:

Hvad er det bedste mundskyl?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er det bedste mundskyl?
 2. Kan klorhexidin fjerne betændelse?
 3. Hvor hurtigt virker klorhexidin?
 4. Hvor længe må man bruge klorhexidin mundskyl?
 5. Hvad er bedst Colgate eller Zendium?
 6. Hvordan bruger man Zendium mundskyl?
 7. Er klorhexidin farligt?
 8. Kan man bruge klorhexidin til at rense sår?
 9. Hvornår må man drikke efter klorhexidin?
 10. Hvor længe må man bruge mundskyl?
 11. Kan alt klorhexidin bruges i munden?
 12. Er Zendium tandpasta godt?
 13. Hvorfor er Zendium bedre?
 14. Er tandpasta bakteriedræbende?

Hvad er det bedste mundskyl?

Særligt klorhexidin mundskyl kan være god at have inden for rækkevidde. Du kan således anvende denne type tandskyl ved ømhed i tandkødet, i forbindelse med frembrud af visdomstænder eller efter en større operation hos tandlægen, hvor det efterfølgende sår skal plejes. Der findes også tandpasta indeholdende klorhexidin.

Kan klorhexidin fjerne betændelse?

Samlet set er klorhexidin en effektiv bakteriedræber, der virker direkte på bakterier, virus- og svampeinfektioner. Stoffet bruges således ofte i forbindelse med infektioner forårsaget af diverse bakterier.

Hvor hurtigt virker klorhexidin?

klorhexidin. Væsken holdes i munden i 1-2 minutter og spyttes herefter ud. Det er vigtig ikke at anvende en for høj dosis, da dette vil kunne skubbe til mundhulens gode bakterieflora, ligesom der kan forekomme ætsningsskader af slimhinden ved for høje koncentrationer.

Hvor længe må man bruge klorhexidin mundskyl?

Her kan klorhexidin mundskyllevæske hjælpe indtil det igen er muligt at komme til med tandbørsten. Mundskyllevæsker med klorhexidin bør ikke benyttes i mere end to til tre uger, da den påvirker den generelle bakterie flora i munden. Nogle af bakterierne i munden er nødvendige for at vi kan smage og fordøje vores mad.

Hvad er bedst Colgate eller Zendium?

De fleste Zendium tandpastaer er lavt- eller middelslibende. De fleste Colgate tandpastaer er middelslibende. De fleste 'gør-tænderne-hvide-tandpastaer' er stærkt slibende. Mange af de 'hvidgørende' tandpastaer indeholder også et blegemiddel (carbamid/peroxid).

Hvordan bruger man Zendium mundskyl?

Det er også vigtigt, at du ikke skyller munden samt undlader at spise og drikke en halv time efter tandbørstning. Mundskyl bør således anvendes på et tidspunkt midt mellem dagens to tandbørstninger.

Er klorhexidin farligt?

Klorhexidin fås i håndkøb og der er meget få bivirkninger, dog skal man være opmærksom på, at klorhexidin kan give forbigående smagsforstyrrelser, og nogen får misfarvninger af tænder og tunge efter 1-2 ugers brug.

Kan man bruge klorhexidin til at rense sår?

Hvis din læge har foreslået dig at rense såret med klorhexidin, bør du rette dig efter dette. Klorhexidin er også velegnet, hvis der er tale sår med resistente bakterier. Ellers er det ikke nødvendigt at rense sår med klorhexidin, da det kan hæmme sårhelingen. Det samme gælder for brintoverilte og jod.

Hvornår må man drikke efter klorhexidin?

Der skal gå minimum 2 timer før/efter skylning. Tandpastaen indeholder stoffer, som ødelægger virkningen, hvorfor behandlingen derfor ikke vil have nogen effekt. Ligeledes kan forskellige fødevarer påvirke virkningen. Derfor skal der også gå 2 timer imellem brugen af klorhexidin og indtagen af mad- og drikkevarer.

Hvor længe må man bruge mundskyl?

Du bør ikke brug klorhexidin i mere end tre uger – medmindre det er ordineret af en tandlæge eller tandplejer. Nogle oplever smagsforstyrrelser, når de bruger klorhexidin.

Kan alt klorhexidin bruges i munden?

Klorhexidin er en effektiv antibakteriel skyllevæske, som kan bruges som mundskyl. Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på. Det anbefales at skylle munden to til tre gange dagligt (morgen, middag og aften) med en centiliter ufortyndet klorhexidin 0,12 %.

Er Zendium tandpasta godt?

32 tandpastaer er blevet gransket af Forbrugerrådet Tænk Kemi. De fleste er gode valg, men der er fortsat triclosan og andre mistænkt hormonforstyrrende stoffer i enkelte af dem. Tandpasta kan indeholde stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Colgate, Denivit, Oral-B, Zendium, Aquafresh og Sensodyne.

Hvorfor er Zendium bedre?

Zendium har præbiotiske fordele, og det er klinisk bevist, at den booster gode bakterier**, som naturligt beskytter munden og reducerer dårlige bakterier, som er ansvarlige for tandproblemer.

Er tandpasta bakteriedræbende?

Mange tandpastaer indeholder desuden stoffet sodium lauryl sulfat (SLS) som er et skummiddel, der får tandpastaen til at skumme i munden. Endelig indeholder nogle tandpastaer det bakteriedræbende stof, triclosan. Det totale fluorindhold i en almindelig tandpasta må være op til 0,15%.