:

Hvad er en frontallapper?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er en frontallapper?
 2. Hvad er en Arachnoidal cyste?
 3. Hvilken del af hjernen er nervecellerne i næsen forbundet med?
 4. Hvilke områder i hjernen kontrollerer hvad?
 5. Hvad er Nakkelapperne?
 6. Hvad vil det sige at have Neglect?
 7. Hvad er en cyste i hovedet?
 8. Hvad er en vandcyste?
 9. Hvad er nervecellernes funktion?
 10. Hvor mange axoner har en nervecelle?
 11. Hvor sidder fornuften i hjernen?
 12. Hvad styrer hjernestammen?
 13. Hvilken funktion har hjernestammen?
 14. Hvorfor går jeg ind i ting?
 15. Hvis man får en blodprop i frontallappen hvad kan man så have udfordringer med?
 16. hva er myten om hjernen?
 17. hva skjer i hjernestammen?
 18. hva er hjernens funksjon?
 19. hva er hjernestammen og lillehjernen?

Hvad er en frontallapper?

Frontallappen. Forreste del af storhjernen (frontallappen, pandelappen) er vigtig for at styre tankevirksomhed, intellektuelle funktioner og følelser. En svulst eller skade her kan give personlighedsændringer, enten i form af svækket dømmekraft, nedsat selvkritik, eller ligegyldighed og svigtende motivation.

Hvad er en Arachnoidal cyste?

Arachnoideacyster (Figur 1 og Figur 2) er hyppige tilfældige fund på hjerneskanninger med en prævalens på 2% i befolkningen [1]. De betragtes som kongenitte strukturer, som udgår fra arachnoidea mater, den midterste hjernehinde, og indeholder cerebrospinalvæske.

Hvilken del af hjernen er nervecellerne i næsen forbundet med?

Nervecellerne i næsen er som de eneste sanseceller direkte forbundet med hjernebarken. Hjernebarken er det yderste lag af hjernen, og alle de andre sanser - syn, hørelse, smag og berøring - sender signaler, der først skal bearbejdes i hjernens nedre dele, før de sendes til barken.

Hvilke områder i hjernen kontrollerer hvad?

Lillehjernen styrer koordinering af bevægelser og kroppens balanceevne. Hjernens højre side styrer venstre side af kroppen, hvad angår bevægelse (motorik), følesans og syn og omvendt.

Hvad er Nakkelapperne?

Occipitallappen, eller nakkelappen, er den bagerste del af storhjernen. I dette område ligger blandt andet synsområderne, hvoraf det største kaldes primær visuel kortex eller V1.

Hvad vil det sige at have Neglect?

Neglekt betyder, at man har mindsket opmærksomhed mod sin egen krop eller rummet på den ene side, typisk venstre. Man inddeler det ofte i henholdsvis kropsneglekt og visuel neglekt (som har med synet at gøre). Begge typer forekommer ofte samtidig, og grader af neglekt er meget hyppig ved skader i højre hjernehalvdel.

Hvad er en cyste i hovedet?

Ofte har man ingen symptomer. Hos nogle med større cyster og/eller cyster beliggende tæt på særlige hjerneområder som hypofyse og synsnerver kan der være symptomer på nedsat hypofysefunktion og/eller nedsat/sløret syn. Hovedpine kan ses særligt ved store cyster, der fylder meget og presser på hjernen.

Hvad er en vandcyste?

Cyste er den latinske betegnelse for et væskefyldt hulrum. Cyster på eller i æggestokkene er altså væskefyldte processer. Cysterne udvikles oftest i de celler, der i forvejen findes i æggestokken. Cysten sidder inde i æggestokken.

Hvad er nervecellernes funktion?

Hjernen indeholder milliarder af nerveceller. Tilsammen styrer de tanker, følelser, adfærd og bevægelser, og behandler alle indtryk, som vi får udefra og fra kroppen selv. Dette er impulser som synsindtryk, lyd, smag, lugt og berøring.

Hvor mange axoner har en nervecelle?

Når dendritterne har modtaget nervesignalet sendes det videre gennem cellekroppen og ned ad axonet. Som vi ser på figuren, er der mange dendritter, mens der kun er et axon.

Hvor sidder fornuften i hjernen?

Følelser før fornuft Dele af hjernen bliver ved med at udvikle sig, indtil man er oppe i 20'erne. Det gælder først og fremmest det præfrontale cortex – det vil sige den forreste del af hjernens frontallap, det område der sidder lige bag panden. Til gengæld er det såkaldte limbiske system færdigt længe inden da.

Hvad styrer hjernestammen?

Hjernestammen styrer også en række livsnødvendige funktioner som hjerte, vejrtrækning og blodtryk. Hjernestammen er også vigtig i forbindelse med søvn. Lillehjernen (cerebellum) er placeret lige bag storhjernen lige under nakkelappen. Den er vigtig for, at syns- og høreindtryk koordineres med muskler og bevægelser.

Hvilken funktion har hjernestammen?

Hjernestammen forbinder storhjernen og lillehjernen med rygmarven. Hjernestammen forbinder hjernen med rygmarven. Igennem hjernestammen løber lange nervebaner, som sender impulser til musklerne i kroppen og sanseindtryk fra kroppen tilbage til hjernen.

Hvorfor går jeg ind i ting?

Øjet kigger, men hjernen ser. Vores hjerne tilpasser sig hurtigt nye omgivelser og ser kun de vigtigste informationer, selv om øjnene opdager det hele. Vi oplever ofte, at noget tiltrækker vores opmærksomhed på en særlig måde. Det kan enten være, fordi det er særlig grimt at kigge på, eller fordi det opleves som pænt.

Hvis man får en blodprop i frontallappen hvad kan man så have udfordringer med?

Den ramte får svært ved at tale, læse, skrive og/eller forstå En del mennesker får svært ved at udtrykke sig i tale og på skrift når de er blevet ramt af en hjerneskade. De kan desuden vanskeligheder med at læse og i nogle tilfælde ved at forstå hvad der bliver sagt.

hva er myten om hjernen?

 • Les mer om undersøkelse av hjernen og hjernesykdommer. Det er en myte at vi kun bruker en liten prosentdel, ofte angitt til ti prosent, av hjernen vår, og at vi har en stor og ubrukt hjernekapasitet. Vi bruker hele hjernen, noe som også viser seg gjennom det høye energiforbruket.

hva skjer i hjernestammen?

 • I hjernestammen finnes kjerner som kontrollerer flere livsviktige kroppsfunksjoner, blant annet bevissthet og respirasjon. Det er mange sykdommer som kan ramme hjernen. Noen av de vanligste er hjerneslag, demens og epilepsi.

hva er hjernens funksjon?

 • Kroppens nerver går hovedsakelig ut fra ryggmargen, men det er også tolv par nerver som går direkte ut fra hjernen ( hjernenervene ). Hos voksne mennesker veier hjernen om lag 1,3 til 1,5 kilo. Hjernens funksjon kan grovt deles inn i fire kategorier:

hva er hjernestammen og lillehjernen?

 • Storhjernen og lillehjernen er begge delt i to halvdeler som har en forbindelse mellom seg. Det ytterste laget av både storhjernen og lillehjernen ser grått ut, og kalles hjernebarken eller grå substans. Innenfor denne ligger hjernemargen, som ser hvit ut og kalles hvit substans. Hjernestammen er forbindelsen mellom hjernen og ryggmargen.