:

Hvor stor er en Dolkhale?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor stor er en Dolkhale?
  2. Hvad bruger man Dolkhale blod til?
  3. Er der Havodder i Danmark?
  4. Hvor gammel kan en Dolkhale blive?
  5. Hvad spiser en Dolkhale?
  6. Hvor lever havoddere?
  7. Hvor mange arter oddere findes der?
  8. Hvad hedder dolkhaler på engelsk?
  9. Er der hajer i Den Blå Planet?
  10. Hvordan ser odderen ud?

Hvor stor er en Dolkhale?

Dolkhaler kan blive op til 25 år gamle, og hunnerne kan i den alder opnå en længde på mere end en halv meter. Dolkhalens lange dolklignende hale kan godt ligne lidt af et våben, men dolkhalen bruger den kun som et værktøj til at flippe sig om på bugen, hvis den er endt på ryggen.

Hvad bruger man Dolkhale blod til?

Meget af kundskaben vi har om menneskeøjet, er resultat af studier af dolkhalens fire øjne - den har to par øjne. Dertil benyttes dens blå blod til at rense medicin for skadelige bakterier, og til at udvikle bandager til sår.

Er der Havodder i Danmark?

Det er helt særligt, at Den Blå Planet får havoddere. For på trods af at akvarier og zoos i USA og Asien har havoddere, er det i Europa kun Lissabon Akvarium, som huser havoddere.

Hvor gammel kan en Dolkhale blive?

Dolkhaler kan blive op til 25 år gamle og hunnerne kan i den alder opnå en længde på mere end en halv meter.

Hvad spiser en Dolkhale?

Dolkhalen ligner måske en krabbe, men faktisk er dens nærmeste slægtninge edderkopper og skorpioner. Der findes fire arter af dolkhaler. En, der lever i Atlanterhavet langs USA's østkyst, samt tre arter i Asien. Dolkhalen spiser orme, muslinger og krebsdyr, som den finder på havbunden.

Hvor lever havoddere?

Havodderen (Enhydra lutris) er et havpattedyr i mårfamilien og eneste art i slægten Enhydra. Den er hjemmehørende langs kysterne i det nordlige Stillehav. Voksne havoddere vejer typisk mellem 14 og 45 kg, hvilket gør dem til de største medlemmer af mårfamilien, men blandt de mindste havpattedyr.

Hvor mange arter oddere findes der?

I verden findes der 9 forskellige arter af odder. En af dem er havodderen, der lever i Stillehavet.

Hvad hedder dolkhaler på engelsk?

Dolkhalen bliver desuden kaldt et levende fossil, fordi man har fundet fossiler, der er mere end 440 mio. år gamle, som ligner de nulevende dolkhaler. Lidt misvisende kaldes den Horseshoe Crab på engelsk, men den er faktisk tættere beslægtet med edderkopper end med krabber.

Er der hajer i Den Blå Planet?

Danske hajer på Den Blå Planet Hvis du er nysgerrig for at se, hvordan en “dansk haj” ser ud kan du besøge fuglefjeldet på Den Blå Planet, hvor den Storplettet rødhaj (Scyliorhinus stellaris) lever side om side med store torsk, sej og havkat.

Hvordan ser odderen ud?

Hvordan ser odderen ud Odderen er et fantastisk og mærkeligt dyr. Den er pattedyr og rovdyr - og lever mest i vandet. Odderen er så sjælden og sky, at det er meget svært at få den at se. Hovedet er fladt med bittesmå ører og sidder på en kraftig hals, der er lige så tyk som resten af kroppen.