:

Hvilken Transformer til LED?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken Transformer til LED?
 2. Hvordan skifter man pære i halogenspot?
 3. Er halogenpærer forbudt?
 4. Hvorfor må man ikke røre en halogenpære?
 5. Kan halogen transformer bruges til LED?
 6. Kan man sætte LED pærer i alle lamper?
 7. Er der forskel på halogenpærer?
 8. Hvordan skifter man en LED pære?
 9. Er halogen farlig?
 10. Kan alle lamper bruge LED pære?
 11. Hvad svarer 3w LED til?

Hvilken Transformer til LED?

12V halogen lamper findes i mange danske hjem. Det kan fx være de klassiske LED spots som loftspots, underskabe og på badeværelset. For at disse 12V pærer skal kunne køre på det danske elnet, skal man bruge en halogen transformer - en adapter, der kan omforme/fordele strømmen fra det danske 230 V elnet til 12V pærerne.

Hvordan skifter man pære i halogenspot?

Pæren skiftes ved forsigtigt at vippe glas afskærmningen ned og ud af spottet. Glasset ligger i en lille metal ring som selvfølgelig skal med ned for at få afskærmningen af. Prøv og se om du kan få metal ringen forsigtigt vippet ned med en negl, eller alternativt et stykke hård plast (f.

Er halogenpærer forbudt?

Nu kommer turen til halogenpærerne. Fra 1. september træder et EU-forbud i kraft. Forbuddet gælder fremstilling og import – man vil fortsat kunne købe 'restoplaget'.

Hvorfor må man ikke røre en halogenpære?

Husk at man ikke må røre med fingrene direkte på den nye halogenpæres glaskolbe, da det fedt man afsætter på pæren, vil være med til at sænke levetiden på den (pga. overophedning). Alternativt skal der skiftes til en LED pære i stedet for.

Kan halogen transformer bruges til LED?

De fleste halogentransformere er ikke egnede til LED pærer, fordi transformerens mindste watt/belastning er for høj til LED pærerne. For at dæmpe 12 Volt LED belysning skal både pæren og LED driver/transformeren være dæmpbare. Anvendelsesområdet for 12 Volt LED belysning er meget forskelligt.

Kan man sætte LED pærer i alle lamper?

Nogle kan erstatte de traditionelle lyskilder og har sokler, som passer i de lamper, du har - det kaldes Retrofit-pærer. Andre LED-pærer kræver en anden form for elektronisk tilslutning, end vi er vant til. Og så er der de lamper, hvor lyspæren er indbygget. Så når LED-pæren ikke lyser mere, skal hele lampen udskiftes.

Er der forskel på halogenpærer?

Lavt strømforbrug; - LED-pærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener. Lang levetid - LED pærer har en levetid fra 15000 timer til 40000 timer. En halogenpære har en levetid på omkring 1000 timer. Miljøvenlig;-LED pærer er fri for kvivksølv.

Hvordan skifter man en LED pære?

Sådan Udskifter man LED-pærer

 1. Vær sikker på, at kontakten, som er forbundet med lyset, er slukket, så du ikke får unødvendig stød. ...
 2. Hvis der er tale om fx et indbygningsspot, kræver det oftest, at du skruer den plade eller skærm af, der dækker for pæren og derefter skruer/klikker pæren ud.

Er halogen farlig?

Halogen- og sparepærer udsender også en betydelig mængde UV-lys, som kan være skadelige for bl. a. dine møbler, malerier og andre materialer i hjemmet.

Kan alle lamper bruge LED pære?

Nogle kan erstatte de traditionelle lyskilder og har sokler, som passer i de lamper, du har - det kaldes Retrofit-pærer. Andre LED-pærer kræver en anden form for elektronisk tilslutning, end vi er vant til. Og så er der de lamper, hvor lyspæren er indbygget. Så når LED-pæren ikke lyser mere, skal hele lampen udskiftes.

Hvad svarer 3w LED til?

Omregningstabel LED lys

Almindelig pæreSpare pæreLED pære
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt
25 Watt7 Watt3,5 Watt