:

Hvordan kan man analysere en film?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan kan man analysere en film?
 2. Hvad er montage klip?
 3. Hvad er Parafraserende lyd?
 4. Hvad er en Effektlyd?
 5. Hvad er de 7 parametre?
 6. Hvad er dramaturgiske virkemidler?
 7. Hvilken effekt har Montageklipning?
 8. Hvad er en elliptisk klipning?
 9. Hvad kaldes musik der følger en persons bevægelser?
 10. Hvad kaldes den lyd som også karaktererne i filmen kan høre og som ofte påtages sammen med billedet?
 11. Hvad gør Synkronlyd?

Hvordan kan man analysere en film?

Sådan laver du en filmanalyse

 1. Præsentation. – Hvad hedder filmen? ...
 2. Referat. – Hvad handler filmen om?
 3. Tid og sted. – Foregår filmens kronologisk eller er der flash backs? ...
 4. Karaktererne. – Hvem er filmens centrale personer? ...
 5. Konflikt. ...
 6. Filmens stil og virkemidler. ...
 7. Dramaturgi. ...
 8. Tema.

Hvad er montage klip?

Ved synlig klipning bliver tilskueren opmærksom på, at der klippes. Det hedder også montage. En montage-sekvens kan fx skabe tidsforkortelse eller fremhæve en særlig stemning eller et tema. Synlig klipning kan bryde vores indlevelse i filmen.

Hvad er Parafraserende lyd?

Filmmusik kan både være parafraserende og kontrapunktisk. Når musikken er parafraserende, understøtter den handlingen på filmens billedside. Når musikken er kontrapunktisk, står den i kontrast til billedsiden. Når musik er parafraserende, understøtter og forstærker den filmens handling.

Hvad er en Effektlyd?

Effektlyd er lyd, som er kunstigt skabt og lagt på filmen for at understøtte stemninger eller følelser, fx lyden af en eksplosion eller pludselige, høje lyde i en gyserfilm.

Hvad er de 7 parametre?

Raskins 7 parametre 1) Der er ofte kun 1 hovedkarakter, som vi følger i filmen. 2) Der træffes et afgørende valg i filmen, som har betydning for hovedpersonen. 3) Hovedkarakteren og konflikten præsenteres på få minutter i starten af filmen. 4) Lyden har en væsentlig betydning for filmen.

Hvad er dramaturgiske virkemidler?

Blandt de vigtigste elementer i dramaturgi er filmens forløb, filmens fremdrift, karakterer og konflikter. Ordet dramaturgi kommer fra græsk og betyder "handlingslære". Den græske filosof Aristoteles (384-322 f.Kr.) har stor indflydelse på, hvordan vi ser på dramaturgi i dag.

Hvilken effekt har Montageklipning?

Effekten kan være mange forskellige ting: æstetisk nydelse (fordi det er flot), skabe en metaforisk eller tematisk sammenhæng, komik (fordi sammenhængen er komisk eller overraskende) eller simpelt hen at komme sømløst og elegant fra én scene til en anden.

Hvad er en elliptisk klipning?

Den elliptiske montage (eller elliptisk klip) bruges til at forkorte filmens tid ift. den faktiske tid. Det gør man, fordi det er filmens fortælling vi skal se – ikke hele filmens verden.

Hvad kaldes musik der følger en persons bevægelser?

Parafraserende musik følger filmens handling. Det er for eksempel det man oplever i gyserfilm når musikken understreger den uhyggelige scene. Man finder meget parafraserende musik i tegnefilm hvor instrumenterne efterligner figurernes bevægelser – det kaldes Mickey Mousing.

Hvad kaldes den lyd som også karaktererne i filmen kan høre og som ofte påtages sammen med billedet?

Synkron lyd – den lyd, både vi (tilskuerne) og personerne i filmen kan høre.

Hvad gør Synkronlyd?

Synkron lyd er den lyd, som både vi (tilskueren) og personerne i filmen kan høre, fx dialog og reallyd. Asynkron lyd er den lyd, som kun vi (tilskueren) kan høre, fx underlægningsmusik.