:

Hvordan slå man græs i gamle dage?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan slå man græs i gamle dage?
 2. Hvordan formerer græs sig?
 3. Kan man så græs om vinteren?
 4. Hvordan holder jeg min græsplæne?
 5. Kan man slå græs når man har Eftersået?
 6. Hvornår må man slå græs om søndagen?
 7. Kan man så græs ovenpå græs?
 8. Hvor meget jord skal der være for at kunne plante græs?
 9. Kan man så græs når der er nattefrost?
 10. Hvornår på året kan man så græs?
 11. Hvorfor sand på græsplæne?
 12. Hvilken NPK gødning til græsplæne?
 13. Kan man så græs i september?
 14. Hvornår må man larme søndag morgen?
 15. Hvor lang tid må man larme i weekenden?

Hvordan slå man græs i gamle dage?

Før plæneklipperens tid. Før græsslåmaskinen kom til, måtte man slå plænerne med le eller segl eller klippe græsset med fx en fåresaks, hvilket var et ekstremt hårdt og tidskrævende arbejde. I store haver og parker blev græsset dog holdt nede af fx får, kvæg eller hjortevildt.

Hvordan formerer græs sig?

Græs kan vokse enkeltvis eller i tætte tuer og formerer sig ofte via underjordiske revner. De krydsbefrugtes normalt og bestøves via vinden. Det stivelsesrige, melagtige frø er en slags nød.

Kan man så græs om vinteren?

I princippet kan man så græs året rundt, selv om vinteren. Frøene dvaler bare indtil der kommer varme og vand nok. Men den våde og kolde vinter og tidligt forår, får tit en del af frøene til at rådne. Sommeren kræver rigtig meget vanding, og foråret giver for mange udfordringer med ukrudt i den nye plæne.

Hvordan holder jeg min græsplæne?

Pleje af græsplænen

 1. Klip græsset 1-2 gange om ugen fra sidst i marts til sidst i oktober.
 2. Skær kanten langs plænen af 1-2 gange om året.
 3. Vand græsset i tørkeperioder, hvis der ikke er vandingsforbud.
 4. Giv græsset gødning og evt. ...
 5. Riv græsset igennem en gang om året for at kradse plænens filtlag op og evt.

Kan man slå græs når man har Eftersået?

"Der er ingen grund til at vente i længere tid, inden du kan begynde at nyde din nyrenoverede græsplæne. Når du først har strøet frøene ud, kan du begynde at bruge den med det samme og klippe den som normalt," siger Karlsson.

Hvornår må man slå græs om søndagen?

I princippet du slå græs på hvilket som helst tidspunkt på døgnet, det passer dig, for der er ikke noget, der direkte forbyder dig at slå græs på bestemte tidspunkter. Heller ikke i weekenden.

Kan man så græs ovenpå græs?

Den nye jord må ikke være for tung. Man kan for eksempel lave en blanding af halvt sand, halv muld og måske tilsætte en smule kompost. Nu kan man så nyt græs oven på det tynde jordlag, og snart vil det nye græs spire, og det gamle, der dur, komme op.

Hvor meget jord skal der være for at kunne plante græs?

Du skal bruge ca. 1 kg græsfrø pr. 50 m2, og du kan så frøene med håndkraft eller leje en såmaskine. Efter såning af græs bør du rive arealet let igennem, så frøene dækkes af 0,5 cm jord.

Kan man så græs når der er nattefrost?

Som de fleste nok kan regne ud skal man ikke begynde at så græs, når jorden stadig er frossen. Som tommelfingerregel siger man, at temperaturen helst ikke må komme under 10 grader, i perioden efter man har sået.

Hvornår på året kan man så græs?

Spiringsbetingelserne for græsfrø er optimale, når jorden er lun, og fugtigheden er høj. De forhold er til stede forår og efterår, og derfor er det bedst at i april/maj eller august/september. Som en tommelfingerregel kan du sige, at snart anemonerne blomstrer, er jorden varm nok til, at du kan anlægge græsplæne.

Hvorfor sand på græsplæne?

Der er hovedsageligt to ting, du kan gøre for at få din græsplæne mere jævn. For at udjævne din græsplæne skal du bruge hvidt sand, som også kaldes strandsand. du skal bruge 1 ton sand pr 100 m2. Fordel sandet nogenlunde jævnt med en skovl.

Hvilken NPK gødning til græsplæne?

NPK 14-3-15 Til en god gødning af græsplænen er det vigtigt, at bruge en gødning der har højt indhold af N(kvælstof) og K(kalium), på den måde får du sunde og stærke græsstrå. Det er en god ide at give gødning til græsplænen når der er udstigt til regn.

Kan man så græs i september?

Jorden må hverken være for våd og klæbrig eller for tør og støvende. Det bedste tidspunkt at så græs er derfor om efteråret i august/september, hvor jorden er varm efter sommeren, og hvor det ofte regner, jorden ikke tørrer ud. Men du kan også så græs om foråret.

Hvornår må man larme søndag morgen?

I princippet du slå græs hvornår på døgnet, det passer dig, for der er ingen love, der forbyder græsslåning i bestemte tidsrum. Nogle grundejerforeninger har dog lavet regler for, hvornår man må støje og fx slå græs, men de har ingen sanktionsmuligheder, hvis reglerne brydes.

Hvor lang tid må man larme i weekenden?

Støjende aktiviteter kun ske i tidsrummet kl. 7 - 18 på hverdage samt lørdage i tidsrummet kl. 7 – 14. Der er ingen støjgrænse i disse tidsrum.