:

Hvad er forskellen på Merlot og cabernet sauvignon?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen på Merlot og cabernet sauvignon?
 2. Hvad betyder cabernet sauvignon?
 3. Hvad betyder Merlot?
 4. Hvad spiser man til Merlot?
 5. Hvad er kraftig vin?
 6. Hvad spiser man til Cabernet Sauvignon?
 7. Hvor kommer Merlot fra?
 8. Hvilken vin til mad?
 9. Hvilke rødvine er søde?
 10. Hvad er en god rødvin?
 11. Hvilken vin passer til indisk mad?
 12. Hvad spiser man til Pinot Noir?
 13. Hvor mange druesorter findes der?
 14. Hvilken rødvin til buffet?
 15. Hvilken vin til Coq au Vin?

Hvad er forskellen på Merlot og cabernet sauvignon?

Merlot har et tyndere drueskind og mindre tannin end cabernet. Merlot modner tidligere end cabernet sauvignon, den har nemmere ved at skabe sukker. Merlot handler langt mere om tekstur og frugt end struktur. Den kan beskrives som fløjlsblød med smag af blomme, når den er god.

Hvad betyder cabernet sauvignon?

Cabernet sauvignon er den mest kendte og plantede blå drue i verden og dyrkes også i det meste af verden. Man kan kende druesorten på dens små druer der er klare blå i farven, dens tykke skaller og mange kerner i forhold til frugtkødet.

Hvad betyder Merlot?

Merlot er den mest plantede blå druesort i Bordeaux (vindistrikt) og herfra har den bredt sig til resten af verden. Den er blandt de ældste sorter af Almindelig Vin (vitis vinifera). I Californien har Merlot opnået stor succes.

Hvad spiser man til Merlot?

Merlot og mad Hvis størsedelen i vines er på merlot druen, egner den sig til retter med vildt, grillet kylling, and, julemad, fyldige retter med oksekød og gryderetter.

Hvad er kraftig vin?

En kraftig rødvin er typisk en vin med stor fylde og smagskoncentration. Smagen og fylden i rødvinen kommer overvejende fra drueskindet. I kraftige vine er der ekstraheret en del tørstoffer og dermed smagsstoffer fra drueskindet.

Hvad spiser man til Cabernet Sauvignon?

Der er simpelthen ikke noget bedre end en rød bøf fra grillen med et med et glas Cabernet Sauvignon fra en af de mange kommuner i Médoc....Top tre anbefalinger til Cabernet Sauvignon:

 • Steaks fra grillen med krydrede saucer.
 • Lamme-steak med rosmarin og hvidløg. ...
 • And - dog uden det traditionelle, danske, søde juletilbehør.
5. okt. 2021

Hvor kommer Merlot fra?

Merlot er en populær druesort Den har spredt sig fra det franske vindistrikt Bordeaux og ud til resten af verden, hvor Californien også er ved at få succes ved brugen heraf. Med over 160 vindistrikter, der har taget Merlot til sig, således vidner det om en vis popularitet.

Hvilken vin til mad?

Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.

Hvilke rødvine er søde?

Passito – vine på tørrede eller semitørrede druer Det er særligt i Italien, man anvender den metode, her kaldet appasimento og bedst kendt fra rødvinen amarone. For at få en decideret sød vin lægges druerne til tørre endnu længere end til amarone. De meget tørre druer presses tidligst januar året efter høsten.

Hvad er en god rødvin?

En god moderat rødvin har ikke en skarp og stikkende smag. Men er mere fyldig og ”går-ned-let” En god moderat rødvin har færre tanniner og en lavere alkohol indhold som bidrager til en finere følelse. Gode vinsorter til en moderat vin er Merlot, Pinot Noir, Pinotage og Chianti.

Hvilken vin passer til indisk mad?

Vin til indisk mad En kraftig, tør og let sød hvidvin som Pinot Grigio lagret på egetræsfade er derfor en glimrende kandidat. Er du mere i humør til rødvin, så prøv en tør, røget og krydret Syrah, der ikke er for frugtig.

Hvad spiser man til Pinot Noir?

Det kunne være en god andesteg eller en lækker lammekølle. Hvis man er mere til fisk, er laks det perfekte match med Pinot Noir. Ellers er typiske franske klassiskere som Coq au Vin og Boeuf Bourguignon også sikre valg.

Hvor mange druesorter findes der?

Der findes i alt cirka 3000 forskellige druesorter med hver deres specielle karaktertræk. Det vil være en uoverskuelig opgave at beskrive dem alle, så her kommer et par ord om de 28 vigtigste druer. Rødvins- og hvidvins-druerne er fremhævet med henholdsvis rød og grøn farve: Barbera.

Hvilken rødvin til buffet?

Gode allround rødvine er en italiensk sangiovese eller en fyldig chilensk carmenera eller merlot. Til lidt kraftigere retter vil gode allround hvidvine være en tysk riesling, fransk riesling eller en australsk chardonnay. Gode allround rødvine vil her være en italiensk primitivo eller en chilensk carmenera.

Hvilken vin til Coq au Vin?

I Frankrig siger man til emnet vin til fjerkræ og Coq au Vin, at en flaske Bordeaux er til kokken og en flaske til saucen, hvor kyllingen koges i. En velafbalanceret Pinot Noir med frugt og afbalanceret syrlighed er den foretrukne vin til fjerkræ her.