:

Hvad er ikke godt for tænderne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er ikke godt for tænderne?
 2. Hvad styrker tænderne?
 3. Hvad er godt at spise for at få hvide tænder?
 4. Hvad kan man gøre ved syreskader på tænderne?
 5. Er det bedre for tænderne at drikke med sugerør?
 6. Er cola Zero bedre for tænderne?
 7. Hvad kan man gøre for at styrke tænderne?
 8. Hvilke vitaminer er gode for tænderne?
 9. Hvordan kan man få hvide tænder?
 10. Hvordan får man flotte hvide tænder?
 11. Hvad er Fluorlak?
 12. Er syreskader farligt?
 13. Er iste godt for tænderne?
 14. Er saftevand skadeligt for tænderne?
 15. Er sukkerfri sodavand bedre for tænderne?

Hvad er ikke godt for tænderne?

Mad- og drikkevarer spiller en stor rolle for din mundhygiejne. Sukkerholdigt, klistret mad og drikke kan skade dine tænder. Sukkerholdige føde- og drikkevarer er medvirkende til syredannelse og nedbrydning af tænderne. Det er denne syre, der ætser emaljen væk, så kroppens hårdeste væv nedbrydes i sidste ende.

Hvad styrker tænderne?

Mejeriprodukter, herunder mælk, yoghurt og ost, er gode kilder til calcium. Andre kilder er calciumberiget sojamælk og appelsinjuice, sardiner, sojabønner, tørrede figner, bok choy, broccoli og majroer.

Hvad er godt at spise for at få hvide tænder?

Der findes mange naturlige fødevarer der kan bidrage til at gøre dine tænder hvidere, og som er med til at mindske dannelsen af plak.

 • 5 fødevarer der er gode for dine tænder. 1 – Gulerødder. 2 – Æbler. 3 – Spinat. 4 – Jordbær. ...
 • Undgå misfarvninger med naturlig blegning. Kokosolie. MSM. Aktivt kul. Husk lige tandbørsten.
31. okt. 2017

Hvad kan man gøre ved syreskader på tænderne?

Syreskader opstår, når dine tænder ofte udsættes for noget syreholdigt, fx sodavand, energidrikke, sur frugt eller frugtsaft, surt slik eller mavesyre (fra sure opstød eller opkast). Syreskader opstår, når syren meget ofte og over en længere periode kommer i kontakt med tænderne.

Er det bedre for tænderne at drikke med sugerør?

En god idé er at bruge et sugerør, når du drikker, fordi du dermed undgår at væsken rammer dine tænder og skader emaljen.

Er cola Zero bedre for tænderne?

Kunstige sødemidler. Sødemidler giver ingen huller i dine tænder, fordi de ikke nedbrydes til syre i munden, som det almindelige sukker gør. Alligevel er sådan noget som cola light skidt for tænderne, idet den lave pH-værdi ødelægger emaljen og afkalker dine tænder og knogler.

Hvad kan man gøre for at styrke tænderne?

25 gode råd til sunde tænder

 1. Det er en god idé at få regelmæssigt tandeftersyn.
 2. Tandpasta med fluor holder bakterier bedre væk.
 3. Vær grundig med din tandbørstning, så du får alle tænderne med. ...
 4. Fluoren i tandpastaen virker bedst, hvis du beholder skummet i munden – spyt ud, men lad være med at skylle!

Hvilke vitaminer er gode for tænderne?

Studier har vist, at en kost rig på D-vitamin, fosfor, silica og magnesium danner et solidt grundlag for sekundær dentin. I dag ved man også, at D3-vitamin og K2-vitamin er komplette synergister og er mere vigtig for opbygning af knogler, end calcium. Fytinsyre findes særligt i korn, bønner, nødder og kerner.

Hvordan kan man få hvide tænder?

Pas på tænderne: En god mundhygiejne er alfa og omega for sunde, pæne og rene tænder. Vær omhyggelig med tandbørsten, tandpasta (med flour) og tandtråden, så du ud over Karius og Baktus også får rengjort emaljen for de misfarvende stoffer.

Hvordan får man flotte hvide tænder?

Vejen til et smukkere smil – hvide tænder Sørg for at holde en god mundhygiejne. Vi anbefaler, at du børster dine tænder to gange om dagen i 2 minutter. Husk også tandtråden eller interdentalbørsten.

Hvad er Fluorlak?

Fluorlak er en effektiv mulighed for håndtering af kronisk tandfølsomhed. Hvis dine tænder er sunde, men har tendens til at være overfølsomme over for temperaturændringer (som når du spiser) eller bare trække vejret ind gennem munden, så kan du anmode om en lak behandling.

Er syreskader farligt?

Det er vigtigt at huske, at selvom tænderne børstes grundigt hver dag, kan daglig påvirkning fra mad og drikke give syreskader på tandemaljen. Hvis tandemaljen er ætset væk, kan den ikke gendannes, og man står tilbage med et ødelagt tandsæt.

Er iste godt for tænderne?

Juice, sodavand og iste kan på grund af deres høje syreindhold skade dine tænder, og det gør ingen forskel, om du vælger light-produkter. Værst er cola, som både indeholder karamel, der farver, og fosforsyre, som ætser. Brug et sugerør. Det forhindrer nemlig væsken i at boble rundt i munden og ramme samtlige tænder.

Er saftevand skadeligt for tænderne?

Søde drikke, slik og syrlige frugter indeholder syre, der angriber tandemaljen. Det kan give syreskader. Sukker lyder måske ikke surt, men faktisk er pH-værdien i noget slik og søde drikke så lav, at det ætser tænderne. Syren opløser kalken i tandemaljen og ødelægger derved tændernes beskyttelse.

Er sukkerfri sodavand bedre for tænderne?

Selvom cola light er bedre end almindelig cola, fordi der ikke er kulhydrater i, og dermed ikke giver huller i tænderne er syren i cola light nøjagtigt lige så slem som i almindelig cola og sodavand. Hvis du drikker det ofte, ætser det tænderne, så emaljen bliver nedbrudt, og det kan give slemme syreskader.