:

Hvad er forskellen mellem AC og DC?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen mellem AC og DC?
 2. Hvilke apparater bruger jævnstrøm?
 3. Hvad er et DC stik?
 4. Hvad er et DC kabel?
 5. Hvornår bruger man jævnstrøm?
 6. Er der vekselstrøm eller jævnstrøm i stikkontakten?
 7. Hvordan bruger jeg en spændingstester?
 8. Hvad står DC for?
 9. Hvad er en DC port?
 10. Hvad betyder Ledningsfarverne?

Hvad er forskellen mellem AC og DC?

AC (vekselstrøm) og DC (jævnstrøm) definerer de måder, hvorpå energi overføres til en bil fra et opladningspunkt. AC er elektricitet, der typisk leveres af forsyningsselskaber til boliger og virksomheder. DC er en type elektricitet, der typisk leveres af batterier.

Hvilke apparater bruger jævnstrøm?

Batterier kræver jævnstrøm eks. en mobiltelefon eller en bærbar PC, kun oplades med jævnstrøm. El-biler hører også ind under denne kategori.

Hvad er et DC stik?

DC stik anvendes ofte til lav volts strømforsyninger, alarm installationer, video overvågning.

Hvad er et DC kabel?

DC står for direct current, hvilket betyder jævnstrøm. Batterier afgiver jævnstrøm, hvilket man kan se ved, at de har en + og – pol. Det betyder at strømmen altid løber fra + til –. Mange elektriske apparater, fx computer og telefoner skal have strøm fra en jævnstrømskilde.

Hvornår bruger man jævnstrøm?

Batterier er jævnspændingskilder og kan derfor kun levere en jævnstrøm. Det meste elektronik kører på jævnspænding, og har man ikke et batteri til rådighed, ensretter og udglatter man vekselspændingen til en brugbar jævnspænding. Fordelen ved jævnstrøm er, at man kan oplade batterier (akkumulatorer) og gemme den.

Er der vekselstrøm eller jævnstrøm i stikkontakten?

Den elektricitet, der er i et batteri, kaldes for jævnstrøm. Her bevæger elektronerne sig i samme retning - altså samme vej hele tiden. Den strøm, der er i stikkontakten, kaldes for vekselstrøm, og her veksler elektroner mellem at løbe den ene og den anden vej.

Hvordan bruger jeg en spændingstester?

Den topolede eltester, spændingstester og gennemgangstester detekterer tilstedeværelsen af spænding på fire forskellige måder....De fire detekteringsmetoder er:

 1. Hørbart signal ved detektering af spænding eller gennemgang.
 2. LED-lys, der viser spændingsniveauet.
 3. Digitalt display.
 4. Vibrationsfunktion.

Hvad står DC for?

Washington District of Columbia (også kendt som Washington, D.C., eller blot Washington) er USA's forbundshovedstad, der ligger indeklemt mellem de to stater Maryland og Virginia.

Hvad er en DC port?

På sekundærsiden (ofte benævnt output) leverer strømforsyningen jævnstrøm (kaldet DC - direct current) til den enhed, der tilsluttes via strømforsyningens særlige stik, jf. afsnittet "Se på den gamle strømforsyning" nedenfor.

Hvad betyder Ledningsfarverne?

Nullederen kan være blå. I ældre installationer kan den have andre farver (typisk sort). Jordlederen er i nyere installationer stribet grøn og gul, men kan i ældre installationer være andre farver (typisk rød). Vær opmærksom på, at ledere med farvekombinationen grøn/gul kun må an- vendes som jordledere.