:

Hvor gammel skal man være for at gå på værtshus?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor gammel skal man være for at gå på værtshus?
 2. Hvor gammel skal man være for at købe tobak?
 3. Hvor gammel skal man være for at arbejde i en bar?
 4. Hvor gammel skal man være for at købe små sur?
 5. Kan man gå på bar som 16 årig?
 6. Kan man få en bøde for at være på bar under 18?
 7. Hvor kan man købe cigaretter hvis man er under 18?
 8. Hvem må købe cigaretter?
 9. Kan man komme ind på bar under 18?
 10. Kan man få job som 13 årig?
 11. Kan man købe alkohol som 15 årig?
 12. Hvor meget koster en små sure?
 13. Kan man gå i byen som 16 årig?
 14. Kan man gå på bar under 18?
 15. Kan man komme på bar som 17 årig?

Hvor gammel skal man være for at gå på værtshus?

Unge, der er fyldt 18 år, må købe alkohol med en alkoholprocent over 16,5 % i detailhandlen og få serveret alkohol på restauranter, caféer og barer.

Hvor gammel skal man være for at købe tobak?

Efter § 1 tobaksvarer ikke sælges til personer under 16 år. Forbudet mod salg af tobak til personer under 16 år gælder alle steder, hvor der sælges tobaksvarer – dvs.

Hvor gammel skal man være for at arbejde i en bar?

Du må ikke arbejde i lokaler, hvor der bliver serveret alkohol, så længe du er under 15 år – dette gælder eksempelvis også arbejde i garderoben. Hvis du er mellem 15 og 18 år og ikke er omfattet af undervisningspligten, er det tilladt at arbejde i lokaler, hvor der udskænkes alkohol i tidsrummet 6.00-22.00.

Hvor gammel skal man være for at købe små sur?

- Vi vil gerne bede om Små Sure med vandmelon, siger den ene af de tre piger, da de er inde i en kiosk for at købe shots, som de skal være 18 år for at købe på grund af den høje alkoholprocent.

Kan man gå på bar som 16 årig?

Hvad er aldersgrænsen for at få udskænket alkohol? Restauranter og barer må ikke udskænke alkohol til unge, som er under 18 år. Denne regel gælder for udskænkning af drikkevarer, der indeholder en alkoholprocent på over 2,5 pct.

Kan man få en bøde for at være på bar under 18?

Myndighederne indskærper nu, at unge under 18 ikke må opholde sig på steder med alkoholbevilling efter midnat, og de unge får bøde for at købe alkohol.

Hvor kan man købe cigaretter hvis man er under 18?

Men det kan også gøre det svært at vide helt præcist, hvor gammel man skal være for at købe cigaretter. Som udgangspunkt skal du være 18 år for lovligt at købe cigaretter hos en forhandler. Sælges der alligevel tobak til unge, der ikke overholder aldersgrænsen, vil det resultere i bøder for den givne forhandler.

Hvem må købe cigaretter?

Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med, at danske butikker overholder aldersgrænsen på 18 år for salg af tobaksvarer. Kontrollen udføres på vegne af Sundheds- og Ældreministeriet, som kan vejlede om reglerne.

Kan man komme ind på bar under 18?

Svar: Det kommer an på den bevilling, som er udstedt til det pågældende sted. Der er masser af kroer m.v., hvor unge under 18 år kan komme, men sædvanligvis er der ikke adgang for unge under 18 år til de diskoteker m.v., der holder åbent efter kl. 24.

Kan man få job som 13 årig?

Børn under 13 år må som udgangspunkt ikke arbejde for en arbejdsgiver. 13-14-årige må højst arbejde to timer på skoledage og syv timer på fridage. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger med skoledage og 35 timer i uger, hvor der er helt skolefri.

Kan man købe alkohol som 15 årig?

I detailhandlen skal man være 16 år for at købe alkohol med en alkoholprocent op til 16,5 %, mens man skal være 18 år for at købe produkter med 16,5 % og derover. På restaurationer skal man være 18 år for at købe alkohol.

Hvor meget koster en små sure?

Små Sure Æble 16,4% 1 l.

LandDanmark
ProducentSmå
Alkohol %16,4
Varenummer
Pris pr. l. v/merkøbDKK 54,99

Kan man gå i byen som 16 årig?

Det kommer an på den bevilling, som er udstedt til det pågældende sted. Der er masser af kroer m.v., hvor unge under 18 år kan komme, men sædvanligvis er der ikke adgang for unge under 18 år til de diskoteker m.v., der holder åbent efter kl. 24.

Kan man gå på bar under 18?

Ifølge dansk lovgivning skal du være 18 år gammel for at kunne købe alkohol med en alkoholprocent på over 16,5 pct. – eksempelvis stærk spiritus såsom vodka, rom, whiskey m.v. Du skal dog kun være 16 år gammel for at kunne købe drikkevarer med en alkoholprocent på under 16,5 pct.

Kan man komme på bar som 17 årig?

Det kommer an på den bevilling, som er udstedt til det pågældende sted. Der er masser af kroer m.v., hvor unge under 18 år kan komme, men sædvanligvis er der ikke adgang for unge under 18 år til de diskoteker m.v., der holder åbent efter kl. 24.