:

Hvor meget vejer en hammerhaj?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget vejer en hammerhaj?
 2. Er der hvidhajer på Den Blå Planet?
 3. Hvilke dyr er der i Den Blå Planet?
 4. Er der delfiner på Den Blå Planet?
 5. Er der hammerhajer i Danmark?
 6. Hvor hurtigt kan en hammerhaj svømme?
 7. Er der set hvidhajer i Danmark?
 8. Er hvidhaj farlige?
 9. Hvor mange dyr er der på Den Blå Planet?
 10. Er der pingviner på Den Blå Planet?
 11. Er der sæler på Den Blå Planet?
 12. Hvor findes der hammerhajer?
 13. Hvor hurtigt kan en tigerhaj svømme?
 14. Hvor hurtigt kan en haj svømme?
 15. Er grønlandshajen farlig?

Hvor meget vejer en hammerhaj?

De største hammerhajer er cirka 2 meter lange, men de kan blive over 4,3 meter lange. Hammerhajen er et ganske let dyr, selvom den er en stor haj. Hvad Den Blå Planets hammerhajer egentlig vejer, ved man ikke præcist, men den kan komme til at veje cirka 150 kg.

Er der hvidhajer på Den Blå Planet?

Sammen med Dyer Island Conservation Trust i Sydafrika arbejder Den Blå Planet for at bevare den store hvide haj. Den er bedst kendt for at æde badende strandgæster i amerikanske film, men den hvide haj er langt fra det monster, den er udråbt til at være – og så er den også truet.

Hvilke dyr er der i Den Blå Planet?

Den Blå Planet er hjem for flere hundrede arter og tusindvis af dyr i smukke akvarier og anlæg

 • Det kolde vand. Mød legesyge havodder i Den Blå Planets nye anlæg, som er specialbygget til narrestreger. ...
 • Grotten. De mest mærkværdige evner er nødvendige for at overleve i Grotten, hvor vandet er mørkt og mudret. ...
 • Koralrevet.

Er der delfiner på Den Blå Planet?

18. december. Et delfin- eller marsvinlignende havdyr tittede nemlig op over havoverfladen nogle meter fra deres båd. De fangede dyret på film og sendte det til Den Blå Planets chefdyrepasser og kurator, Lars Skou Olsen, for at få svar på, hvilket dyr der var tale om.

Er der hammerhajer i Danmark?

En af de 16 hajer, som figurerer på listen over hajer i danske farvande er hammerhajen, som rent faktisk kan være farlig for mennesker. Den er dog meget sjælden i de danske farvande. Sidste gang man så en hammerhaj i Danmark var i 1937.

Hvor hurtigt kan en hammerhaj svømme?

Når den svømmede allerhurtigst mener forskerne, at den nåede op på 110 kilometer i timen.

Er der set hvidhajer i Danmark?

Fakta er, at hvidhajen aldrig er blevet observeret i Danmark, men hvidhajer kan i teorien godt leve i Danmark, da forholdene rent teoretisk er til stede,” fortæller Rune Kristiansen. Derudover er hvidhajer i stand til at bevæge sig over voldsomt store afstande.

Er hvidhaj farlige?

Selvom hvidhajen siges at være verdens farligste haj, så er det næppe et hajangreb, du skal frygte mest. Siden 1876 har hvidhajen dræbt 77 mennesker på verdensplan. Til sammenligning dør 450 mennesker i USA årligt, fordi de falder ud ad deres seng.

Hvor mange dyr er der på Den Blå Planet?

Den Blå Planet
Antal dyr20.000
Antal arter450
Akvarier48
- største4 mio. liter

Er der pingviner på Den Blå Planet?

Fuglefjeldet er en repræsentation af færøske klippevægge. Søpapegøjen er kendt for dens flotte farvestrålende næb som er rødt, blåt og gult. Den hårdføre og farvestrålende fugl er Nordens papegøje. Mange tror, at søpapegøjer er pingviner – men i modsætningen til pingviner kan søpapegøjer både svømme og flyve.

Er der sæler på Den Blå Planet?

Det er let at tage fejl af sæler og søløver. Da den Den Blå Planet åbnede havde vi californiske søløver, men mange kom og spurgte efter sælerne. Og så måtte vi jo henvise til akvariets største bassin, Øresund og beklage, at sælerne var så fritgående, at de ikke lige var til at få øje på.

Hvor findes der hammerhajer?

Hammerhajer findes hovedsageligt i tropiske farvande, men en enkelt art, S. zygaena, er typisk for subtropiske og varmt tempererede farvande. En observation i Nordsøen ca. 150 km ud for Blåvandshuk i 2003 var formodentlig denne art.

Hvor hurtigt kan en tigerhaj svømme?

Dens yndlingsmad er søløver, sæler, søelefanter og delfiner, men den kan også jage andre hajer og havskildpadder. Den enorme haj kan svømme op til 70 kilometer i timen.

Hvor hurtigt kan en haj svømme?

På en af de bedste hjemmesider om hajer kan man læse, at man mener, en hvidhajs topfart er mindst 40 kilometer i timen, og under korte sprint kan den måske svømme næsten 60 kilometer i timen.

Er grønlandshajen farlig?

Grønlandshajen betragtes normalt ikke som farlig for mennesker. Den lever som regel på meget dybt vand, og betragtes af mange som ådselsæder.