:

Hvilke rødvine er tørre?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke rødvine er tørre?
 2. Hvordan ved man om en vin er tør?
 3. Hvilken rosevin er sød?
 4. Hvad er rhinskvin?
 5. Hvordan finder man en god rødvin?
 6. Er en chardonnay tør?
 7. Hvordan smager syre?
 8. Hvilken hvidvin til mad?
 9. Hvad koster en god flaske rødvin?

Hvilke rødvine er tørre?

Hvilke typer tørre rødvine findes der?

 • Plavac Mali.
 • Cabernet Sauvignon.
 • Blaufränkisch.
 • Teran.
 • Merlot.
 • Zweigelt.
 • Pinot Noir.
 • Syrah / Shiraz.

Hvordan ved man om en vin er tør?

Det sukker, der er tilbage efter gæringen, hedder restsukker, og det er mængden af restsukker, som afgør, om en vin er tør, halvtør, halvsød eller sød. Når vinen er tør, har den meget lidt restsukker – højst 4 gram sukker/liter vin.

Hvilken rosevin er sød?

En god tommelfingerregel for vinens sødmeniveau er nemlig, hvor høj alkoholprocenten er. En rosévin med lavt alkoholindhold vil ofte være sød, mens en vin med et højere alkoholindhold ofte vil være i den tørre ende.

Hvad er rhinskvin?

Rhinskvin, (se rhinsk), (hvid) vin fra egnen omkring floden Rhinen, specielt fra strækningen mellem Mainz og Rüdesheim.

Hvordan finder man en god rødvin?

I forhold til mælk føles rødvinen som tyk og smagen bliver i munden i lang tid. Rødvinen som føles som vand er meget let og smagen forsvinder hurtigt fra munden. En god fyldig og kraftig rødvin har oftest et højt indhold af alkohol og tannin, som ofte er det der er skyld i at ens læber lukker og rynker sig sammen.

Er en chardonnay tør?

Chardonnay - en drue, der er elsket og hadet. Vi hører det gang på gang. Mange finder den vulgær og tung, mens andre finder den alt for tør og stringent. Helt så sort og hvidt er det dog ikke.

Hvordan smager syre?

Syre føles som en stikkende og prikkende fornemmelse i munden. Oftest er den tydeligst på siden af tungen. Den sætter gang i spytproduktionen og er derfor med til at virke frisk. Omvendt er det med garvesyre, som udtørrer slimhinderne.

Hvilken hvidvin til mad?

Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.

Hvad koster en god flaske rødvin?

Hvad koster en god rødvin? Pris og kvalitet hænger sammen – også når du skal finde en god vin. En god og moderat vin kan du finde til en pris på mellem 2 kr. pr flaske.