:

Hvilke værne og sikkerhedsregler er der ved brug af vinkelsliber?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke værne og sikkerhedsregler er der ved brug af vinkelsliber?
 2. Hvilken vinkelsliber skal jeg vælge?
 3. Hvilke værne og sikkerhedsregler er der ved brug af Håndrundsav?
 4. Hvad er en AT vejledning?
 5. Kan man skære i rustfrit stål med vinkelsliber?
 6. Kan man skære i træ med vinkelsliber?
 7. Hvad er forskellen på en rundsav og en dyksav?
 8. Hvad er en AT-vejledning og giv et eksempel på en vejledning?
 9. Er en vejledning bindende?
 10. Kan man skære i rustfrit stål?
 11. Kan man save i rustfrit stål?
 12. Hvad kan man bruge en vinkelsliber til?
 13. Hvordan skærer man en flise?

Hvilke værne og sikkerhedsregler er der ved brug af vinkelsliber?

Personlige værnemidler, der er nødvendige ved brug af vinkelsliber: Høreværn (støjniveau altid over 85 dB(A). Øjenværn (gnister og sprængningspartikler). Handsker (gnister og sprængningspartikler). Der skal anvendes egnet åndedrætsværn, når sundhedsskadelige stoffer ikke kan fjernes effektivt ved udviklingsstedet, f.

Hvilken vinkelsliber skal jeg vælge?

Bosch GWS 7-125 - lille vinkelsliber med stor ydeevne Hvis du er på udkig efter en vinkelsliber, der har fået gode anmeldelser af sine forbrugere, så er denne model et godt bud. Den er nemlig kåret til bedst i test hos 10-4.dk, ligesom den også er den bedst sælgende model hos dem.

Hvilke værne og sikkerhedsregler er der ved brug af Håndrundsav?

Inden der gennemføres en prøvekørsel skal man:

 • sikre sig at alle afskærmninger er fastspændte og monteret korrekt.
 • indstille saven til korrekt hastighed.
 • kontrollere at klingen frit kan løbe rundt.

Hvad er en AT vejledning?

At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes. at forklare arbejdsmiljølovgivningens områder og sammenhæng mv.

Kan man skære i rustfrit stål med vinkelsliber?

Med en vinkelsliber kan du skære, slibe, save, polere og pudse alt fra beton og stål til lakerede overflader.

Kan man skære i træ med vinkelsliber?

Til vinkelsliber. Anvendes til skæring i metal, jern og rustfrit stål. 12,95 /stk. Til slibning af metal, træ og andre materialer.

Hvad er forskellen på en rundsav og en dyksav?

Dyksaven minder om en rundsav, men adskiller sig ved især at kunne skære snorlige på lodrette flader, ligesom du kan starte dit snit midt i en plade.

Hvad er en AT-vejledning og giv et eksempel på en vejledning?

AT-vejledninger Vejledningen handler om, hvordan virksomhederne kan leve op til kravene om en hensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen. - Indretning og inventar har betydning for, om medarbejderne kan udføre deres arbejde med hensigtsmæssige arbejdsstillinger og -bevægelser uden at at opleve gener eller nedslidning.

Er en vejledning bindende?

Er en At-vejledning bindende? At-vejledninger er ikke bindende for virksomhederne, arbejdsmiljø- organisationerne eller andre, men vejledninger bygger på regler (lov og bekendtgørelser), der er bindende.

Kan man skære i rustfrit stål?

En skive, der har været anvendt til stål, skal ikke anvendes til rustfrit. Stålmaterialer indeholder jern, og det lægger sig som en belægning på skiven. Havner den belægning senere i snittet på et rustfrit materiale, kan det medføre korrosion og skade produktets udseende.

Kan man save i rustfrit stål?

Skær i metal med din stiksav. Det kræver ikke nødvendigvis en masse specialværktøj at save i metal. Din stiksav kan klare langt det meste med de rette klinger – også opgaver, du typisk ville bede vinkelsliberen eller bajonetsaven om. Til et kraftigt vinkeljern ville vinkelsliberen typisk være førstevalg.

Hvad kan man bruge en vinkelsliber til?

Vinkelsliberen er en maskine, som kan fås med mange forskellige klinger og kan dermed bruges til flere formål. Du kan eksempelvis bruge den til at skære i jern, sten og beton. Du kan også bruge den til at pudse i træ og pudse rust væk.

Hvordan skærer man en flise?

Du bruger fliseskæreren ved at lægge flisen, så snittet bliver der, hvor du ønsker 'knækket'. Så skal du blot føre skæret over flisen og give den et tryk fra oven med håndtaget. Flisen skulle nu gerne knække over, præcis hvor du har lagt snittet.