:

Hvilken træsort har størst brændværdi?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken træsort har størst brændværdi?
 2. Kan brænde blive for gammelt?
 3. Hvorfor flækker man brænde?
 4. Er kastanjetræ godt brænde?
 5. Hvor længe kan brænde ligge?
 6. Hvor længe skal lufttørret brænde ligge?
 7. Hvor store stykker brænde?
 8. Hvad er standard æbletræer?
 9. Hvor kan du høste æbler fra æbletræ?
 10. Hvad er Heister æbletræer?
 11. Hvilke æbletræer der passer til haver?

Hvilken træsort har størst brændværdi?

Brændværdier

TræartKg træ (uden vand) pr. m3
AvnBøg640
Bøg580
Ask / Eg570
Elm565

Kan brænde blive for gammelt?

Morsom kommentar fra sælger – for ja, det er helt naturligt at brænde, af enhver slags, får svamp og begynder at rådne, når det er fugtigt. Men tørt træ og brænde – det rådner altså ikke. Når man køber ovntørret brænde må man som køber forvente at brændet er klar til at komme i brændeovnen uden yderligere tørring.

Hvorfor flækker man brænde?

Flækker du træet i god tid, tørrer det hurtigere under oplagring og giver derfor den bedste fyring.

Er kastanjetræ godt brænde?

Kastanjetræ er ikke særligt værdifuldt og bruges stort set kun til brænde. Veddet er tidligere blevet brugt til mange forskellige ting. Heraf kan nævnes køkkenborde, der kunne hvidskures, bygningstømmer, billedskærer-arbejder, møbler, vogne, kasser og meget andet.

Hvor længe kan brænde ligge?

Fyrretræ tørrer langt hurtigere end løvtræ. Du skal derfor kun have fyrretræet liggende i et halvt år henover sommeren, før du kan bruge det, og der er tale om decideret tørt brænde. Massivt løvtræ som eg, bøg og ask skal derimod ligge i halvandet år, før du kan bruge det til at fyre med og det altså er tørt nok.

Hvor længe skal lufttørret brænde ligge?

Vi anbefaler dog altid, at du lader brændet stå og tørre i 1-3 måneder, afhængig af vejrforholdene, for at opnå den optimale fugtighedsprocent. Lægger du træet indendørs ved brændeovnen, er det typisk tilpas tørt efter nogle få dage. Med andre ord: Næsten klar til brug.

Hvor store stykker brænde?

Nu skal der kløves brænde Nu skal der saves træ i 30-40 centimeter lange stykker eller hvad der lige passer i din brændeovn. Herefter skal træet flækkes på langs i mindre stykker. Flækker du træet i god tid, tørrer det hurtigere under oplagring og giver derfor den bedste fyring. Men pas på.

Hvad er standard æbletræer?

 • Standard æbletræer er middelstore æbletræer, der passer godt i de fleste haver. Der findes mange sorter indenfor standard-træer. De fleste standardæbletræer fra Plantecenter Fyn er podet på grundstammen MM106. Søjleæbletræer er smallere end standard-æbletræer, og derfor velegnede, hvor man ønsker et træ der ikke fylder så meget i bredden.

Hvor kan du høste æbler fra æbletræ?

 • Æblemost, fynsk æblekage, kandiserede æbler og meget mere kan du give dig i kast med, når du har høstet frugterne fra dit æbletræ. Der er mange gode opskrifter, både til det salte og det søde køkken, og til varme og kolde retter. Prøv dig frem og find dine foretrukne æbleretter.

Hvad er Heister æbletræer?

 • Heister Æbletræer er store Æbletræer, du let kan forme, så kronen starter i præcis den højde du ønsker. Du kan få Æbletræer som Heister i mange af de populære og velansete æblesorter. Vildstamme Æbletræer er Æbletræer, der er podet på stammer med kraftig vækst.

Hvilke æbletræer der passer til haver?

 • Der findes æbletræer, der passer til alle slags haver. Nogle er lave og fylder ikke mere end de fint kan stå i en ganske lille have. Andre har en god mellemstørrelse og passer perfekt i middelstore parcelhushaver eller villahaver. Har du rigtig god plads, kan du også sætte de helt store typer af Æbletræer med flotte, brede kroner.