:

Hvem overlevede Titanic?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem overlevede Titanic?
  2. Kan man komme ned og se Titanic?
  3. Hvorfor sejlede Titanic ind i et isbjerg?
  4. Hvor mange blev reddet op af vandet ved Titanic?
  5. Hvor mange redningsbåde var ombord på Titanic?
  6. Hvordan ser Titanic ud i dag?
  7. Hvor ligger Titanic kort?
  8. Er filmen Titanic baseret på virkelige hændelser?
  9. Hvor mange mennesker var på Titanic?

Hvem overlevede Titanic?

Den sidste af Titanics overlevende, Millvina Dean, som var to måneder gammel ved forliset, døde i 2009 i en alder af 97 år. Den eneste danske overlevende var Carla Christine Nielsine Andersen-Jensen.

Kan man komme ned og se Titanic?

Dér – på havets bund – har skibet ligget siden 1912, men nu bliver det muligt for et helt særligt turistsegment at komme ned og se skibet. Turen er arrangeret af det engelske firma Blue Marble Private, og en billet koster 86.500 pund – ca. 741.000 kr.

Hvorfor sejlede Titanic ind i et isbjerg?

En af årsagerne til, at Titanic overhovedet ramte isbjerget var, som beskrevet i artiklen ”Derfor gik det så galt” på DR.dk (se kilder), at der ikke var nogen kikkerter i skibets udkigspost.

Hvor mange blev reddet op af vandet ved Titanic?

Der døde omkring 1500, da Titanic sank, mens 705 overlevede. Nogle af de overlevende ses her på et sepia fotografi i en redningsbåd.

Hvor mange redningsbåde var ombord på Titanic?

Den mest åbenlyse årsag til de mange omkomne var ifølge Jeppe Nybyes artikel ”Titanic – tragedien vi aldrig glemmer” (se kilder) dog, at Titanics 20 redningsbåde kun havde kapacitet til i alt 1.178 mennesker, hvilket var omkring halvdelen af skibets 2.224 ombordværende.

Hvordan ser Titanic ud i dag?

For første gang i 14 år har videnskabsfolk været nede på havbunden for at se til vraget af skibet Titanic, der ligger på 3800 meters dybde i Atlanterhavet.

Hvor ligger Titanic kort?

200 sømil sydøst for Newfoundlands kyst (Canada) på Titanics rejse fra Southampton (England) til New York (USA). En af årsagerne til, at Titanic overhovedet ramte isbjerget var, som beskrevet i artiklen ”Derfor gik det så galt” på DR.dk (se kilder), at der ikke var nogen kikkerter i skibets udkigspost.

Er filmen Titanic baseret på virkelige hændelser?

Baseret på virkelig hændelse. Titanic-filmen er baseret på den rigtige historie om skibets jomfrurejse i 1912, der endte helt fatalt, og som gik over i historien som en af de største skibskatastrofer. Det rigtige skib Titanic var datidens største dampdrevne skib, og man sagde, at det ikke kunne synke. Men det kunne det ...

Hvor mange mennesker var på Titanic?

april 1912 - sank Titanic. 1.512 mennesker omkom. 706 overlevede.