:

Hvor er Levis produceret?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er Levis produceret?
  2. Hvor mange stater er der i USA 2022?
  3. Hvornår blev Levis grundlagt?
  4. Hvem har opfundet jeans?
  5. Hvorfor startede uafhængighedskrigen?
  6. Hvem opfandt Levis?
  7. Hvor mange butikker har Levis?
  8. Hvilket land kommer ordet jeans fra?

Hvor er Levis produceret?

Har produktion på 39 fabrikker i USA og 34 i udlandet. I 1990 flyttede den sin fabrik i San Antonio, Texas til Costa Rica, hvor arbejderne kun fik 2,50 kr i timen. Endvidere findes der fabrikker i Guatemala, der sælger til Levi's.

Hvor mange stater er der i USA 2022?

Der er i alt 50 stater i USA, der hver især har en hovedstad. USA's hovedstad er Washington, D.C.

Hvornår blev Levis grundlagt?

1853, San Francisco, Californien, USALevi Strauss & Co. / Grundlagt

Hvem har opfundet jeans?

Jacob W. DavisLevi Strauss Cowboybukser/Opfindere

Hvorfor startede uafhængighedskrigen?

I 1760'erne begyndte lederne i kolonierne at protestere mod forskellige engelske forsøg på at hæve skatterne. Englænderne var ikke imødekommende overfor kolonisternes sag og efterhånden udviklede konflikten sig til et væbnet oprør, der kom til at handle om et mere principielt spørgsmål om retten til selvbestemmelse.

Hvem opfandt Levis?

Levi StraussLevi Strauss & Co. / Stifter er en amerikansk tøjproducent grundlagt i 1853 i San Francisco, USA af Levi Strauss, og som er verdenskendte for deres jeansmærke Levi's. Levi Strauss & Co. er skaberne af cowboybuksen, som de opfandt i starten af 1870'erne i samarbejde med skrædderen Jacob W. Davis.

Hvor mange butikker har Levis?

Levis har over 500 butikker på verdensplan og de mange produkter forhandles i mere end 100 forskellige lande i verden. Udover Levis brandet, hører også de populære mærker Dockers og Denizen til Levi Strauss & Co.

Hvilket land kommer ordet jeans fra?

Jeans eller denim stammer fra den franske by Nîmes, hvor udenlandske købmænd i begyndelsen af 1800-tallet opdagede et stof med imponerende egenskaber. Det slidstærke stof blev kaldt serge de Nimes (silke fra Nimes), men i årenes løb er navnet blevet forkortet til det, vi i dag kalder denim.