:

Hvor længe holder et par løbesko?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor længe holder et par løbesko?
  2. Hvad er en trail sko?
  3. Kan løbesko blive for gamle?
  4. Kan man vandre i trailsko?
  5. Hvad er pronation løbesko?

Hvor længe holder et par løbesko?

Der findes en gylden tommelfingerregel, der lyder, at løbesko holder til 1.000 km (+/- 200 km). Holdbarheden af løbesko kan dog variere alt efter anvendelse og det kan derfor være svært at vurdere, hvornår det er tid til at købe nye.

Hvad er en trail sko?

Trailsko er den hårdføre version af en kondisko, som tillader bedre greb i omstændigt terræn. Udstyret med en grovere og mere profileret sål, har trailsko lettere ved at tage fat i underlaget, så du kan løbe bedre og opnå et bedre fodfæste i skov, natur og på stier.

Kan løbesko blive for gamle?

Som tommelfingerregel holder skoene ca. 1.000 km +/- 200 km. Skoene bliver slidt forskelligt alt efter typen af sko, din vægt, underlagets hårdhed, løbehastighed og hvor hyppigt skoen bliver brugt. Du kan ikke bare købe afløseren til dine løbesko!

Kan man vandre i trailsko?

Her er fokus ikke på at være støddæmpende, ligesom en løbesko, men mere på at kunne stå fast og nedbringe risikoen for at vride rundt i det bløde, ujævne terræn, man typisk løber trailløb i. Hvis du helst vil ud og vandre i kondisko, så plejer vi at sige, at det er der, som sådan, ikke noget til hinder for.

Hvad er pronation løbesko?

Specielt er et begreb som pronation flittigt brugt blandt løbere, specialister, fysioterapeuter og så videre i forbindelse med løb og løbestil. Pronation er det latinske ord for den bevægelse, der foregår, fra du lander på hælen, til du afvikler ud over storetåen.