:

Hvem er vanerne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem er vanerne?
 2. Hvad er aser og jætter?
 3. Hvad hedder boligen i nordisk mytologi der huser Odin og Thor?
 4. Hvad hedder alle de nordiske guder?
 5. Hvilke guder er vaner?
 6. Hvem bor i Asgaard?
 7. Hvordan opstod jætter?
 8. Hvad betyder jætte?
 9. Hvad hedder Thors kone?
 10. Hvad hedder Thors hjem?
 11. Hvad er Sif?
 12. Hvor mange asatroende er der i Danmark?
 13. Hvad er forskellen på aser og vaner?
 14. Hvad hed guden Frejs elskede i nordisk mytologi?
 15. Hvem har lavet Mjølner?
 16. Hvad indeholder æbler?
 17. Kan æbler plukkes selv?
 18. Kan æbler hjælpe dig med vægttab?
 19. Er æbler supersunde?

Hvem er vanerne?

Vanerne (norrønt: vanr, vanir) var navnet på den ene gudeslægt i nordisk mytologi. De associeres i reglen til frugtbarhed, kærlighed og rigdom, men knyttes også til andre funktioner som døden.

Hvad er aser og jætter?

Aserne repræsenterede i stedet menneskets samfund og kulturen, der var involveret i en endeløs kamp mod naturen. Jætterne repræsenterede altså på deres side den utæmmede natur, hvilket betød, at aserne i mange tilfælde også behøvede jætternes hjælp.

Hvad hedder boligen i nordisk mytologi der huser Odin og Thor?

Asgård er de nordiske guders hjem. Det er verdens midte. Den mest kendte bygning i Asgård er Valhal. Det er Odins bolig og samlingssted for alle de døde krigere.

Hvad hedder alle de nordiske guder?

Aser

BorrJætter
OdinVe
Nanna Nepsdatter

Hvilke guder er vaner?

Vaner, vanir, gruppe af frugtbarhedsguder, bestående af Njord og dennes søn Frej og datter Freja. Ofte kaldes alle guder tilsammen aserne.

Hvem bor i Asgaard?

I nordisk mytologi er Asgård (Godheim) den verden hvor guderne (både aser og vaner) bor. Udenom Asgård ligger Midgård og Udgård (Jotunheim).

Hvordan opstod jætter?

Jætterne repræsenterede en selvstændig æt, der ifølge den mest udførlige beretning om verdens skabelse i Gylfaginning opstod uafhængigt af asernes æt. De var ikke udelukkende destruktive kaosvæsner, men levede i et velordnet samfund.

Hvad betyder jætte?

Ordet jætte kommer af glda. iatun, afledt af æde, opr. 'grovæder'. I eventyrsagaerne er jætter uhyggelige og med et afskyeligt udseende: De har undertiden flere hoveder eller ét hoved med en lang plump næse og med læber, der hænger ned på brystet.

Hvad hedder Thors kone?

I mytologien siges Thor at være søn af Odin og selve jorden. Han er gift med Sif og har sønnerne Magne og Mode, samt datteren Thrud.

Hvad hedder Thors hjem?

I nordisk mytologi er Bilskirner tordenguden Thors bolig. Det ligger i egnen Trudvang og har 540 rum. Boligen er faktisk den største i Asgård – endda større end Valhal, den har bare ikke en gildesal i midten som Valhal har. Thor bor her sammen med sin kone Sif, sin datter Trud og sin søn Modi.

Hvad er Sif?

I nordisk mytologi er Sif gudinde af aseslægten og gift med Thor. Hun har børnene Modi, Ull og Trud. Dog er Thor ikke far til Ull.

Hvor mange asatroende er der i Danmark?

Der er et par tusinde asatroende i Danmark, organiseret i 35 grupper. Den eneste gruppe, der er godkendt af Kirkeministeriet som trossamfund, er Forn Sidr med 600 medlemmer.

Hvad er forskellen på aser og vaner?

Vaner, vanir, gruppe af frugtbarhedsguder, bestående af Njord og dennes søn Frej og datter Freja. Ofte kaldes alle guder tilsammen aserne.

Hvad hed guden Frejs elskede i nordisk mytologi?

Freja er den vigtigste frugtbarhedsgudinde i nordisk mytologi. Hun er af vanernes slægt, søster og kvindeligt modstykke til Frej. Hun kan desuden ses som en parallel til asynjen Frigg.

Hvem har lavet Mjølner?

Mjølner er Thors hammer i nordisk mytologi. Den er smedet af to dværge – Sindre smedede, mens Brokk holdt blæsebælgen i gang.

Hvad indeholder æbler?

 • Æbler indeholder C-,E-, K-, B1-, B2-, B6-vitaminer, som hjælper immunforsvaret, og desuden mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne. De indeholder dertil et plantestof, der kan bekæmpe kræftceller.

Kan æbler plukkes selv?

 • Plukker du selv æblerne har du garanti for at de er modnet på grenen. Købte æbler er ofte modnet efter plukning og har ikke altid den samme næringsværdi - selv om de stadig er rigtig sunde. 1.

Kan æbler hjælpe dig med vægttab?

 • Og du opnår ekstra vægttab, hvis du under din slankekur spiser et par daglige æbler. Æbler indeholder C-,E-, K-, B1-, B2-, B6-vitaminer, som hjælper immunforsvaret, og desuden mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne.

Er æbler supersunde?

 • Æbler er supersunde og forebygger flere sygdomme end mange andre fødevarer. Et eller flere daglige æbler forebygger flere former for kræft. Og du opnår ekstra vægttab, hvis du under din slankekur spiser et par daglige æbler.