:

Kan man bruge solcreme i ansigtet?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man bruge solcreme i ansigtet?
 2. Hvilken solcreme til skiferie?
 3. Hvordan beskytter solcreme huden?
 4. Kan man blive solbrændt på skiferie?
 5. Hvad skal man have på når man står på ski?
 6. Hvorfor skal man forsøge at undgå for meget UV stråling?
 7. Kan man få sol med faktor 50?
 8. Er der solfaktor i Ole Henriksen produkter?

Kan man bruge solcreme i ansigtet?

Huden i ansigtet er langt mere sensitiv end huden på kroppen, og derfor giver det oftest bedst mening at bruge solcremer ʻdesignet' specifikt til ansigtet. Især hvis du døjer med uren hud.

Hvilken solcreme til skiferie?

Normalt ville en standard anbefaling hedde, at man i Danmark skal bruge faktor 15 og opefter og i Syden, i bjergene og på havet skal bruge faktor 30 og opefter. Dette skyldes, at man på ski ofte kommer op i flere kilometers højde, hvormed solens stråler altså bliver kraftigere og strålingen farligere.

Hvordan beskytter solcreme huden?

Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Kan man blive solbrændt på skiferie?

Når solens stråler reflekteres fra sneen, så kommer den pludselig nedefra, og der-med kan man blive forbrændt under for eksempel hagen eller bag ørerne, hvor de færreste tænker på at smøre sig ind i solcreme.

Hvad skal man have på når man står på ski?

Huskelisten til skituren - det mest nødvendige

 • - Skiundertøj.
 • - Skistrømper.
 • - Mellemlagstrøjer.
 • - Skibukser.
 • - Skijakke.
 • - Skihandsker.
 • - Halsedisse.
 • - Skibriller.

Hvorfor skal man forsøge at undgå for meget UV stråling?

Solens og solariets ultraviolette stråling kan give kræft. Det gælder især kræft i huden, men også kræft på læberne og i øjnene kan skyldes stråling fra sol og solarium.

Kan man få sol med faktor 50?

SPF eller solfaktor 50 kan bruges af dig, der har meget lys hud, og på de tidspunkter af dagen hvor solen er stærk og UV-indekset på 7 eller derover. Kræftens Bekæmpelse anbefaler ikke nødvendigvis solbeskyttelse med SPF 50, da det høje tal kan snyde og dig til at tro, at du er særligt beskyttet mod solens stråler.

Er der solfaktor i Ole Henriksen produkter?

OLE HENRIKSEN TRUTH En dagcreme med spf som indeholder solfaktor 15, så der er en mild moderat beskyttelse for solen. Kan bruges til alle hudtyper, de fleste der har testet den synes ikke den fedter, men enkelte påpeger at cremen er en lille smule fedtet.