:

Hvad betyder ar 15?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder ar 15?
 2. Hvad er forskellen på en riffel og et gevær?
 3. Hvordan er en riffel opbygget?
 4. Kan man eje en AR 15 i Danmark?
 5. Hvornår blev M16 lavet?
 6. Er halvautomatiske rifler lovlige?
 7. Hvornår må man eje en riffel?
 8. Hvad må skydes med riffel?
 9. Hvor får man fornyet sit våbenpas?
 10. Hvem opfandt M16?
 11. Er det tilladt at anvende en halvautomatisk jagtriffel til jagt hvis den kan indeholde 3 patroner?

Hvad betyder ar 15?

En AR-15 riffel er en let halvautomatisk riffel baseret på ArmaLite AR-15-design. ArmaLite solgte patentet og varemærkerne til Colt's Manufacturing Company i 1959. Efter Colts patenter udløb i 1977 bevarede Colt varemærket og er den eksklusive ejer af betegnelsen "AR-15".

Hvad er forskellen på en riffel og et gevær?

En riffel er et gevær med riffelgang i løbet, dvs. løbet er indvendigt forsynet med langsgående riller med svag skruning. Riffelgangens formål er at give projektilet rotation, hvilket giver større træfsikkerhed.

Hvordan er en riffel opbygget?

Når man skubber/lukker ladegrebet frem og nedad, spænder man slagfjederen. Slagstiften rammer fænghætten, som eksploderer. Dette medfører, at krudtet brænder og laver et tryk i kammeret/hylstret, som sender projektilet afsted med ca. 330 meter i sekundet på en cal. .22 riffel.

Kan man eje en AR 15 i Danmark?

Re: AR 15 rifler til IPSC i Danmark? AR-15 rifler i . 223 er jo ikke blevet forbudte ved lov/bekendtgørelse. Det er en praksisændring hos Politiet, at man nu ikke vil udstede tilladelser til .

Hvornår blev M16 lavet?

M16
KrigeVietnamkrigen, Golfkrigen, Irakkrigen, andre
Produktionshistorie
Produktionsperiode1960-
Antal produceretOver 8 millioner

Er halvautomatiske rifler lovlige?

-“Haglgeværer og halvautomatiske rifler, der er konstrueret til at kunne indeholde mere end 2 patroner, må dog anvendes, hvis de er forsynet med en permanent anordning, der sikrer, at de højst kan indeholde 2 patroner.”

Hvornår må man eje en riffel?

Våbentilladelse til jagtriffel og salonriffel Du kun være i besiddelse af riflede våben, hvis du har gyldigt jagttegn. Politiet udsteder kun våbentilladelse til at erhverve, besidde, bære og anvende riflede jagtvåben til personer, som ikke er belastende kendt i Kriminalregisteret.

Hvad må skydes med riffel?

Med almindelig salonriffel må man jage: Husmår, ilder, mink, vildkanin, agerhøne, blishøne, ænder, vadefugle, sølvmåge, sildemåge, svartbag, fiskehejre og skarv. Kravet er, at anslagsenergien ved mundingen (E0) er mindst 150 J og diameteren på projektilet skal være mindst 5,5 mm.

Hvor får man fornyet sit våbenpas?

Når du søger på politi.dk, får du et våbenpas som gælder i hele Europa (europæisk våbenpas).

Hvem opfandt M16?

Oprindeligt designet af Eugene Stoner, ansat hos ArmaLite. M16 er det amerikanske militærs betegnelse for den riffelfamilie, der er afledt fra ArmaLite AR-15 designet, og yderligere udviklet af Colt's Manufacturing Company.

Er det tilladt at anvende en halvautomatisk jagtriffel til jagt hvis den kan indeholde 3 patroner?

Halvautomatiske rifler må dog højst kunne indeholde 2 patroner. Stk. 2. Haglgeværer og halvautomatiske rifler, der er konstrueret til at kunne indeholde mere end 2 patroner, må dog anvendes, hvis de forsynes med en permanent anordning, der sikrer, at de højst kan indeholde 2 patroner.