:

Hvem opfandt de elektriske julelys?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem opfandt de elektriske julelys?
 2. Hvordan holder man jul i USA?
 3. Hvordan holder man jul i England?
 4. Hvornår tændes juletræet i New York?
 5. Hvad er en julekugle lavet af?
 6. Hvornår begyndte man at pynte op til jul?
 7. Hvorfor holder man jul den 25. december i USA?
 8. Hvad laver man juleaften i USA?
 9. Hvorfor holder man jul den 25 i England?
 10. Hvornår begynder man at sige glædelig jul?
 11. Hvad finder man foran det smukke juletræ ved Rockefeller Center i New York?
 12. Hvordan laver man en julekugle?
 13. Hvad kalder man en dansk julepynt der blev hængt på juletræet fra 1890 erne?
 14. Hvilket årstal kom juletræet til Danmark fra Tyskland 1852?
 15. Hvad var det allerførste man fandt på at dekorere juletræer med?

Hvem opfandt de elektriske julelys?

Tre år efter at Thomas Edison havde opfundet den elektriske pære, fik en af hans venner nemlig en idé. Edward Hibberd Johnson var vicepræsident for Edison Electric Light Company, elforsyningen i New York, og i julen 1882 opstillede han i sin dagligstue et træ med 80 røde, hvide og blå elektriske pærer.

Hvordan holder man jul i USA?

Hvordan fejrer man jul i USA?

 • Mange amerikanske familier mødes til julefrokost 24. ...
 • Julen fejres primært 25. ...
 • Familien samles til julemiddag på juledag, og menuen står oftest på kalkun, gås eller kogt skinke.
 • Amerikanerne pynter op med både kulørte og blinkende lys samt julepynt i masser af varianter.

Hvordan holder man jul i England?

England: Tålmodig venten bliver der hængt strømper op på pejsen eller i fodenden af sengen. Næste morgen er strømperne fyldt med gaver, og de store gaver er lagt under juletræet. Man spiser julemiddag kl. 14.00 med gåsesteg, Plum-Christmas Pudding og forskellige postejer.

Hvornår tændes juletræet i New York?

Hvert år i slutningen af november begynder julen for alvor i New York. Her tændes det store juletræ ved Rockefeller Center Plaza. Træet er dekoreret med 8 km lyskæde, og det er et stort event, der finder sted, når træet tændes. Her er musik, masser af mennesker, og optræden på Rockefeller Ice Rink.

Hvad er en julekugle lavet af?

Julekugler stammer fra den sydøsttyske by Lauscha, der siden 1600-tallet har været kendt for sine glasfabrikker, der bl. a. fremstillede glasøjne. I 1597 begyndte en af byens fabrikanter at lave helt enkle, runde glaskugler.

Hvornår begyndte man at pynte op til jul?

Det var i midten af 1800-tallet, hvor han til familien Ørsted lavede et flettet julehjerte i gult og grønt papir. Senere i 1871 kom den første skabelon af et julehjerte (også kaldet hjerteformet kræmmerhus). I 1943 bestemte man, at 23. december skulle være julehjertedag.

Hvorfor holder man jul den 25. december i USA?

Nogle år senere deklarerede Pave Julius officielt, at Jesu fødsel skulle fejres den 25. december. Der er mange teorier om hvorfor det forholder sig sådan, men en kristen tradition siger at dagen hvorpå Maria fik at vide, at hun skulle have et specielt barn, Jesus, var den 25. marts.

Hvad laver man juleaften i USA?

Juleaften i USA Ingen julekalendere, adventsgaver eller Luciaoptog. Når man når til juleaften, trækker amerikanerne i deres allergrimmeste juletrøje og mødes med familie eller venner til et godt måltid. De kan finde på at drikke med venner, lave småkager til familien eller se en god julefilm.

Hvorfor holder man jul den 25 i England?

Nogle år senere deklarerede Pave Julius officielt, at Jesu fødsel skulle fejres den 25. december. Der er mange teorier om hvorfor det forholder sig sådan, men en kristen tradition siger at dagen hvorpå Maria fik at vide, at hun skulle have et specielt barn, Jesus, var den 25. marts.

Hvornår begynder man at sige glædelig jul?

Dahl mener, at man egentlig først bør sige glædelig jul ved Jesusbarnets fødselsdag 24. december ved midnat, men at det også vil være i orden efter kirketid juleaftensdag. Inden da kan man sige god jul, ligesom man til enhver anden fødselsdag inden selve dagen kan sige 'god fødselsdag'.

Hvad finder man foran det smukke juletræ ved Rockefeller Center i New York?

New York Citys mest berømte juletræ er træet foran Rockefeller Center. Siden 1933 er der hvert år blevet rejst et juletræ på pladsen foran Rockefeller Center. Juletræet er et af verdens højeste juletræer, og måler typisk mellem 21-30 meter. En mand er ansat til at bruge et år på at finde det helt rigtige træ.

Hvordan laver man en julekugle?

Hvordan laver man sine egne julekugler? Du kan lave dine egne julekugler ved at købe en kugle i glas, plast, træ, papmaché eller styropor. Herefter kan du male og pynte den med dine ynglingsfarver, årets julefarve eller dine helt egne julemønstre.

Hvad kalder man en dansk julepynt der blev hængt på juletræet fra 1890 erne?

1895: Nationalismen hyldes på træet »Det var ikke kun julekugler, man hængte på træet, men også små tepotter, sågar zeppelinere af glas, som jo intet har med julen at gøre.

Hvilket årstal kom juletræet til Danmark fra Tyskland 1852?

Man mener, at det første juletræ i Danmark blev tændt i begyndelsen af 1800 tallet. Det er i hvert fald dokumenteret, at en indvandret tysk familie, bosat på godset Holsteinborg på Sydsjælland, fejrede jul med et juletræ i 1808.

Hvad var det allerførste man fandt på at dekorere juletræer med?

Meget tyder på, at det i stedet var vores tyske naboer, der startede skikken i 1500-tallet. Inspirationen kom formentligt fra et populært middelalder-spil om Adam og Eva, der blev afholdt den 24. december, hvori rollen som kundskabens træ blev udfyldt af et grantræ udsmykket med æbler.