tommer bredt og 16 tommer i diameter. Afhænger af din fælgdiameter, og de dæk som er monteret.

Hvor brede dæk på fælge cykel?

Er man ligeglad med om man får et bredere eller smallere dæk, end man hidtil har haft, skal man kun kigge på dækkets diameter, de 622. Dog skal fælgen altid være smallere end dækket. Hvis man vælger et bredere dæk skal man være opmærksom på at dækket bliver en smule højere.

Hvor meget må man øge Hjulstørrelsen med i omkreds?

Dækkets omkreds Når du skifter dæk må omkredsen ikke afvige med mere end 5% hvilket faktisk også er en pæn del. Du bør holde dig til den mindste afvigelse når du skifter dæk, da f.

Hvad gør større fælge?

Den større kontaktflade gør, at du kan navigere bedre og mere stabilt, samt have højere hastighed i sving, p.g.a. det bedre vejgreb. Med brede dæk kan du accelerere hurtigere pga. det bedre vejgreb, og faktisk køre hurtigere med god stabilitet.

Hvilke dæk larmer mindst?

Mest stille sommer dæk

#NavnVurdering
1Giti Sport S197.2%
2GoodYear Efficientgrip 2 SUV94.5%
9
3Giti Premium H190.3%