:

Hvad skete i 1930 erne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skete i 1930 erne?
 2. Hvad var moderne i 1930?
 3. Hvordan var det at være barn i 1930?
 4. Hvordan var samfundet i 1930?
 5. Hvordan påvirket børskrakket Danmark?
 6. Hvad skete der i 1927 i Danmark?
 7. Hvordan startede moden?
 8. Hvordan så man ud i 20 erne?
 9. Hvordan var skolen i 1930?
 10. Hvad legede man i 1800 tallet?
 11. Hvad gjorde politikerne for at vende den økonomiske krise i 1930 erne?
 12. Hvad sker der ved børskrak?
 13. Hvad er følgerne af Wall Street krakket?
 14. Hvad skete der 1 august 1981?
 15. Hvordan startede krisen i 30 erne?

Hvad skete i 1930 erne?

Begivenheder. Den økonomiske krise begyndte i 1929 og sluttede på forskellige tidspunkter i 1930'erne. Kanslergadeforliget indgåes den 30. januar 1933, hvilket blev det mest kendte politiske forlig i Thorvald Staunings regeringstid.

Hvad var moderne i 1930?

Hvordan var moden i 1930'erne? Moden i 30'erne var stærkt præget af børskrakket i Wall Street i 1929. Den økonomiske krise afstedkom tøj, der kunne bruges til flere anledninger, og en mere feminin stil. Skørtelængden faldt til foden, silhuetten blev blødere, og tøjet skulle igen understrege kvindens timeglasfigur.

Hvordan var det at være barn i 1930?

Mange blev ung pige i huset eller karl på en gård. De kunne også komme i lære eller få arbejde på en fabrik. Når børnene blev voksne, kunne de også tale med om penge, po- litik, teknik og film og ferier. Men spørgsmålet er, hvad børnene i 1930'erne talte om, mens de var børn.

Hvordan var samfundet i 1930?

Fra USA bølgede jazzen, massekulturen og Fords firkantede A-modeller ind over det europæiske kontinent i 20'erne. Det samme gjorde den verdensomspændende økonomiske krise, der fik eftertiden til at døbe 30'erne som depressionens årti.

Hvordan påvirket børskrakket Danmark?

Baggrunden for forliget var den økonomiske verdenskrise, der var forårsaget af børskrakket i New York i 1929. I Danmark havde der været økonomiske problemer på landet siden 1920'erne, men i faldt kornpriserne drastisk. Dette forringede landmændenes vilkår markant og skabte stor utilfredshed og uro.

Hvad skete der i 1927 i Danmark?

I 1927 var tankstationer stadig sjældne – landets første var åbnet nord for København i 1923. Langt de fleste benzinstandere stod på fortovet ud for den butik, som ejede standeren. Alle typer erhverv kunne opstille benzinstandere, og der er eksempler på alt fra købmænd over malermestre til ølhandlere.

Hvordan startede moden?

Hvordan opstod mode? Ifølge den psykoanalytiske modeteoretiker John C. Flügel i bogen ”The Psychology of Clothes” (se kilder) skyldes modens opståen menneskets behov for at dekorere sig. Ifølge Flügel er seksualiteten den vigtigste grund til, at mennesker dekorerer sig.

Hvordan så man ud i 20 erne?

Moden i 1920'erne 1920'ernes kvindemoder er fremfor alt kendt for de korte kjoler. Tidens ideal var "drengepigen" - la garconne - som havde både kort hår og kort skørt. Damernes sportstøj fik også den nye længde, og selskabskjolerne lige .

Hvordan var skolen i 1930?

Der blev også indført skolemad i storbyerne, fordi man vidste, at mange børn fik for lidt og forkert mad derhjemme. De var simpelthen underernærede. I 1930 legede eleverne også i skolegården, men de skulle stille op på række, inden de skulle ind til time. Det gør danske skolebørn ikke længere.

Hvad legede man i 1800 tallet?

På landet var det almindeligt for både børn og voksne at lege, når der var fest. Det kunne være til høstfest, familiefester, bryllupper, barnedåb osv. Børn og voksne legede sammen, og det var tit lege, hvor man skulle bruge kroppen, eksempelvis gemme- og tagfatlege. Leg foregik for det meste udendørs.

Hvad gjorde politikerne for at vende den økonomiske krise i 1930 erne?

Det største forlig, der blev indgået, var uden tvivl Kanslergadeforliget i 1933. Baggrunden for forliget var den økonomiske verdenskrise, der havde nået Danmark i 1931, og den høje arbejdsløshed på over 30 %, der herskede i de første år af 1930'erne.

Hvad sker der ved børskrak?

Børskrak er en betegnelse som bruges, når børsen falder usædvanligt meget, som regel på grund af få kunder så sælgeren må sænke priserne for at få køberne interesserede og dermed få omsat varen. Børskrak kan føre til finansielle kriser.

Hvad er følgerne af Wall Street krakket?

Forbruget faldt, der kunne sælges færre varer, og virksomhederne gik i gang med fyringsrunder, hvis de ikke direkte gik konkurs, og den stigende arbejdsløshed førte til yderlige nedgang i forbruget. Børskrakket blev til en økonomisk krise.

Hvad skete der 1 august 1981?

1. august – Tv-kanalen MTV starter i USA.

Hvordan startede krisen i 30 erne?

Efter Wall Street-krakket i 1929 blev de amerikanske banker tvunget til at tilbagekalde mange af deres lån, herunder de lån de havde givet til Tyskland for at landet kunne betale de krigsskadeserstatninger de var blevet påtvunget efter 1. verdenskrig. Dette hjalp til at arbejdsløsheden ramte .