:

Hvem er de 12 imamer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem er de 12 imamer?
 2. Hvem er sunni og hvem er shia?
 3. Hvad kan man læse om i Koranen?
 4. Hvad er forbudt i islam?
 5. Hvad er en imam i islam?
 6. Hvad kendetegner sunni muslimer?
 7. Hvad har sunni og shia tilfælles?
 8. Hvad er haram liste?
 9. Er der en stormoské i Danmark?
 10. Hvor mange danskere er konverteret til islam?
 11. Hvad kalder man en muslimsk præst?
 12. Hvad betyder navnet Iman?
 13. Who are the 12 Imams of Twelver Shia Islam?
 14. How many kapitler is Koran?
 15. How old is the Koran?
 16. Are the 12 Imams of Islam foretold in the hadith?

Hvem er de 12 imamer?

De Tolv Imamer er, i shia-islams tolver-gren (ithnā-ʿashariyyah), en betegnelse for de tolv spirituelle og politiske efterfølgere af profeten Muhammed. Shiiter tror generelt på, at imamerne var de retmæssige efterfølgere af profeten Muhammed.

Hvem er sunni og hvem er shia?

Størstedelen af muslimerne (sunnierne) mente, at den mest kompetente blandt profettens tilhængere burde være hans efterfølger. Den anden gruppe (shiitterne) hældte mere til blodets bånd og mente, at Muhammed allerede havde udpeget sin fætter og svigersøn, Ali, som arvtager.

Hvad kan man læse om i Koranen?

Koranen er islams hellige skrift. Muslimer hævder, at Koranen indeholder summen af de åbenbaringer, som profeten Muhammed fik overdraget af Gud via ærkeenglen Gabriel, fra han i 610 modtog den første åbenbaring, indtil han i 632 afgik ved døden i Medina.

Hvad er forbudt i islam?

De mest oplagte og velkendte eksempler på ting, der følge islam er haram, er de forskellige ernæringsprodukter, som for eksempel svinekød og alkohol, der ikke er tilladt ifølge islams regler. Svinekødsprodukter som for eksempel gelatine anses også af mange, men ikke alle, muslimske lærde for at være haram.

Hvad er en imam i islam?

Imam betyder 'leder' på arabisk og er en teknisk betegnelse i islamisk ret og teologi med forskellige betydninger. I den sunniislamiske tradition er imam ofte synonym med kalif og betegner den legitime leder af det islamiske samfund.

Hvad kendetegner sunni muslimer?

Man regner med at mere end 90 % af alle muslimer er sunni-muslimer, og disse regnes for de ortodokse muslimer. Sunni-muslimerne har navn efter sunna, Muhammeds sædvane. De higer efter af efterligne profetens levevis, er loyale over for det islamiske samfund og værner om islamiske traditioner.

Hvad har sunni og shia tilfælles?

Inddelingen i shia- og sunnimuslimer skete i det syvende århundrede i forbindelse med mordet på Muhammeds fætter Ali i 661 samt sønnen Husains død som martyr i år 680. Siden har trosretningerne udviklet sig, og de har i dag ikke meget mere til fælles end de allermest grundlæggende elementer i Islam.

Hvad er haram liste?

Der er bestemte madvarer, der ikke er tilladt:

 • Al mad med svinekød er haram. ...
 • Al mad med husblas (fromager mm.), vingummi og tilsætningsstoffet E471 er haram, da det er lavet af svineknogler. ...
 • Alkohol er også forbudt eller haram for muslimer. ...
 • Der er også en del fisk og skaldyr, der er forbudt (haram).

Er der en stormoské i Danmark?

Landets første stormoské, Hamad Bin Khalifa Civilization Center i Rovsingsgade på Nørrebro i København, åbnede i 2014 med mindst 150 millioner kroner i ryggen. I dag er den ”på fallittens rand”.

Hvor mange danskere er konverteret til islam?

Michelles søgen efter ”en ultimativ beskytter” stoppede ved Allah. Hun er en af de cirka 5.000 danskere, der er konverteret til islam.

Hvad kalder man en muslimsk præst?

Imam. Imam er et arabisk ord, der betyder "leder". Herskeren af et land kunne eksempelvis betegnes som imamen.

Hvad betyder navnet Iman?

Iman, (se imam), tro (især den rette tro); jf. islam.

Who are the 12 Imams of Twelver Shia Islam?

 • Who Are The 12 Imams Of Twelver Shia Islam? 1 Husayn Ibn Ali. Husayn was the son of Ali ibn Abi Ṭalib and a grandson of the Prophet Muhammad. He became the head of Shia Islam after the death of ... 2 Muhammad Ibn Al-Hasan. 3 Significance of the Twelver Imams.

How many kapitler is Koran?

 • Koranen består af 114 kapitler ( suraer ). Den er parallelt hermed inddelt i 30 djuz, "dele", som ifølge muslimsk tradition blev samlet under kalifatet af den tredje historiske kalif, Uthman ibn Affan ( 6 ). Samlingen af Koranen skete på baggrund af forskellige nedskrevne notater samt mundtlige overleveringer.

How old is the Koran?

 • Birmingham-koranen, der befinder sig på University of Birmingham, menes at være fra før 645, hvilket gør det til verdens ældste kendte større koranfragment. Den vestlige koranforskning indledtes i 1860, hvor den tyske orientalist Theodor Nöldekes store værk Geschichte des Korans ("Koranens historie") udkom.

Are the 12 Imams of Islam foretold in the hadith?

 • It is believed by Twelver and Alevi Muslims that the Twelve Imams have been foretold in the Hadith of the 12 accomplishers. All of the Imams met unnatural deaths, with the exception of the last Imam who, according to Twelver and Alevi belief, is living in occultation.