:

Hvor højt skal dæktrykket være?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor højt skal dæktrykket være?
  2. Hvor meget luft skal der i 17 tommer?
  3. Kan man sætte bredere dæk på fælg?
  4. Hvor man man se hvor meget luft der skal være i dækkene?
  5. Hvad sker der hvis dæktrykket er for højt?
  6. Hvor meget luft skal der i 16 tommer dæk?
  7. Hvordan ser man fælgbredde?
  8. Hvilken dækbredde cykel?
  9. Hvilke tommer hjul?

Hvor højt skal dæktrykket være?

Instruktionsbogen i din bil kan fortælle dig, hvor højt dæktrykket i din bil skal være. For personbiler ligger trykket typisk på 2,0-2,4 bar, men specielle dæk eller fælge kan betyde, at din bil skal have et andet dæktryk.

Hvor meget luft skal der i 17 tommer?

Det vil sige hvis bilen normalt kører på 15 tommer, men har fået eftermonteret 17 tommer, er det vigtigt at komme mere luft i hjulet end foreskrevet....Hvor højt skal dæktrykket være?

Små biler2.1-2-3
Stor biler2.4-2.6
SUV-biler2.5-2.6
Varevogn3.5-4.0

Kan man sætte bredere dæk på fælg?

Eksempel på dæk bredde skrevet på dæksiden: 185/55-R15 Et eksempel på en 6,5” bred fælg vil blive skrevet som 6,5j omme bag på fælgen. Når du har aflæst din fælgbredde kan du nu vælge bredden på dit nye dæk.

Hvor man man se hvor meget luft der skal være i dækkene?

Det rette dæktryk står altid angivet i bilens instruktionsbog, dog kan det være det kun er angivet for den størrelse dæk bilen er født med. Som håndregel anbefales det, at du bruger det dæktryk der anbefales i instruktionsbogen. Kører du med et lavprofildæk sat på bilen, skal dækket have hævet trykket.

Hvad sker der hvis dæktrykket er for højt?

For højt tryk For højt dæktryk (+0,5 bar) kan skabe slitage på midten af dækket, hvilket forkorter dækkets levetid. På grund af den ringere vejkontakt kan dette være farligt i sving eller ved opbremsning.

Hvor meget luft skal der i 16 tommer dæk?

De fleste biler/dæk kører med et dæktryk på 2,5 - 3 bar, har du lavprofildæk kan det være over 3 bar. For at være sikker spørg læs, som allerede nævnt, din instruktionsbog og/eller spørg dit dækcenter. Vil du være på den sikre side, så fyld lidt ekstra tryk på.

Hvordan ser man fælgbredde?

Fælgbredden aflæses oftest bag på fælgen i egerne, her vil det være indskrevet i tommer og oftest efterfulgt af et J. På en 8” bred fælg vil der da stå 8 tal efterfulgt af et j bagi fælgen. Det er også muligt at måle fra fælg kant til fælg kant og derved dividere tallet i 2,54 for at finde ud af fælgbredden i tommer.

Hvilken dækbredde cykel?

Specifikationer & Størrelser

DækdiameterDækbreddePSI/Bar
70023C105/7.23
70025C100/6.89
70028C (Smal)95/6.55
70028C (Bred)100/6.89

Hvilke tommer hjul?

Den mindste hjulstørrelse bruges til mountainbikes med stel op til ca. 16", og derover anvendes 29" hjul. Det giver en bedre stelgeometri, og mindre ryttere får en lettere cykel med bedre kontrol. Hjulstørrelserne har hver især egenskaber, som giver dig fordele, når du cykler i skovens terræn.